Detta känns inte rätt

Att landstiget ska stå för sådana ingrepp, detta måste klassas som skönhetsoperation och ska då betalas ur egen ficka. "Vårdinrättningar i Stockholms stad, både privata och landstingets, utför medicinskt omotiverade ingrepp i unga kvinnors underliv för att rekonstruera den så kallade mödomshinnan."
Landstigen har ont om pengar, dom måste gå till våra sjuka. Om kvinnornas kultur är sådan att dom måste ha en mödomshinna, (som egentligen inte är annat än ett slemhinneveck, det är inte alls säkert att en kvinna blöder vid det första samlaget.) Så får dom ta detta i beräkning, antigen avstå samlag eller också bekosta detta ingrepp.
Jag lider med dessa kvinnor, men vi måste förstå att vi alla måste vara försiktiga med våra resurser.
På något sätt, känns det också som att vi accepterar Hederskultur, i och med att vi bekostar kirurgiska ingrepp av den så kallade mödomshinnan hos unga kvinnor. Frågan är ska vi det?

Svd Svd

Varför?

Experimentera med sin kropp på detta vis. Att sova 2,5 tim  per dygn förstår väl vem som helst att man inte mår bra av. Om man dessutom sover 25 min åt gången, jag förstår verkligen inte vad mannen ifråga håller på med? Att tro att han är effektiv under sin vakna tid jag vet inte vad jag ska säga. Fråga en mamma med kolikbarn, om man orkar med så mycket mer än att gå upp till sitt barn, man känner sig tom i huvudet pga. sömnbristen.
Jag hoppas Thomas, tänker om. För om man nu vill träffa en kvinna så måste han lägga om taktik. Jag har i perioder sovit dåligt, jag kan verkligen inte förstå hur någon frivilligt sätter sin sömncykel ur spel!
Ab


Med värmeböljan kommer också getingfaran

Vi brukar ha en hel del vid vår badplats i vår stad, ett år vart min väninna stucken tre gånger. Det är verkligen inte trevligt, för är lätt att man får en lättare svullnad. Jag har själv inget minne av getingstick, fast jag bodde flera år på landet.
Min yngsta dotter är livrädd för getingar men även humlor för hon har råkat ut för stick..
Min pappa, gick varje höst och tittade runt ifall något samhälle var på gång, så han tog alltid bort detta.
Känns bra att man vart påmind om getingfaran, för det är lätt att glömma bort.

"Ett getingsamhälle överlever bara en sommar, när hösten kommer dör det. Endast de honor som har blivit befruktade övervintrar. "
Svd


Vårdnotan kommer att öka radikalt 2040

"Fram till år 2040 kommer kostnaderna för sjukhusvård i Sverige att ha ökat med 270 procent, beroende på att befolkningen blir allt äldre, visar en forskarrapport. "
Detta gör att antigen måste skatten höjas eller också måste människor arbeta längre än till dagens 65 år. Detta förutsätter att dom äldre är friska. Om detta stämmer, är det så klart väldigt oroande, det är naturligtvis bra att människor blir äldre än tidigare generationer. Men det som kan oroa, är t.ex. att människor kommer få sämre vård pga. stora kostnadsökningar. Det finns inget idag som tyder på att skatter kommer att höjas, för att finansiera dessa kostnadsökningar. Om man nu inte finner andra sätt, att finansiera vården. vi får tro att politikerna finner på råd, för sämre vård ökar människors lidande.
Svd


SMHI har utfärdat en så kallad klass 1-varning.

I mellersta Sverige, "Klass 1-varning innebär att "väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner". Varningen är den lägsta av tre. "
Jag hoppas att vi klarar oss idag, för vi fick vår beskärda del igår. Det gäller att ta sig inomhus, åska är aldrig att leka med. Man vet att när det varit så pass varmt, som det varit den senaste tiden kommer det ett eller flera åskväder i släptåg. Som sagt, hoppas vi slipper detta. För utanför vårt fönster, lyser solen och vi har tänkt att ta oss ut om en liten stund.
DN, Svd


Rätten till sitt liv

Jag tror det är enormt svårt att ta steget fullt ut och ta sitt eget liv. Men jag är helt för rätten att kunna välja det, däremot att hjälpa något till detta tror jag inte jag skulle klara av.
Jag tycker det är bra, att den danska kvinnan Signe väcker debatt i denna fråga. Hennes berättelse om mamman, som hade en önskan att få ta sitt liv innan kroppen vart en grönsak är enormt rörande. Men som vanligt, är denna fråga svår . rädslan att den rätten inte ska missbrukas, ja det är många etiska frågor som måste lösas.
Ab

Målvakt har ibland 500 bilar registrerade på sig?

Det handlar om den beryktade trängselskatten, "Skulderna för obetald trängselskatt skenar utan några tecken på inbromsning." Ungdomar tror att dom funnit ett smart sätt att tjäna extra pengar. Att stå som ägare för ett flertal bilar, och därigenom få betalt. Baksidan av detta, är att bilarna åker genom tullarna utan att betala avgifterna. Smart är det definitivt inte, skulder försvinner inte ifrån kronofogden. Dom får man dras med återstoden av sitt liv. Fuskare finns det alltid där de finns pengar att tjäna, tyvärr kommer detta som vanligt att drabba dom som betalar sin avgift. Hur återstår att se...
Svd

Flickor lika lätt för matte som pojkar/Hett temperament!

"Det visar en undersökning av sju miljoner amerikanska barn mellan 7 och 16 år. " Det som behövs är kvinnliga förebilder, så att flickor söker till den typen av utbildningar. Jag tror att många unga flickor, inte känner sig lika bekväma med tanken på en matematisk utbildning, vilket är synd ur flera aspekter. Dels är det alltid bättre med en balans av mannlig kvinnligt. Sedan är det naturligtvis många gånger en hög lön på den typen av arbete
DN Svd



Att skjuta en gräsklippare, ja det kan tydligen stå denna person dyrt. 66000:-, och sex års fängelse. Denna incident får mig osökt att tänka på serien Svenska Hjärtan, ni som följde denna serie kan väl inte glömma Ulf Qvarsebo-Torsten, när han var ute i trädgården och drog runt på sin gräsklippare mitt i natten. Det var bara de, att det  att gräset lyste med sin frånvaro det var nämligen en snötäckt gräsmatta. Jag glömmer aldrig den frekvensen. Ja det var inte riktigt på samma nivå, men båda handlar om ilska.


Ab

Här har varit rätt bloggfritt, solen har lyst ifrån en klarblå himmel så datorn har fått stå orörd


Att vara till lags

Gäller det även kvinnors bloggande? Jag trodde att man bloggade för sitt höga nöjes skull. Nu vet inte jag hur det är när man har en blogg man får betalt för, då kanske det är som de står i dagens Ab, att bloggande är den nya kvinnostressen. Men varför tillåter sig kvinnor att låta en blogg bli ett stressmoment. Så livsviktigt är det inte, läsarna finns där. Ibland får man nöja sig med att personen ifråga skriver mindre. Jag läser en hel del bloggar, men jag kommer tillbaks även om man skriver mindre under vissa perioder.
Nu får inte jag betalt, men jag skulle aldrig låta detta bli en börda för mig.
Jag ska ut och njuta av solen, och till kvällen ska jag ta med mig familjen och äta räkor. Vi ska gå till en uteservering och njuta av kvällssolen. Passa på att ta tillvara på det vackra vädret, vi vet aldrig när det vänder. När regnet kommer tillbaks, kan vi sitta mer bakom skärmen.


Skilsmässobarn

Har dom de verkligen så dåligt, som de står i dagens DN? Min yngsta dotter är skilsmässobarn, jag tror inte hon ville att jag och hennes pappa skulle leva tillsammans utan kärlek. För att lära visa kärlek, måste ett barn se att föräldrar känner kärlek till varandra. Det går inte att lura barn, det är ingen idé att vi tror det. Klart dom märker om deras föräldrar inte har rätt känsla för varandra. Även om man inte bråkar, så blir de ofta en onaturlig tysthet.

