Programmet Barnmorskorna skrämmer kvinnor att föda?

"Barnmorskans viktigaste uppgift är att hjälpa kvinnan att lita på sin egen kropp. Hon kan alla knep om det skulle behövas, men för det mesta räcker det med hennes lugnande närvaro.

"• Kvinnorna måste få tillbaka makten och självförtroendet! Småflickor måste ha rätt att se fram mot utmaningen att föda, med tillit till sin förmåga.

• Barnmorskorna måste få tillbaka sitt unika värde och sitt fulla ansvar. Det som de kan, kan ingen läkare ersätta. Det är en farlig väg vi går om vi låter läkarna få mer ansvar för normala förlossningar.

• Sjukvårdspersonalen måste sluta att omyndigförklara kvinnorna"
Jag vet inte om jag sett samma program som det dom skriver om? Min upplevelse är inte alls denna, jag tycker verkligen programmet visade hur barnmorska och kvinnan jobbade som ett team. Jag såg även att barnmorskan klev undan, och gjorde sig rätt osynlig i vissa fall. Jag tror på den kvinnliga kraften, det jag har förstått är att en läkare behövs om kvinnan vill ha smärtlindring. Så för mig känns det självklart att det kanske måste finnas läkare tillhands
Jag har haft en jobbig och en lätt förlossning, så det kan vara väldigt olika.
Jag vet inte om man skall titta på detta program om man är gravid och förstföderska. Då kanske det kan skrämma något, men det är så olika. Vissa vill ha mycket information, andra vill det motsatta.

Min yngsta dotter är livrädd, hon är snart 19 år, ungefär i samma ålder då jag fick min äldsta dotter. Men jag tror att denna rädsla kan lägga sig, hon är idag så långt det nästan går att komma ifrån barnafödandet. Man blir äldre, och ändrar sitt tänkande.


"Allt som har med födande att göra är känsligt och ofta förknippat med rädsla. Kvinnor jämför sig med varandra och den som har fött si eller så känner sig misslyckad. Men detta handlar om rätten att göra ett informerat val, att få ta så mycket ansvar man själv vill och bli respekterad för det. Den som gjort ett sådant val kan inte vara misslyckad. "

Visst blir det mycket prat om förlossningar, speciellt om någon nyss fått en baby. Jag tror inte på att skrämmas, men att på ett lugnt sätt prata om sin förlossning känns inte alls fel. Det är något som förenar oss kvinnor.
Jag har däremot märkt, att man som kvinna kan känna ett misslyckade om man varit "tvungen" att göra snitt, detta är helt galet. Varje förlossning är unik, den är din egen.
visst ska kvinnan, själv få göra ett eget val, men det trodde jag var självklart?

Jag tyckte om programmen, jag fick tårar i ögonen när jag såg föräldrarnas lycka, den är otroligt speciell. Jag skulle aldrig själv ställt upp i ett sådant program. Men jag skulle ljuga, om jag sa att jag inte uppskattade programmet.


Familjehyckleri?

Att ta upp staffetpinnen säger Maria Sveland, jag är själv född -60, så jag vet hur det var att växa upp på -70 talet. Mina föräldrar var långt ifrån rebeller, men däremot har det alltid diskuterats mycket politik i mitt föräldrahem. Mina äldre syskon, är nog dom som mer upplevde den tidsandan.
Jag tror att som i allting, så fanns det mycket som var bra. Men det fanns även mycket som inte alls var särkilt lyckat, men det är lätt att se olika saker när man får titta i backspegeln, jag tror att det ibland kan bli lite glorifierat. Om jag förstått artikeln rätt, så tycker Maria Sveland att kvinnor tagit ett kliv tillbaks. Men jag ser det nog mer, som att idag kanske det finns lite mer valmöjlighet. 60- talets kvinnor, kände sig nog många gånger piskade att arbete. Fast en del säkert ville stanna hemma med sina barn, men det var inte riktigt rumsrent att vilja det. Man brukar säga att pendeln slår åt något håll, att få allt rätt är svårt. Varje tidsperiod har vissa saker som är bra, och mindre bra. Som jag brukar säga, vi får göra det bästa av det.

