Blogg uppehåll

Jag kommer att ta ett blogguppehåll, när hösten kommer mår min kropp väldigt dåligt, fingrarna blir stela detta gör att det blir svårt att skriva. Jag åker till Egypten den 27/9, när jag kommer hem så är läget säkerligen annorlunda. Då har jag fått vara i solen i 18dgr, och mjukat upp alla leder igen.
Så på återseende runt 16/10. Då kommer jag naturligtvis att berätta om vår resa



Eklund en psykstörd mördare/ Ett nej är alltid ett nej

Nog är han ordentligt psykstörd, det kan vi väl vara överens om. Men jag tycker det är bra att han bedöms att vara så frisk att han får avtjäna sitt straff i fängelse. Eklunds beteende är totalt omänskligt, som jag skrev i ett tidigare inlägg sätt honom i fängelset och kasta bort nyckeln. 


DN,  Svd   Ab


Hur kan man gå fri ifrån våldtäktsdom, när kvinnan upprepade gånger sagt nej! Jag blir så förbannad rent ut sagt, varje gång jag läser om en våldtäkt där mannen går fri. Mannen säger själv, att kvinnan sagt nej två gånger och han fick bända isär hennes ben. Hur kan man då gå fri, om mannen erkänner då undrar jag i mitt stilla sinne vad det ska till för att en man så åka fast!!! Rädsla väcks inom mig, tänk om kvinnor ser det som meningslöst att anmäla när dom ser hur svårt det är att sätta fast någon för våldtäkt. Men jag hoppas att varje person som utsätts för detta hemska dåd, ska kämpa för att sådana människor ska åka fast!!!


Ab



Sen avslutar jag med några positiva rader, jag var och besökte en väninna till mig igår. Jag fick god mat, och vi hade ett trevligt dygn tillsammans. I morgon kommer mitt lilla barnbarn och sover över, så jag tror inte jag är tillbaks här igen förrän på lördag. Nu är det läggdags så jag orkar med en snart treårig liten kille i morgon.

Vilket fruktansvärt djurplågeri

Detta var bland det värsta jag sett, hur någon kan plåga djur på detta sätt. Har människorna som kör inget hjärta i kroppen! Att se kusken slå en redan trött häst är hemskt, jag kan inte förstå människor som plågar ett djur. Dom är totalt försvarslösa, jag tycker dessa personer är totalt förkastliga. Jag kunde inte se färdigt, dessa kuskar kan inte tycka att djur har något värde. Det är hemskt att höra Fredrik C Widman, när han berättar att ju längre söderut man kommer desto sämre syn på hästar. Detta var skrämmande, jag vart väldigt illa berörd.

Ab
Detta får räcka för i natt, känner att jag inte orkar med fler hemska nyheter. Kommer tillbaks igen när jag sovit några timmar. Brukar inte bli så många den här årstiden, för tyvärr så har värken ökat i min kropp. Men nu säger jag natti natti


Att växa upp med en äldre pappa

Tommy Körberg ska bli pappa igen, vid en ålder då vanligtvis barnbarn kommer. Det känns säkert väldigt bra, och han kommer säkert att vara en väldigt bra far. Man blir som alla vet lugnare med åren, så för den delen är det inga problem. Men att skaffa sig ett barn vid 60, ger kanske inte barnet dom bästa förutsättningarna trots allt. Nu vet vi aldrig hur gamla vi blir. Men oavsett detta, när detta barn börjar skolan är pappa 67 år, när barnet tar studenten 79. Jag tycker detta är en för hög ålder om man ser till att barnet säkert har en önskan att kunna ha sin pappa med på olika aktiviteter.  Men jag säger naturligtvis grattis och hoppas att allt går bra.
Ab


GPS- i barns jacka

Jag vet egentligen vad jag ska tycka om denna jacka, det går att se detta ifrån två håll. Jättebra med en jacka som håller koll på om mitt barn skulle gå ifrån gården. Då kan man lätt hitta på var någonstans den lille/lilla tagit vägen. Men hur lätt är det då inte att utnyttja denna jacka till en barnvakt. Att nu har man ändå koll på vart barnet är, så då behöver jag inte gå med ut. För visst behöver föräldrar vara ute med sina barn. Sammanfattningsvis, om man som förälder använder denna jacka som ett komplement, sålunda behöver man inte ha samma stenkoll på sitt barn, speciellt om barnet är lite mindre. Då kanske uppfinningen är riktigt bra. Men som sagt, jag har delade känslor inför denna GPS-jacka.
Ab