Hur ska en politiker, kunna göra så att skilsmässorna minskar? Att kunna hjälpa föräldrar i deras roll som mamma och pappa, tycker jag låter väldigt bra, om behov finns. Men ett äktenskap, vittrar sakta sönder, när larmet går kan de ofta vara försent.

Visst får många barn tyvärr sämre kontakt med pappan, men jag tycker ändå man idag hör att föräldrar har delad vårdnad, dom delar hälften var. Vilket på många sätt är bra. Jag tror detta är viktigt, för då har man både sin mamma och pappa kvar som en trygghet. Det som är absolut viktigast i detta, är att vi inte använder barn som redskap vid en separation. Man måste samarbeta, för barnens skull.

Visst ska vi försöka leva tillsammans, men inte till vilket pris som helst. Det mår varken föräldrar eller barn bra av, så får forskningen säga vad den vill.

Dom skriver att de blivit enklare, snabbare och billigare att skiljas, i en negativ klang. I nästa andetag skriver dom, att man naturligtvis inte ska försvåra en skilsmässa??
Dom skriver att man inte ska skuldbelägga föräldrar, så är det ändå en sådan känsla man får. Barn till skilda föräldrar, studerar inte vidare, lever i relationer som leder till skilsmässa? Hur ska man tolka detta?

Att skiljas är aldrig lätt, jag tror inte att föräldrar gör det bara för att. Utan det finns starka skäl, för tro mig det är en lång och svår process innan man kommer fram till ett sådant beslut.


Äntligen sommarvärme

Det är så skönt, att värmen äntligen hittat hit. Visst känner man att livslusten kommer tillbaks, nu blir det mycket ute tid. I morgon  kväll blir det räkfrossa, på en pub. Min väninnas man, är delägare. Vi ska sitta ute och bara njuta av sommarkvällen. Har vi tur, får nu högtrycket ligga kvar även nästa vecka.
Min äldsta dotter med familj, är på semester. Roligt att dom får lite badväder, och kan passa på att njuta av sommarkvällarna i stugan.
Ab


Människofientligt

Hur kan någon sitta och fika på en strand, där det ligger två barn som omkommit i en badolycka. Det pga. att badgäster inte ingriper. Hur kan det ha någon betydelse, att flickorna är romer? Jag kan inte förstå denna utbredda människofientlig syn. Vad beror det på, att människor känner en ovilja att hjälpa människor? Det är förödande att se denna främlingsfientlighet som breder ut sig över världen. Bilderna får mig, att må väldigt dåligt.
Ab


Dr Jekyll och mr Hyde

Så nu har Anders Eklund en personlighetsklyvning, i alla fall om man nu får tro hans försvarsadvokat Silbersky.
"-Svaret finns kanske i att han upplever sig som två personer. Som en snäll Anders Eklund och en ond Anders Eklund. Och den onde Anders Eklund har han ingen kontroll över, sade Silbersky."
Men snälla, visst är människan sjuk, inte tal om annat. Men Eklund, ska straffas han ska låsas in. Att han nu sitter ångrar sig, och dessutom inte vill tala om varför han utförde dessa hemska dåd. Gör inte att han ska få rättspsykiatrisk vård. vi får verkligen hoppas att denna man, döms till ett långt fängelsestraff.
"Rättegången mot Anders Eklund fortsätter i morgon. Då behandlas våldtäkten och mordet på 10-åriga Engla Juncosa Höglund. " 
DN


Att få vara sig själv

Låter inte det bra? Macho, för mig låter det som någon kille i tidiga tonåren. Jag kanske har fel, vad vet jag. I och med att jag inte har någon son, och därför inte fått umgås med grabbar. Mina döttrars pojkvänner, har varit mjuka och är mjuka killar. Min sambo, är även han en mjuk kille. Jag har aldrig haft en dragning till den typen av killar, inte ens när jag var tonårstjej. . Den nye mannen, men detta var väl ett begrepp redan på 70-talet, som Olle Waller säger i artikeln. Jag kan väl inte tro, att dagens pojkar uppfostras till dåtidens män som inte fick visa känslor?
Men visst ska man väl få vara den man är, så länge man har respekt för sin omgivning
Ab


David Hellenius,hetast i svensk tv/Clark Olofsson gripen

Det är en kille jag gillar, han passar verkligen att arbeta med tv-produktioner som t.ex. Let´s Dance. Roligt att det ser ut som David kommer att dyka upp igen till hösten. Men först, ska han ha semester tillsammans med sin familj.
Ab

Vi går från nöje till kriminalitet, tydligen har Clark Olofsson åkt fast igen. "Sex personer anhölls på lördagskvällen på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott och medhjälp till grovt narkotikabrott"
konstigt att han inte ska kunna hålla sig på rätt sida om lagen. Speciellt som Clark Olofsson, haft en hel del chanser, att kunna leva på rätt sida om lagen. Men tydligen drar den mörka sidan för mycket.
"Clark Olofsson har gripits utanför Varberg misstänkt för grovt narkotikabrott, uppger Sveriges Radio Sjuhärad. Han greps samtidigt som fem andra i ett samordnat knarktillslag i Stockholm och Varberg"
Svd  Ab


Dagis för små barn?

Jag tror personligen inte att de är bra, som treåring tror jag säkert att förskolan är rolig. Men att som ettåring, börja på dagis tror inte jag är bra. Men hur är verkligheten, jo vi är tvungna att ha en inkomst. Den får vi på vårt arbete, samhället är inte gjort med tanke på barnen det har jag sagt ett flertal gånger. Dilsa Demirbag Steen, ställer frågan i dagens DN.

Hur bra är dagis för barnen egentligen? Dilsa, undrar om inte sextimmars arbetsdag vore lagom att arbeta under dom första småbarnsåren. Det tror jag vore ypperligt. Jag hade möjligheten att jobba halvtid med min äldsta dotter, och kände i och med det att jag fick både det sociala men hann även med min dotter. Tyvärr, var inte läget detsamma med min yngsta dotter, men då ställde farmor upp så det vart lite kortare dagar. Nu vet jag att de är svårt om man är ensamstående med barn, då behöver man varenda krona man kan få. Men samhället borde vara mer barnvänligt, du ska kunna gå ner i tid när du har småbarn.
En intressant artikel, alla borde läsa den.


Förövaren är den skyldige

Varför heter de offer, jo på grund av att förövaren med våld utför den hemska handlingen. Jag blir galen när jag läser att Anders Eklund, försvarar våldtäkten mot Engla, ett litet barn på 10 år Han kan inte ha mycket bakom pannbenet, om han tror att det kan hjälpa hans sak. Han försvarar även sig varför Pernilla vart våldtagen och strypt! Helt ofattbart, stackars föräldrar som får lyssna på hans svammel. Jag har sagt det en miljon gånger, stäng in honom och kasta nyckeln.
"Silberskys,I en kommentar till Tumba-målet härom året menade han att kvinnor med "dåligt ölsinne" kanske inte borde gå på krogen överhuvudtaget. "
Det var en bland dom dummaste kommentarer jag någonsin hört, det är inte kvinnorna det är fel på. Det är männen, som förgriper sig på dom.
Sluta se offret som den skyldige, låt istället förövarna få ett kännbart straff!
Ab


En asteroid kan träffa jorden 2036.