Men visst är det bra, att man gör sin röst hörd. Viktigt för dagens unga kvinnor, att få läsa artiklar i detta ämne. Jag tror på familjen, den kan se ut på olika vis. Valfriheten är stor, vilket jag tycker är bra. Viktigast är alltid att se till barnens bästa, om det nu är så att mamma och pappa inte kan leva tillsammans.
Att hitta ett sätt att leva, som passar "vår" familj, det tror jag på. Hur den sedan ser ut, är mindre viktigt

"För om vi börjar prata ärligt och jämföra kommer det att visa sig att våra högst personliga erfarenheter från familjelivet har många likheter. Det du tror handlar om dig handlar förvånande ofta också om mig. Att våga se att det finns strukturer som påverkar oss alla innebär inte att man fråntar individen sitt eget ansvar, däremot blir lösningarna kanske oftare kollektiva. En riktning av fokus bort från mitt och ditt, en möjlighet att börja prata om oss i stället"
Detta tycker jag stämmer väldigt bra. En intressant artikel


Läckberg

Nya bok Sjöjungfrun vart totalt sågad av DN:s Lotta Olsson . Jag har inte läst någon av hennes böcker. Däremot såg jag tv-serierna som var tagna ifrån hennes böcker. Både Isprinssan och Predikanten, serien var väl helt ok. Jag gillar inte att läsa deckare, jag tycker att dom är rätt likvärdiga. Jag vill ha en annan typ av böcker. Gärna biografier, och sedan älskar jag Paulo Coelho. Jag vill tro att det ska finnas något för alla att läsa. Jag läste min första riktiga bok som åttaåring och det tog mig in i bokens vackra värld. Det är säkert så är det en hel del gillar Läckberg. Nu är det skillnad när man är recensent, då blir det väl att antingen hyllar man en bok. Eller också som i detta fallet dissar man den totalt. Men jag kan säga, att det är bra om man hittar böcker som talar till en. Spelar inte så stor roll vad det är, jag har en väninna som älskar Harlekinromaner. Jag skulle aldrig läsa den typen av bok. Men för henne är det rätt.
Så även om detta kan kännas hårt för Läckberg, så köper säkert hennes trogna läsare denna bok. Men visst måste det kännas surt att bli så enormt nerskriven.


Pernilla/Natacha


Vad är detta att bråka om? Jag förstår inte varför kvinnor, håller på och tjafsar om silikonbröst! Om man nu ska bråka, då kan man väl välja något vettigt. Pernilla har uppnått en ålder, där man tycker att hon borde nått en viss mognad. Att man inte skulle bry sig om sådana banala saker som vem som får komma på kändisfester och vad det är som gör att dom nu kommer in på dessa. Pernilla borde vara så pass trygg i sin person och yrkesroll, att även om hon nu tycker som hon gör, om Natacha. Så borde hon avstå att skriva om detta i sin blogg?
Ja nog om detta, jag har haft en bloggfri helg. Jag har umgåtts med familjen, haft mitt barnbarn på besök. Vädret hade kunnat vara lite bättre. Men vi var ute en hel del trots detta.


Bra initiativ/Matupproret

Matuppror känns väldigt bra, Dn:s reporter och Camilla Sparring, initiativtagare till Matupproret. Testade en matlåda, som dom äldre får tilldelade. "Gräddpocherad lax i dragonsås" från kommunens centralkök inne i Falun, exakt samma mat som serverats de äldre i Svärdsjö dagen innan. Matlådan kom från en person på ett äldreboende i kommunen som denna dag avstod från sin portionsförpackning för att vi skulle få chansen att förstå varför han inte är nöjd med maten. I detta helt ovetenskapliga test kunde vi snabbt konstatera att maten inte smakade illa. Den smakade ingenting alls"
En artikel, där man kan se att det går att ändra ett beslut., Hoppas verkligen att Camilla Sparring, fortsätter med sitt lilla korståg. Jag tycker det är väldig vikigt vad vi äter. Det ska i alla fall vara mat som är ätbar. Jag kan personligen säga, att jag skulle avstå denna mat, varför ge dom äldre mat som är oätbar? Jag köpte någon gång, en färdig rätt jag åt inte upp den. Maten simmade i sås! Den var inte god, men jag förstår att många äter den typen av mat eftersom det finns gott om dom i butikerna. Jag kan lova att det blir billigare att laga mat. Nu kom jag ifrån detta ämne.