Otrogen-Nej min genuppsättning är fel

Så kommer det att låta hos vissa män när dom ska förklara för sin partner varför dom varit otrogna. Min fråga blir naturligtvis, påverkar denna gen, att männen även har svårt att knyta an till barn? Det hade varit intressant att få veta, för många som dels varit otrogna, där det kommit så långt som till skilsmässa, har även släppt mycket av kontakten med sina barn.

 Men visst förstår jag att studien är rätt utförd. Att män säkerligen har denna gen, som tydligen gör att dom inte kan knytta an till en kvinna på samma vis.
Då är jag glad att vara kvinna, för jag kan knyta an både till min sambo men även till mina barn och barnbarn.
DN Svd


Oj vilken bra krönika Lisa Magnusson

Det var de bästa jag läst på länge. Hon slår verkligen sönder Zandén/Gyllenhammars blogginlägg. Känslan i texten är enormt stark. Jag både skrattar och en och annan tår trillar fram. Vilken analys Lisa M gör av dessa båda kvinnor, jag tror att den är helt rätt. Hon och jag har exakt samma syn på machomän därför känns det enormt befriande att läsa, jag tycker också att dessa män mest bryr sig om sig själva och då speciellt i sängen.

Om du mot förmodan missat denna krönika, skydda dig att läsa den för det är sällan man läser något som känns så sanningsenligt. Jag har inte läst Lisa Magnussons blogg men tro mig, hon har fått en läsare till.
Ab

Antirökpiller,ska istället testas på snusare

Ett piller som tidigare använts av rökare ska nu istället provas av snusarna. Tydligen ger denna tablett svåra biverkningar, jag har svårt att tänka mig att läkarna får speciellt många patienter när det är besvär som huvudvärk, sömnproblem och illamående depressionssymtom, självmordstankar och till och med självmord. Det finns nog inte många som är bredd att testa detta piller.
Jag har själv varit rökare, men slutade för 4 år sedan. Visst vore det bra om forskarna kom på något antirök och snuspiller. Men det får inte vara biverkningar som gör en mörkrädd


Svd ab

Överklagan av jävbeslutet

Den tyska 32-åriga kvinna som misstänks för mord och mordförsök i Arboga överklagade på måndagseftermiddagen tingsrättens beslut att avslå hennes jävsinvändning.  Det var väl ganska väntat, jag tycker det är så mycket med både undersökning och rättegång, är så rent ut sagt klantigt gjord. Dels att så pass många rörde sig på olycksplatsen att ingen teknisk bevisning kunde göras. Sedan detta, att en nämndeman dels går ut till media, jag såg Kalla Fakta igår, i och med att det är en grannstad så känns det ännu mer angeläget. Det räckte väl för den stackars familjen, utan att dom anhöriga kanske måste genomgå detta en gång till och detta pga. av att en kvinna inte kan vara tyst till media!


Svd DN


Ålder elller namn/ Lennart Swan har avlidit

Vilket av detta är det som gör att Svetlana Diatchkova, inte får komma på en enda intervju. Hon har dessutom toppbetyg, märkligt att ingen nappat. Jag vill inte tro att det varken handlar om hennes namn inte heller hennes ålder, men samtidigt något måste det vara. Om det nu skulle vara namnet, vilket hon själv verkar tro, vi måste våga släppa in människor som har ett annorlunda namn, jag förstår mycket väl att Svetlana Diatchkova inte vill byta sitt namn. Jag hoppas i och med artikeln i ab, att denna kvinna får en uppmärksamhet som leder till ett lärarjobb

"Lennart Swahn var en av våra mest populära tv-profiler. Han blev känd som programledare för bland annat "Gäster med gester"," Razzel" och "Blåsningen". Han gjorde också den svenska rösten till figuren John Blund."

Lennart Swan, jag kommer mycket väl ihåg när han gjorde rösten till John Blund. Även Gäster med gester, oj vad man skrattade. Vi som är födda på 60-talet, har ett starkt minne av denna personlighet
Svd, Ab, metro


RSS 2.0