Jag tycker vi ska fokusera på KAN, vi har ingen aning om något händer överhuvudtaget. Men visst detta skrämmer säkert en hel del. Så om det är detta Af är ute efter, så har man lyckats det är säkert många som tycker dett är obehagligt. Nu blir inte jag skrämd, för vi vet inget om framtiden. Jag överlåter detta till våra experter, jag är övertygad om att dessa löst frågan om det fortfarande finns ett hot den dagen.
Ab

Man kan se spöken överallt

Tydligen så har Dressman har dolda budskap, att deras klädhängare ser ut som hakkors. Nej nu får folk ge sig, man kan inte se spöken överallt. Det stämmer säkert som Dressmans informationsansvarig, att hängarna är utformade för att på ett smart sätt, få plats med mycket kläder och ändå ha plats för kunder att röra sig fritt. Det måste vara ont om nyheter nu, eftersom Af tar in en sådan nyhet.

Söndag, det har blivit dåligt med bloggande för mig. Vi har haft mycket åska, och jag har ängnat tiden till att umgås med min sommarlediga sambo. Jag har lyssnat på min lyssnarbok, och tittat på film. Men nu hoppas jag att vi fått vår beskärda del med åska, nu räcker det för den här sommaren. Jo då, jag är faktiskt lite rädd för åskväder. Jag växte upp på landet, med allt vad det innebär, vi bodde nära vatten. Så vårt hus låg högt, vilket gjorde att åskan slog ner i t.ex. telejack mm. Vår familj, fick flytta ut i bilen, tills åskan hade slutat. Idag bor jag i stan, och vet att det inte är "farligt" på samma sätt. Men rädslan finns lite lite inom mig fortfarande.


Vem kan hitta den totala lyckan

En artikel som stämmer in på mitt eget sätt att se på livet, jag tycker verkligen att Anna Larsson kolumn är något att se framemot. Denna gång skriver hon om lyckofascismen, att vi till varje pris vill hitta lyckan. Ja nu är livet inte riktigt så, jag har sagt till mina barn att det är få gånger i livet vi känner total lycka. Det gäller att verkligen njuta av dessa, för vi kan inte alltid må bra. Människor kommer att svika oss, vi kommer att gå igenom kärlekssorger. Kanske ännu större förluster, när en nära anhörig går bort. Visst ska vi kunna söka hjälp av en psykolog eller kurator. Men inte för att finna den totala lyckan. För det är meningslöst, livet går upp och ner.

Jag har inte alltid varit på detta sätt, men min sjukdom gjorde att jag omvärderade mitt liv. Jag har slutat söka lyckan, för livet är för kort för det. Jag lever livet i med och motgång istället.

"Antingen fortsätter vi jaga lyckan i varje minut. Och tror att det är något fel på oss när vi inte hittar den.
Eller så omfamnar vi oss själva som de ofullkomliga varelser vi är och erkänner att livet faktiskt är rätt kämpigt. Och blir glatt överraskade när lyckan ändå drabbar oss."
Så rätt Anna, jag tror vi finner lyckan lättare om vi ser på livet på detta sätt.
Svd

Jag har känt mig lycklig i veckan, mitt äldsta barnbarn har varit på besök. Det har gjort mig lycklig, hans kärlek gör mormor alldeles varm i hjärtat.

Svaret på min rubrik, jag kommer aldrig att hitta den totala lyckan. Men jag känner mig lycklig lite då och då, det räcker för mig.


Den borgerliga alliansen halkar efter

Jag kan inte säga att det förvånar mig, i och med att beslutet om FRA inte togs imot med blida ögon. Så har vi då SD som tydligen tar sig över fyra procent spärren. Vi får nog tyvärr räkna med att SD kommer att finnas representerade i riksdagen efter nästa val. Nu vet man aldrig, det kan hända mycket under denna tid som är kvar. Men att tiga ihjäl något är aldrig bra, partierna borde istället ifrågasätta. Så får man se hur långt deras argument håller. Jag vet i alla fall, att min röst kommer dom aldrig att få.

"Skop har frågat 1 100 personer vilket parti de tycker bäst om i rikspolitiken. Svaren fördelar sig enligt följande med maj månads siffror inom parantes: m 23,0 (26,2), fp 7,5 (7,5), c 6,9 (6,5), kd 5,5 (5,5), s 38,9 (36,8), v 5,6 (6,8), mp 7,2 (7,2), sd 4,0 (2,5), övriga 1,4 (1,0)."
Svd  DN


Åkattraktionen Rainbow på Liseberg ner i plattformen

Vilken hemsk olycka, man känner verkligen en oro för den här typen av nöjen. Det har varit olyckor på andra ställen men vi har varit förskonade ifrån större personskador tills nu. Jag har åkt denna åkattraktion även om det är många år sedan. Men det var bara en gång, för jag tyckte den var otäck. Det var naturligtvis inte för att jag trodde den skulle släppa.
Hur säkra är egentligen våra nöjesfält, hur hög är säkerheten? Av 36 åkande, så var det 18 som fick åka med ambulans till olika sjukhus. Fem är Norska medborgare resten är Svenskar. Fem stycken har allvarliga men inte livshotande skador,"-Deras tillstånd bedöms som stabilt. Resten fick bara lindriga skador i form av skrubbsår, säger Peter Andersson.." Besökare vart chockade, vilket inte alls är förvånande. Vi får hoppas att denna olycka inte kommer ge, några fysiska men för dom  skadade. Jag skänker dom och deras anhöriga en varm tanke, för jag kan förstå den oro deras nära och kära känner.
AB, DN Svd Svd1  DN

Bortskämd flicka och pojke?

Tvillingar visst är det något speciellt, att få två barn på samma gång. Har man sedan turen, att som Angelina, och Brad att få både en liten flicka och en liten pojke. Min syster fick tvillingpojkar, vi har tvillingar i vår släkt. Jag vet att jag drömde om detta när jag väntade min äldsta flicka, det är 29 år sedan. Då fick man inte gå på något ultraljud i 17 veckan, men för min del vart det ett barn varje gång.
Att ta hand om sex stycken barn, då har man verkligen fullt upp. Jag läste någon gång att Angelina, och Brad är väldigt engagerade i sina barn, även om jag så klart förstår att dom har barnflickor. Ett stort grattis önskar jag så klart, bilderna lär inte vänta på sig, dom kommer att säljas till någon tidning för en dyr penning. För vi vet att Brangelina, sänker bort stora summor varje år.
Barnen kommer att ha ett babyrum värd en kunglig, det kostade nämligen 140 000 dollar, motsvarande nära
840 000  
kronor. bortskämda eller, är det bara naturligt att kosta på så mycket när man har sådana inkomster?


Björn och Benny har gjort sin musik odödlig

Ja sitter och lyssnar på Benny Andersson sommar program, jag får dels lyssna på hans intressanta småprat. Men även lyssna på bra popmusik.
Jag kan bara gratulera till att dom bägge B:na har lyckats. Måste kännas enormt bra att hamna helt rätt. Dom vet, att deras musik säkerligen kommer att vara odödlig. Det måste vara det optimala för en musiker. Sedan att dom faktiskt blivit mångmiljonärer är bara grädde på moset. Om man sedan lyssnar på Benny Andersson, det roligaste han vet är att spela med Orsa spelmän, då förstår man att dom bägge låtskrivarna står med bägge fötterna på jorden.
Om ni missat hans sommarprat, ta er tid att lyssna på reprisen i kväll. Om jag ska se filmen, klart jag ska. Den går på vår biograf denna vecka, ser framemot med så bra skådespelare.
Ab


        

Utveckling av nya läkemedel

Kommer till för att patienter är försökskaniner, men när det handlar om patienter med svåra skador av olika slag, där patienten inte själv kan ge sitt medgivande. Så har inte läkarna idag, möjlighet att prova mediciner på dessa patienter. "Elva framstående läkare kräver ny lag: Även patienter som är för sjuka för att ge sitt medgivande måste bli tillgängliga för forskningen."
Det måste finnas patienter, för att forskningen ska fortskrida. Visst kan det kännas skrämmande. Tänk att någon ska kunna bestämma över min kropp, när jag inte själv kan ta detta beslut. Men vi tänker lite mer, tänk om denna medicin som läkaren ger till patienten gör att hon/han vaknar igen. Då skulle alla vilja det, men riktigt så är inte verkligheten. Det tar naturligtvis tid innan en medicin är så verksam.
I slutändan kan vi bara gå till oss själva, jag har haft svår värk i över 10 år. Men vet samtidigt att utan min medicin, skulle den vara outhärdlig. Så jag är tacksam för varje patient som provat, för att jag idag ska kunna ha ett någorlunda bra liv. Men jag förstår också att om jag varit frisk, så kanske jag inte tänkt på samma sätt.
Onekligen ett svårt dilemma,  vi får se vilket beslut det blir.
DN


En glädjande nyhet!