"Bäst vore om vi kunde laga maten på plats hemma hos de äldre. Eller i vart fall hämta nylagad varm mat från ett näraliggande kök. Så snart vi bakar, kokar kaffe eller lagar riktig mat hemma hos de äldre vaknar de till, säger hon."
I den stad jag bor i lagar dom mat på gruppboendet (min dotter sommarjobbar), så det måste väl kunna fungera även för dom äldre tycker jag. Vari ligger skillnaden?
Det är idag så många som "bryr" sig om detta med kosten, så jag hoppas och tror att vi får till en ändrig. Både vad det gäller dom äldre, men även i butikerna.


Tufft att vara singelförälder

Ja det är de, på fler än ett sätt. Den ekonomiska biten, är för många omöjlig att få ihop. Nu föreslår moderatkvinnorna skattesänkning, för ensamstående föräldrar.
"Inkomstklyftorna i Sverige har ökat under de senaste årtiondena, enligt en rapport som arbetarrörelsens ekonomiska råd offentliggjorde tidigare i veckan. Ensamma mammor tillhör dem som släpat efter mest ekonomiskt; var femte betecknas som fattig."
Jag levde själv som ensamstående förälder under en tid, med min yngsta dotter.
Det är tufft, att få den ekonomiska biten att fungera. Jag är dessutom sjuk, så då har jag automatiskt lägre inkomst än om jag fortfarande hade haft kvar mitt arbete.
Så säkerligen skulle det underlätta för många, för som jag förstår skulle det vara ett grundavdrag mellan 5000-10000kr. Förutsättning är naturligtvis att du har ett arbete. Det
"- Jag tror att man ska tänka sig för både en och två gånger innan man inför ett avdrag som innebär att det kan löna sig för den som lever tillsammans med en annan person att skilja sig, i verkligheten eller på pappret, för att få en bättre skattesituation. Det är inte lämpligt."
För det är i allmänhet kvinnor med låg lön, som drar ett tungt lass. Men som med allt finns det en baksida,  hur många skulle utnyttja detta genom att vara skrivna på olika adresser. Därigenom få del av detta, trots att dom i praktiken lever som gifta. Jag vill inte tänka det scenariot, men samtidigt får man inte vara naiv.
Men tanken är god, förhoppningsvis så kanske det kan komma något gott ur detta förslag.
Svd


Rösta nej inte populärt i (fp)

I  Alla fall enligt

"Camilla Lindberg (fp) var tidigt kritisk till FRA-lagen.

Hon uttryckte sina tvivel och sa att hon skulle rösta nej.

Då blev hon hotad av kollegor. "

Jag har tidigare skrivit om makten för maktens skull, om du inte har friheten att säga nej till ett förslag du inte kan stå bakom då är det väl verkligen något som är riktigt fel. Camilla Lindberg berättar öppet i en intervju i ab, om sättet hennes kollegor bemött hennes motstånd till FRA-lagen.

"- Det är onödigt att bete sig så barnsligt. Det hjälper inte att säga att jag inte kommer ha några kompisar kvar. Jag vill hellre prata som en vuxen människa om varför jag känner så starkt för ett nej, i stället för att bli behandlad som ett barn och att folk kommer med tomma hotelser, säger hon. "
Ett vuxet sätt, är för mig att respektera andra människors åsikter, vare sig jag sympatiserar med dom eller inte. Är våra politiker vuxna? Om vi inte är beredda att höra andra människors åsikter i dom egna leden, är frågan om vi lyssnar på människor ute i samhället.  Är det rätt, att försöka skrämma människor till tystnad?
"Svikare" och "hycklare". Så kallades dem som tvivlade inför att rösta igenom FRA-lagen. Påtryckningar som gjorde det svårt att våga stå för sina egna åsikter. "
Hur ska unga våga söka sig till politiken, eller måste du vara lika hårdhudad som en elefant för att klara av att arbeta inom denna sektor?


Utkast: Måst säga ...

Måste säga att denna fråga är svår, dels så tycker jag att människor ska ta ansvar. Det är många som gömmer sig bakom bloggar, och skriver anonymt. Det kan vara rena påhopp, visa är väldigt rasistiska och så klart helt anonyma. Sen finns det även en annan sida på myntet, alla dom som av olika skäl måste vara anonym. Kan vara, att deras arbetsgivare inte skulle gilla personens åsikter. Som sagt, finns alltid två sidor på ett mynt. Nu hoppas jag så klart att lagen inte går igenom. Utan att bloggare kan fortsätta skriva lika fritt som innan. Rötäggen får vi väl försöka stå ut med.