Antalet bröstcancer fall har minskat, för kvinnor över 45 år. Detta beror på att kvinnor inte i lika hög utsträckning använder hormonersättning. Detta känns som en mycket positiv nyhet, jag tror att många kvinnor idag tänker sig för både en och två gånger innan dom äter hormontabletter. Nu är det så att vissa kvinnor knappt har något val, dom mår helt enkelt så dåligt att det inte går att välja bort. Själv har jag inte kommit in klimakteriet än, men visst hoppas jag på att jag inte behöver ta några sådana mediciner. Det känns som det räcker bra med dom jag måste ta.

"- En glädje för svenska kvinnor att de slipper få så mycket bröstcancer, nu när vi förstått att vi ska vara mer varsamma med hormonbehandling, säger docent Cecilia Magnusson vid Karolinska institutet i Solna. Hon har forskat på sambandet mellan hormoner och bröstcancer."
Tur att dom förstod sambandet mellan hormoner/bröstcancer. Nu är det naturligtvis inte så att bara för att en kvinna tar hormoner, så får hon bröstcancer. Men däremot, kan dom kvinnor som är i riskzonen helt välja bort den biten.
Svd


Låt oss stoppa det oprovocerade våldet

Jag fick ett mail, Natten den fjärde juli försvann en dotter, en syster, en kompis, en kusin, ett barnbarn, en granne, en systersdotter, en bästa kompis, en flicka... en oskyldig 16-årig flicka... Norba...

Hon var hos en vän och skulle hämtas av sin syster. Hon stod och väntade i en minut. Det visade sig att det var en minut för mycket. Hon överfölls handlöst av en äldre man beväpnad med en kniv. Hon hade ingen chans
.
Snälla skriv på namninsamlingen skriv på

Grovt koppleri och våldtäkt.

En 44-årig man dömdes till fem år och sex månader, han har sålt sin 19-åriga fru. Som dessutom lider av ett förståndshandikapp! Jag blir ledsen, hur kan man utnyttja en ung flicka, som dessutom har ett mentalt handikapp. Den unga kvinnan, är i samma ålder som min egen dotter. Jag förstår mig inte på vissa människor, som kan göra vad som helst för pengar. Utan någon som helst tanke på hur det skadar en annan medmänniska. Jag är glad, att mannen får sitta inne i fem år. Vad detta ger för skador på den unga kvinnan, kan vi bara sia om.
Mannen ifråga, hade dessutom barn i samma ålder som den unga den handikappade kvinnan!
Svd Svd


kvinnomisshandel

Vad är det som gör att en kvinna stannar kvar trots att mannen slår henne sönder och samman. Nu står det om en "dansbandskändis" som misshandlande sin blivande fru dagen innan bröllopet!

"Åklagarens starkaste bevis mot mannen var kvinnans dagbok där hon beskrivit hur hon misshandlats - och parets bröllopsfotografi - taget ett par dagar efter bröllopet.

Stort rött märke

På bilden syns ett stort rött märke över kvinnans hals. "
Mannen dömdes till ett års fängelse.
Ab


Först några oskyldiga kyssar

Sen hade den 30åriga kvinnan sex på stranden, trots att polisen varit och varnat kvinnan och mannen. Min tanke är, hon måste väl ha vetat om vilka regler och lagar som gällde, i och med att hon hade arbetat i Dubai i 6år. Fanns det verkligen inget bättre ställe att ha sex på än stranden?
Varför riskerar kvinnan 6 års fängelse, när det ser ut som om mannen inte får något straff överhuvudtaget? En förlegad kvinnosyn, dessutom miste hon sitt arbete. Straffet blir onekligen hårt för 30 åringen, "Själv kallar hon det för ett "dumt misstag" och säger sig vara livrädd för straffet som väntar: fängelse i mellan tre månader och sex år. "
Det kan jag mycket väl förstå, det var nog lite mer än ett "dumt misstag" det var vansinnigt. Lika vansinnigt som det är att kanske få sitta i fängelset i 6år!! Vilka lagar
Ab


Att vara nöjd med sig själv

Tänk om kvinnor ändå kunde ta till sig detta, och inte bry sig så mycket om vikten. Jag har också "brytt" mig, i alla fall i ung ålder. Men jag har aldrig haft någon ätstörning, vilket många unga har idag.
"Kvinnor genomlider den ena bantningskuren värre än den andra för att känna sig snygga och omtyckta"
 Men är det för männens skull kvinnor bantar, jag har alltid haft känslan av att kvinnor jämför sig med varandra eller hur?
Jag önskar att kvinnor skulle vara nöjda, vad spelar något kilo för roll. Man blir inte lyckligare av att vara smal, även om många tycks tro det.
Ab

Lagom varmt – och stora solchanser.

Det låter väl inte helt fel, min sambo jobbar sista dagen i morgon. Sedan är det dags med lite semester.

  "Den som vill öka sina solchanser i juli ska bege sig österut, som till Stockholmsområdet eller till Gotland.

  Eller varför inte till Norrland? Kring Bottenviken blir det extra varmt i juli. Temperaturen kommer att röra sig uppåt 20-strecket, säger Roar Hansen, meteorolog på Storm. "
Jag håller både tummar och tår att detta stämmer.
Jag har passat på att vara ute lite i värmen idag. Mina hundar mår däremot inte lika bra när det är varmt. Men då var det mer fart på dom när vi var ut framemot kvällen.
Min dotter kom in på sjuksköterskeskolan, inte på första valet som var lite synd. För hon ville så gärna bo i samma stad som hennes syster och syskonbarn bor. Nu står hon som reserv där, men ja är jätteglad att hon kom in på skolan. Inte alltför långt hemifrån var det heller. Vilket underlättar, det är bra mycket billigare med resorna hem.
Ab


Vägrar samarbete med SD

För mig låter det bra att partierna tar ställning mot SD. Vilket "Socialdemokraterna och miljöpartiet har enats om att inte på något sätt samarbeta eller göra sig beroende av Sverigedemokraterna om partiet "
För mig är det viktigt att partier tar ställning mot SD, nu får vi vänta och se om dom borgerliga partierna med Fredrik Reinfeldt gör detsamma? 
"Tyvärr samarbetar de borgerliga partierna redan idag med Sverigedemokraterna eller är beroende av stöd från partiet. På den kommunala nivån påbörjas således legitimeringen av ett parti med rasistiska undertoner vars värdegrund bygger på ett utpräglat främlingshat. Trots försök att tvätta bort den rasistiska fasaden så rapporteras det ständigt om företrädare i partiet som aktivt stödjer nazistiska rörelser. "

Det ska bli intressant och se hur nästa val, och dess valfrågor blir.  
Svd DN DN


Dyrt/billigt vin

Det viktigaste borde inte vara priset, vi hittade t.ex. en bra champagne till min dotters student. Som inte var alltför dyr, så för mig är det absolut inte priset det som är avgörande. Själv tycker jag mycket om dom Tyska Mosel vinerna. Jag kan bara dricka vitt vin, det röda får jag svår huvudvärk av tyvärr. Jag vet naturligtvis att i dom röda vinerna finns det ämnen som är bra för hälsan. Men nu är läget så, och inte mycket att göra åt.
Man kan ofta göra fynd, när det handlar om dom lite billigare vinerna vilket aldrig känns fel. Min sambo, brukar åka till Tyskland med sin pappa, en gång på sommaren vilket är bra. Då köper han med sig, så vi klarar oss ett bra tag. I och med att det går långa perioder, där jag inte intar någon form av alkohol.

"- Men många experter kände ingen större skillnad på billiga och dyra viner, berättar Johan Almenberg. "

Lite roligt eller hur?
Ab


Bloggare lever farligt

Tydligen är det två proffsbloggare som avlidit, och dessutom på sin post. Min känsla är att dessa människor är extrema människor, att det blev till en form av missbruk. För när man låter något ta över ens liv till sådan grad. Att stressen till slut gör att man dör, då är något som inte känns helt ok. För i så fall skulle väl journalisterna falla ifrån som på löpande band. För deras yrke är att konstant hitta och vara först med en nyhet. När saker och ting gör att vi knappt kan sluta, då är det dags att tänka till. Innan det går över i en form av besatthet.
Ab


Deras jobb är att coacha andra till ett hälsosammare liv

Om man nu valt detta som yrke, då lever man ett sunt liv, något annat vore orimligt. Frågan dom ställer är:

"Hur kommer jag i gång med ett sundare och hälsosammare liv om jag varken har tid att laga mat eller lust att träna? " Det finns inga genvägar, det är ett val vi gör. Jag brukar säga, att det svåra är egentligen inte att minska sin vikt. Det är att hålla kvar den sunda vikten, det är så lätt att falla tillbaks i osunda vanor. Min mamma hade ett uttryck (att synda på nåden). Det var ett gammalt uttryck som min mormor ifrån början sa. Min mammas tolkning var i alla fall, att vi kan äta gott i mellanåt, utan att de är fel.
Allt med måtta tror jag fungerar bäst på alla sätt, att tänka att man måste avstå en massa saker tror i alla fall inte jag fungerar i längden. En balans i livet, det är väl de optimala. Men ack så svårt.
Ab


Höga matpriser

Det kan inte vara någon som missat, att matkostnaden ökat. Jag tycker det som känns värst, är att frukt och grönt håller sådant högt pris, detta kan göra att vissa avstår att köpa den typen av vara. Jag säger som kvinnan, i artikeln det kan inte vara lätt att om man är en stor familj.  Att Willys är billigast, har jag faktiskt märkt, även om jag naturligtvis inte har samma koll som Pensionärerna som gjort undersökningen. Så själv försöker jag att handla den mesta  maten på Willys.

"- Konsekvensen blir den att ju mer priserna ökar desto sämre får man det. Det blir svårare att upprätthålla en hyfsad standard, säger Sten Boström ombudsman på PRO och ansvarig för undersökningen."


Mamma Pappa, barn

Ung mamma, det kan man väl verkligen kalla Rebecka Pedersen, som fick två tvillingflickor. I hemmet väntar stora syster 1,5 år gammal. Visst är tjejen ung, inget att orda om detta. Men i sanningens namn så finns det naturligtvis unga föräldrar som klarar av att få barn i den åldern, när dom egentligen skulle gå i skolan.

Min stora syster var 17 år, och hade två flickor med 11 månaders mellanrum, det var väl inte riktigt planerat så. Det gick bra för henne, hon lever med flickornas pappa än idag. När min syster Maggan var ung var den en annan tidsera, då var man i allmänhet yngre när man bildade familj. Mot vad man idag är.
¨Det optimala är väl, att man går klart gymnasiet, och gärna jobbar något innan. Men nu är det inte alltid livet faller sig så, förhoppningsvis så finns det mor och farföräldrar som kan stötta dom unga.

Jag fick min äldsta dotter när jag var 18 år, trots detta fick jag sedan ett bra arbete. Min yngsta dotter frågade mig förra veckan om jag ångrade att jag skaffat barn i så tidig ålder. Jag svarade nej, inte för att man naturligtvis inte kan ångra dom barn man fick. Utan för att för mig var det rätt väg att gå.
Jag säger stort grattis till dom söta tvillingflickorna, jag säger även grattis Tindra som nu är storasyster.
Ab
Lycka till önskar jag dom unga föräldrarna


Detta är att gå till överdrift

Varför håller butikerna på med detta larv, ingen kan säga att denne man ser ut att vara under 18 år. Detta leder bara till irritation.
Visst ska man kontrollera dom unga, jag tycker det är utmärkt. Kanske gör detta att någon räddas ifrån att börja röka cigaretter. Men detta har jag ingen förståelse för, att mannen ifråga vart sur är inte alls konstigt.

Nu hoppas jag, att denna ilska lägger sig, jag vet inte vad butiken har för policy. Men om det är leg tvång oavsett ålder. Tycker jag att det skulle sitta någon form av anslag om detta. För det kan inte vara lätt att sitta i kassan, om det nu är en sådan regel. Att få en utskällning för något hon inte bestämt, det är heller inte rättvist.
Men jag tycker att man borde se om en man/kvinna är i en ålder där de omöjligt kan vara under 18 år, och att man som kassabiträde skulle kunna avstå denna fråga.
Ab


En bragd

Att klarat av att gå ner 80 kg! Jag förstår att det måste kännas som att få ett nytt liv, jag har själv varit överviktig så jag vet vilket jobb som krävs. Joanna Hagströms, jag känner stor beundran för denna målmedvetna kvinna. Som nu kan hjälpa och inspirera andra som försöker ändra sin vikt. Vad denna kvinna har vunnit om man tänker hälsomässigt.

"Trots att livet numera är så mycket lättare - i dubbel bemärkelse - står Joanna med båda fötterna på jorden.

- Även om mina skor har minskat med två storlekar!"
Jag kan bara gratulera Joanna , till hennes nya liv
Ab


 


Börja smörja i tid –

Annars ser du snart ut som en rynkig gammal gumma. Att spruta in botox när man är i 20 års ålder. Vad är det som är fel, rynkor har man inte i den åldern.
Jag var 40 år, när kråksparkarna kom vid mina ögon. Visst kändes det konstigt, men samtidigt för mig är det ok. Det är livets gång, - Det handlar inte om att jag är rädd för att åldras, säger Monica Jonsson. Vad handlar det då om? Jag tycker de är så synd, att unga människor utsätter sina kroppar för saker vi inte riktig vet hur det påverkar dom. Monica, du är vacker och hela livet ligger framför dig. Gör något bra för dom pengar du lägger ner på ta bort en rynka du ärvt, troligtvis av någon förälder.
Mina bägge döttrar 19 och 29, har en liten rynka mellan sina ögon. Den har dom ärvt av sin pappa, men ingen av dom har någonsin klagat över den. Det känner jag mig väldigt tacksam över, speciellt när jag läser om denna unga kvinna.
Ab


Utkast: Hudcancer är ...

Hudcancer är en lömsk sjukdom, leverfläckar som är mörka eller ojämna i kanterna ska tas bort. Sen är det vissa som råkar ut för samma sak som,
"Elin Andersens leverfläckar följde alla kriterier för att vara godartade. Läkarna sade att hon omöjligt kunde vara sjuk"

Tyvärr så visade det sig vara hudcancer . Det är förståligt att flickans föräldrar vart oroliga. Ordet cancer skrämmer oss.
Däremot kan jag inte förstå läkaren, han borde väl veta att hudcancersjukdomen är nu bland de vanligaste cancerformerna i Sverige. Så unga som denna flicka, brukar vanligtvis inte drabbas. Men i och med att solarie solning ökat bland yngre så kommer tyvärr denna form av cancer även att drabba unga. Läkarna måste naturligtvis lyssna på patienten, vi är lekmän när vi kommer. Det är läkaren som är expert, han ska lyssna och absolut lyssna på det man säger. För patienten är däremot expert på sin kropp, och känner man att något inte stämmer, ska man ta kontakt med sin husläkare.
Min mamma, dog i melanom. Så jag vet vilken förändisk sjukdom det är. Jag har helt slutat sola, jag tycker inte det är värt risken. Mina döttrar håller sig också undan solen, inte på samma sätt som jag gör men närapå. Dom är också uppmärksam på sina leverfläckar.

Idag är det ingen bra dag, mina ben värker sönder. Ryggen känns som den är av, jag hoppas att solen och värmen snart kommer tillbaks. Det är jobbiga dagar när smärtan ökar så pass kraftig i min kropp.


Bilden av sverigedemokraterna håller på att normaliseras

Detta skrämmer, i alla fall mig och säkert många med mig. Jag kan på sätt och vis förstå detta utrymme SD bl.a. fått i media. Jag hör hur människor i min närhet pratar, sådana som aldrig innan haft dessa åsikter. När man sedan får en konstruktiv diskussion, så tycker dom inte riktigt så som de låter. Det är detta att de skrivs mycket om våldtäkt och dessa hedersmord (som jag helt tar av stånd ifrån), som gör att dom känner rädsla. För att deras egna barn ska råka illa ut, vilket är helt normalt. Men det glöms gärna bort, att även Svenskar utför hemska bort som t.ex. detta med Engla. Vi måste på alla vis motverka brottslighet, det tror jag alla är överens om. Sen som med allt annat, det finns bra Svenskar och mindre bra Svenskar. Detsamma gäller våra invandrare.
Jag läste en blogg, Feel in the blogg. Den kvinnan skriver bl.a. "Hur var det Hitler började? Hur såg Tyskland ut när Adolf hittade syndabockar för att dölja landets utarmning?
Jag ser motsvarande likheter i vårt land. Regeringen jagar sjuka med blåslampa för att få ner sjukskrivningstalen. Man ropar på fler och mer rymningssäkra fängelser, hårdare tag, fler poliser och inför lag som ger FRA möjlighet att avlyssna! Ett hårt samhälle"
Jag ser helt klart likheter.

Jag kan inte se på, utan måste få säga till att jag tycker samhället som håller på att formas fram, tilltalar mig.inte  Där humanitet och medmänsklighet inte klingar speciellt högt. De är ett tag kvar till 2010, vi får tro att det inte fortsätter i samma riktning.

DN skriver
"Nej, det är inte invandrarna som inte passar in i Sverige. Det är sverigedemokraternas åsikter som bör kastas ut."

Mamma vid 70

Varför då undrar jag? För mig är detta väldigt egoistiskt. Jag vet att de är en annan kultur, men vem ska ta hand om dom små barnen? För om man är så pass gammal, är man medveten om, att man kanske inte har alltför lång tid kvar. Jag tänker på min egen pappa, som är 78år. Ungefär jämngammal med barnens pappa. Min egen mamma var 38, när hon fick min lillebror. Hon tyckte då, att hon var en gammal mamma. Idagens mått mätt, var hon naturligtvis inte det. Är många som skaffar sina barn i 35-40 års ålder. Men som sagt är lite skillnad på att vara 40 mot att vara 70! Jag hoppas att det finns någon släkting, som kan ta hand om dom små barnen, om det skulle vara så att föräldrarna dör innan dom blivit vuxna.

En tanke som slår mig, Läkaren som utförde detta, vad tänkte han på?

Moral och etik var fanns den? Som vanligt många frågor men få svar.
Ab


Linda klarar inte nya reglerna

Ännu ett fall som visar på den oro människor känner efter de nya sjukförsäkringsreglerna som är ett dåligt underbyggt lagförslag. Vilket vi också tydligt kan se med den cancersjuka Anna  Olsson som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Allvarligare än så kan det väl knappast bli?
Åtta år är en lång tid, som Linda 29 år säger,

"- Jag vill ju inget hellre än att få komma tillbaka till arbetslivet. Men som det är nu vet jag ju inte hur mycket, eller vad, jag klarar av. Vem törs då anställa en person som inte jobbat på åtta år, säger hon."
Med svår värk, och starka smärtstillande, hur ska man då klara av ett arbete. Den som inte haft långvarig svår värk förstår inte, du somnar och vaknar upp till smärta. Troligtvis så kan man heller inte sova en hel natt.
Man ska inte behöva ha denna oro omkring sig,
Vem vill, vara 29 år och dessutom veta att arbetslivet är över?
Ab Svd

Jag har läst artiklarna Ab skrivit om, och Svd ledarsida idag. "Stämmer det, som det står i det brev som Försäkringskassan har skickat ut till 70000 sjuka svenskar, att man ska ligga för döden för att få ut det som kallas för "fortsatt sjukpenning" i den nya lagen?"
Titta på orden, tänk att få ett sådant brev! Du har svåra problem av din sjukdom, men du är ännu inte döende. Du kan omöjligt arbeta, vad ska du ta dig till? Ska vi skapa rädsla omkring oss? Fundera på de jag skrivit, och tänk efter det kan drabba vem som helst. Som 29 åriga Linda, eller cancersjuka Anna Olsson eller någon annan. Hur vill du då att försäkringskassan ska behandla ditt ärende. Om nu sjukförsäkringslagen ska ändras, ska den då vara så omänsklig. Att den gör människor mer sjuka eller vad säger du?


Skräckåkning

Jag har egentligen aldrig gillat att åka dom olika åkattraktioner som finns på våra nöjesfält. Men som ung, åkte jag trots allt ändå. När jag fick min äldsta dotter, var det slutåkt för min del. Mina båda flickor, och även deras pappa har älskat att skrämmas.

"En svår olycka inträffade på en nyöppnad berg- och dalbana i Århus sent på fredagen. "
Dom som åkte ur, klarade sig med benbrott mm. Denna gång vart det ingen som miste livet som tur var, i och med att dom vill ha snabbare och snabbare åkning, så är det inte alls konstigt enligt mitt sätt att se på detta nöje.
Ab

Idag blir det en innedag, vädret är inte det bästa molnen hänger tunga, så vi får se om vi klarar oss ifrån regn. Min dotter ligger och sover, hon har jobbat natt på ett gruppboende. Det kommer bli hämtmat för oss, jag lovade henne att vi skulle äta Kina mat när hon vaknar.
Min sambo arbetar, och därefter ska han prova på ölprovning med några vänner. Blir säkert en ny erfarenhet, visst gillar han öl. Men jag skulle kunna tänka mig att det är lite annorlunda mot den ljusa öl han vanligtvis brukar dricka. Men ändock, kul att göra något nytt. 
Igår passade vi mitt äldsta barnbarn en liten stund, det vart lite go glass. Sedan bjöd mamma och pappa på lite god mat med ett gott vin till. Nu är det två hundar som pockar på min uppmärksamhet, dom vill nog ha en trevlig promenad


Modigt Tyra Banks

Väldigt viktigt, att visa alla dom unga tjejer som sitter och tittar på Top Model varje vecka. Att Tyra är en vacker kvinna, är väl dom flesta av oss överens om. Att hon nu, även "vågat" gå upp i vikt i denna värld hon jobbar i. Är bara att gratulera henne, då är hon även stark i sin personlighet. Jag har inte sett, The Tyra Banks Show. Jag läste, vid något tillfälle att man trodde Tyra skulle ärva kronan efter Oprah, ja hur det blir med det återstår att se.
"Tyra Banks är supernöjd med sina extra kilon. Likaså är hennes publik. "
Ab


Återträffen

Med ABBA, ja dom ville i alla fall vara med på premiären av Mamma Mia, det var celebert besök. Med Meryl Streep m.fl. "våran" Stellan var inte på röda mattan, han var tydligen upptagen med en annan film, men trots detta kom han ändå på tal under intervjun med dom medverkande. Jag tycker det är roligt, att trots att de är mer än 30 år sen. Så håller trots allt deras musik. Jag tycker bättre om den idag, än jag gjorde t.ex. -74. För trots allt har deras musik följt med under alla år.
"Tillfället då Meryl Streep såg Broadwayföreställningen av Mamma mia första gången i New York minns hon tydligt. Tidpunkten var strax efter 11 september-attackerna och hon gick tillsammans med sin tioåriga dotter "
Då kan jag förstå att den fick en speciell plats inom henne.
Svd  Svd1 Svd2 Ab Ab1 DN DN1


FK ändrar sig

Efter folkstorm, cancersjuka Annica, får behålla sin ersättning. Det är de bästa med att blogga, att se hur människor verkligen reagerar. Däribland jag själv, kände så med denna kvinna, hon har väl så det räcker och blir över flera gånger om.
I morse när jag skrev ett inlägg om detta. Kände jag mig fruktansvärt arg, på hur sjuka människor behandlas. Ja nu ska det tydligen ändras på reglerna.
"Anna Olsson sade att hon fått beröm och medhåll från tjänstemän på försäkringskassan - tjänstemän som inte vågar yttra sig om det på jobbet.
Det är klart, att vissa handläggare tycker att  dom nya reglerna är helt horribla. Men att inte våga yttra sig, hur låter de?

Försäkringskassan nya tolkning av bestämmelserna ska komma redan i början av nästa vecka."  
Så vi får vänta in och se om dom "nya" reglerna gör att sjuka människor kan fortsätta få 80 %.
Svd DN Ab

Drabbad av dom nya sjukskrivnings reglerna

Är cancersjuka Anna, hon drabbades först av bröstcancer. Sedan våren 2006 har hon genomgått två bröstcanceroperationer och behandlas nu för dottersvulster i lungorna.

"För att kunna vara fortsatt sjukskriven efter 2,5 års sjukskrivning måste man i princip vara döende.

Så har Försäkringskassan tolkat det nya regelverket som trädde i kraft den 1 juli, rapporterar flera medier. "
Vad händer, är det så här vi ska behandla sjuka människor. Om man inte får vara sjukskriven med cancer i sina lungor. Vad är det egentligen som ska till, för att du ska få stanna hemma?

"Den som har behov av sjukskrivning efter 2,5 år måste vara så sjuk att "det finns ett påtagligt hot mot den sjukes liv inom de närmaste månaderna", enligt Försäkringskassans tolkning."
Om man tolkar reglerna så, då är det enbart dom som är i livets slutskede som får vara hemma, så här kan de väl ändå inte få gå till?
"Jag har inte ord för hur man kan göra så här mot människor, säger Anna Olsson till Västnytt. "
Nej det kan jag förstå, detta är enormt kränkande i mot människor, så vad du gör få inte en sjukdom. Om du nu skulle ha oturen att bli sjuk, se då till att den är neurologisk, för i annat fall får du fortsätta jobba eller gå till socialen!! Jag blir rent ut sagt förbannad, jag brukar inte ta till sådana ord. Men vem kan bli annat på denna berättelse.

Min fråga är, vill vi ha detta samhälle. Där människor som inte har en sjukförsäkring inte har rätt att vara sjuk? Jag vill i alla fall inte det!
Sjukregler


Rätta mun efter matsäcken

Läser i dagens ab, Anna Lindhe, 48, som i och med räntehöjning får problem att ha kvar sin insatslägenhet. När man köper en bostadsrätt, måste man kalkylera med att de kan bli en ränthöjning. Det jag inte förstår är hennes förvåning, det har väl dom flesta förstått att de kommer bli en räntehöjning?
Nu hamnar hon i ett läge, där kostnadsökningen gör att hon sannolikt inte kommer kunna bo kvar i sin nuvarande lägenhet. Bättre att flytta innan katastrofen är ett faktum, när man får ta av sitt sparkapital då är det dags att börja titta efter ett nytt boende.


Nej till barnfria zoner


Majoriteten av Svenskarna tackar nej till barnfria zoner det känns otrolig bra. Jag är så förvånad över denna diskussion, hur kommer det sig att den överhuvudtaget kommit på tapeten? För mig är det självklart att barn ska finnas runtomkring oss, vilka ska vi ha icke zoner för nästa gång? Visst hör man barn grått och även skrik i bland, men mig bekommer det inte. Vi är en familj med fem syskon, och en hel massa syskonbarn. Jag har läst och även hört om denna diskussion på radion, vad är det som gör att folk tycker att man ska utesluta barn ifrån vissa platser? Om man nu vill gå ut och äta en kväll, så finns det ställen dit barnföräldrar sällan eller aldrig går. Oftast så är det restauranter, med lite högre priser. Man kan väl välja det, och på det sättet lösa problemet om man nu tycker att de är ett problem.

"-Många tycker att småbarnsmammor är lite besvärliga, konstaterade hon och lade till att hon ibland känner sig uttittad när hon ammar offentligt."
Att ge sin baby mat, är väl det naturligaste som finns. Att få en reaktion på detta, handlar enbart om oförstånd.

Barn måste få lära sig det sociala samspelet, det gör dom inte genom att vi stänger dom ute. Vi får alla ta hänsyn till varandra. Ett samhälle där alla känner sig välkomna är det bästa.


Försäkringskassan var god dröj!

Att inte betala ut föräldrapenning i tid? När man inte har så gott om pengar, så är man beroende av att få in dom pengar man räknat med! Men det är väl inte speciellt konstigt att detta händer, dom blir väl nedringda av människor som är oroliga vad som nu händer i och med den nya sjukförsäkringen. Att säga, att man informerar på hemsidan? Förr fick man väl alltid fått ut information, när dom ändrat sina regler. Men tydligen så är det slut med detta, jag är inte speciellt chockad över dom långa köerna.
Jag lider verkligen med familjen, dom får en tuff sommar och semester. Bra att ab tar upp detta, så människor får se hur försäkringskassan fungerar idag.


Filip och Fredrik på korset

Filip Hammar, kommer ifrån Köping där jag bor. Jag tillhör inte deras tittare,
Däremot En Annan Del Av Köping. Är det programmet som är gjort med både kärlek och värme Jag möter ofta Linda, Tobbe och Mats. Jag och min sambo träffade på Tobbe, när i var på Malmön, med Nova, han var både nyfiken och lite rädd för henne. Dom skulle ha picknick, grilla och så klart berättade Tobbe att han väntade på att få en kopp kaffe. Dom är helt underbara människor :-).
Men att hänga på ett kors, ja det fattar inte jag vitsen med. Men jag har förstått att yngre människor gillar att titta på detta larv.
Ab

Jag har inte haft så mycket tid att sitta här, min dotters hund är sjuk. Hon hade en knöl som veterinären tagit bort idag. Inka har inte mått så bra, dels gillar hon inte struten hon måste ha på huvudet. Hon har även haft ont i sitt sår. Inka är en hund med reumatism, så hon äter kortison. Hon har gjort så i flera år, därför måste stygnen sitta längre, när man äter kortison så har man svårare att läka sår.
Nu håller vi tummarna att knölen är godartad, det är tydligen 50/50. Det är bara att invänta svaret, men det skulle vara så synd om det är en elakartad knöl, för hon är trots allt bara 6 år.

vi får se hur Inka mår i morgon, om jag hinner med lite mer bloggande då. Jag ska ta mig ut i solen om det blir så varmt som utlovat


Barnpornografibrott, hinner polisen inte med.

Titta på dessa siffror

"Varje år får polisen in mellan 300 och 400 ärenden". Det kan det röra sig om en eller två miljoner bilder och filmer, vilka siffror. Hur många sådana sjuka människor finns  i min egen omgivning? Vad är det som gör, att en person utsätter ett litet oskyldigt barn för detta? Kan ett barn som var utsatt för ett sådant brott, leva i en relation? Känns som jag har tusen frågor, men inga som helst svar. Jag skulle önska att polisen hade möjlighet att sätta dit var enda en. Men istället så får dom släppa utredningar, pga. att det är så mycket bilder och filmer så tiden räcker inte till!!
Jag lider så med dessa barn, alla dom som hamnar i klorna på en sådan sjuk person.
Svd


Stubbat i topp

I alla fall enligt ab, jag tycker det beror helt på personligheten. "Ny undersökning visar att män med helskägg eller renrakade ses som mindre attraktiva. " Det finns män som inte alls passar i skäggstubb, jag och sedan män som passar i helskägg. Nu är det förhoppningsvis personligheten som vinner i slutänden. Men visst kan skäggstubb vara sexig som jag sa innan på rätt person.

Tydligen är det Danskarna ett lyckligt folk, jag trivs i Danmark. Även om jag knappt förstår vad dom säger. Jag har varit där ett flertal gånger på semester, och haft lika roligt varje gång.

"I Sverige kommer vi på en - med våra mått mätt - medioker sjundeplats. " Så då är Svenskarna trots allt ett lyckligt folk, det känns väl bra?


Eklund lider inte av en allvarlig psykisk störning

Något fel måste de väl vara, en frisk människa begår väl inte sådana handlingar som Eklund gjorde?

"- Som jag ser det är det enda alternativen nu ett tidsbestämt långt straff eller livstids fängelse, säger Eklunds advokat Leif Silbersky. "
För mig låter livstidsfängelse bra, och då menar jag i ordets rätta bemärkelse! Tyvärr är detta inte sanningen,
"Håkan Westin, universitetsadjunkt i straffrätt, - En psykisk störning kan under vissa omständigheter ses som en förmildrande omständighet. Eftersom det här handlar om flera mord så tror jag att livstids fängelse ligger nära till hands. Alternativet är tio års fängelse. "
Svd, Ab, Svd


En världssuccé av stora mått


Förutspås Mamma Mia the Movie, säkerligen stämmer detta. Allt dom två B:na rör vid blir till guld.
"Filmen Mamma Mia får strålande recensioner efter världspremiären i London på måndagen. Rubriker som "How can we resist you?" och "Thank you for Mamma Mia."

Meryl Streep, är en fantastisk skådespelerska. Vilka filmer den kvinnan medverkat i, jag är full av beundran.

Jag kommer väl ihåg Brighton -74 ABBA och vinsten med Waterloo, jag och mina vänner var 14 år och trodde knappt det var sant det vi såg. Det är bara att gratulera dom två B-na och jag ska absolut gå och se filmen.

"- Benny Anderssons och Björn Ulvaeus sånger vävs skickligt in i storyn. Det finns ingen publik någonstans som inte kommer att sitta och le, skriver Hollywood Reporter.

Också engelska The Guardian sällar sig till hyllningskören. Recensenten börjar frankt med att berätta att han hatar musikaler och föraktar ABBA. Men han slutar med att ha blivit omvänd. "

Alla fyra kommer till Stockholm, Medlemmarna i Abba återförenas senast var 1986.
Svd, Expressen, Ab


Antalet fickstölder fortsätter att öka i Sverige

"Sommar är högsäsong för ficktjuvar. När semestern drar igång lämnas många hem tomma samtidigt som turisterna flockas i stan. Antalet fickstölder i landet ökade med fem procent mellan 2006 och 2007. "
Håll i mobiler väskor och plånböcker, på sommaren har ficktjuvarna julafton.

 "·Förvara plånbok och mobiltelefon i en stängd ficka eller innerficka. Då blir det svårare för tjuvarna att norpa åt sig dem. •Förvara inga värdesaker i barnvagnen •Skydda din kod vid bankomatuttag. •Var extra noga när du befinner dig på hotell, centralstationer, stora folksamlingar eller inne i butiker. Det är här de flesta stölderna begås. •Om du blir av med plånbok och/eller telefon - spärra kontokort och telefonen. Polisanmäl sedan stölden. "
Jag har inte själv råkat ut för någon fickstöld, men däremot min bror hans plånbok vart stulen i Sthlm, där fickstölderna minskat.

Så skyddar du dig. som sagt tänk på att hålla i dina värdesaker!

Polisen maktlös mot mördarhundarna

"Isa bet ihjäl Dixie - nu ligger ägarna i strid.

Men det är inget brott när hundar går till attack och polisen står handfallna.

Ägarna kan inte fällas eller få böter. "
Ägaren måste ta ansvar för sin hund, många gånge när jag ä ute och går med min hund. Ser jag hur hundar är Okopplade, och ägaren kan inte kalla in sin hund. Nu har jag inte råkat ut för att någon hund kommit fram till min Nova, men jag tänker alltid på detta när jag läser en sådan artikel. Kanske vore det på sin plats med en böteslapp? För något måste hända, det kan inte vara rätt att hundar ska bita ihjäl andra hundar eller ge sig på människor.

Jeppe Stridh, hundexpert och ägarkursledare, ger sina bästa tips:

1 Tänk igenom ett eventuellt hundköp i förväg. Vad vill du ha för hund och vad klarar du av.

2 Ha respekt och var inte nonchalant - både mot omgivningen och hunden. Ta uppgiften som hundägare på allvar.

3 Det första året i hundens liv är viktigt. Man måste ta tag i hund-ens uppfostran redan när den är en liten och söt valp.

4 Lär hunden socialisera. Valpar kommer oftast bra överens men när de blir äldre kommer konfrontationer in i bilden. Det måste hundarna lära sig och tränas i.

5 Ägarna måste lära sig hantera hundarnas mentalitet och aggressioner.

6 Om du tycker att vissa situationer är obehagliga, känner din hund det. Du smittar av dig på hunden som tar ett större ansvar att hjälpa dig.

7 Gå en utbildning för att få det rätta arbetsverktygen. Som ägare måste man lära sig hundens beteende och veta hur man ska göra. Hitta en hund som beter sig bra - och gå samma kurs.

8 Det är vanligt att man är mindre noga med fostran av små hundar, just på grund av storleken. Men när små hundar visar sig aggressiva och skälliga i koppel, kan det utlösa att andra hundar visar aggression. Ibland slutar det med slagsmål.

9 Om en liten och en stor hund ryker ihop har oftast båda hundförarna gjort fel med sina hundar.

10 Låt hunden jobba. Vill du ha en lugn hund låt den använda huvudet och bli mentalt trött, till exempel spåra eller vara med och få nya synintryck. Att jaga boll eller hämta pinnar stressar bara upp hunden.

Jag kan bara instämma, Nova har varit gått i flera lydnadskurser hon har även varit med och tävlat. Om människor bara förstod hur viktigt det är att välja hund efter vad man ska ha den till. Stor hund, kräver mycket motion och sysselsättning får den inte det, blir den totalt omöjlig.


Strejk

Skapar kaos, taxibilar är svårt att få tag på i Sthlm. Jag kan tänka mig in i, hur detta påverkar folks vardag.

"- Det gäller att improvisera och ta hjälp av varandra i det här läget, säger Max Landergård, pressekreterare vid SL."
Där det går är samåkning säkerligen en bra idé, men människor tror sällan att det verkligen ska bli en strejk. Vi är trots allt rätt förskonade ifrån detta.

"* Avtalsperiod om 22 månader med en nivåhöjning på 1 600 kronor

* Stopp för arbetsgivarna att ensidigt kunna förkorta dygnsvilan för förare till nio timmar tre gånger i veckan

* Kortare ramtid för förare

* Stopp för sämre anställningsformer i kollektivavtalet än de som lagen tillåter"
det gick inte så bra för sjuksköterskorna vi får se om bussförarna lyckas bättre.


Vd:n för Stockholmsbuss AB går till attack mot de strejkande busschaufförerna på sin blogg
"Sätt dig i en lokalbuss i Stockholm och du kommer ibland att be för ditt liv. Så illa är det ibland ställt på bussförarfronten."
Det skriver Stockholmsbuss ägare Göran Demnert på sin blogg.
- Jag står för det jag skrivit, säger han till Stockholm.expressen.se. "
Svd, Ab, DN Expressen


RSS 2.0