DN, Svd

Åmselemördaren

Blir inte villkorligt frigiven i juli, "Fouganthine dömdes till livstids fängelse för trippelmordet på en familj i Åmsele i Sverige 1988. Han frigavs på prov i maj, efter 19 år bakom lås och bom, men rymde från den övervakade friheten."
Jag hoppas att denna man får tillbringa resten av sitt liv, bakom lås och bom.
Svd, DN, Ab

"Hyckleri" säger statsminister Fredrik Reinfeldt.

Varför då undrar så klart jag, det är ett avdrag som finns att utnyttja. Det är klubbat i riksdagen, då är det väl till för alla kan jag tro. Om du sedan inte tycker beslutet är rätt är en annan sak. Ylva Johansson, och även så klart dom andra i opposition, har rätt till dom avdrag som ídagsläget finns. "Ylva Johnsson och maken Erik Åsbrink betalar sedan många år för att få städat i lägenheten.
- När vi bildade en familj med sex barn bestämde vi oss för att köpa städning varannan vecka, och det har vi fortsatt med sedan dess."
De jag inte gillar är att personer som städar i hemmen, blir kallade pigor. Det är ett jobb som vilket som helst. Vi ska inte lära våra unga, att se ner på människor som städar. Ett arbete är alltid ett arbete, som i slutändan genererar i en lön, och en inkomst.Min pappa, lärde mig tidigt att aldrig se ner på en person vilket jobb han/hon än hade. Han sa alltid, ta bort dom som städar ifrån kontoren, eller något annat ställe  i en vecka. Så ska vi se vilket kaos det blir. Jag har sagt detsamma till mina barn, för många av våra äldre växte upp under en tid, när vårt samhälle såg väldigt annorlunda ut.
Svd, Ab , DN

För lite kött i korv

Som serveras till vuxna och barn, jag blir enormt irriterad när jag läser sådana artiklar. Det är viktigt att våra barn, får en nyttig kost. Alla vet vi väl, att dom flesta barn gillar grillad korv mer än kött. Så oftast är de vi ger till dom unga, då tycker jag att vi ska kunna lita på att den innehåller mer kött än vatten. 

"Tänk på vilken grillkorv du lägger på gallret.

Vissa sorter innehåller mer vatten än kött"

I och med att jag läser mycket, har jag upptäckt att de är mycket fusk när det gäller mat. Detta har gjort att jag blivit mer uppmärksam på, att t.ex. titta efter köttmängden i korv. Men de är kanske inte alla som varken har tid, eller lust att springa runt i en butik. För att kolla, vad det är för tillsatsämnen, hur mycket kött det finns i korven. Om det tillsätts vatten i fryst kyckling mm. Vilken arbetande barnfamilj har tid med sådant? Ska vi verkligen inte kunna lita på, att det är bra varor vi köper till våra barn och barnbarn i butikerna?  
Ab


Rektor gav honom sparken, för hans medverkan i ett hårdrocksband

Om nu skolan har hårda moraliska regler, borde man väl informera om dessa redan vid anställningsintervjun.
"Enligt Emil Koverot sa rektorn att det fanns kollegor som var med i Pingströrelsen och de skulle inte tolerera Emils musikstil. "
Om jag förstår saken rätt, så upplyste Emil Koverot Rektorn om sitt intresse för hårdrocksmusiken och vilken typ av rockmusik hans band spelade. jag tycker att det borde i ärlighetens namn, vara så att Rektorn eller någon som har hand om dessa uppgifter innan en anställning ser efter om denna person passar denna skola. För vem skulle vilja råka ut för, att få en fast anställning.Sen lika fort vara utan arbete,

"- Jag hade ju fler jobb på gång. Det var det värsta. Och jag hade sagt upp lägenheten. Men samtidigt är det bättre betalt i telekombranschen än vad det är som lärare. "
Jag kan förstå den irritation Emil känner, för hade han dessutom andra som var intresserad av hans kunnande. Då skulle nog vem som helst, vara arg.
"Metta Fjelkner, Lärarnas riksförbund
- En lärares framtid ska inte vara beroende av hur en enskild rektor gör. Om den här läraren hade fått jobbet och då begått ett fel då är saken annorlunda. Men här har vi en ung människa som blir underkänd efter fyra års studier, vilket jag vänder mig starkt emot.
Jag hoppas att Emil Koverot, så småningom hittar ett annat lärarjobb. för vad vi gör på vår fritid, säger inte så mycket om hur vi sköter våra arbeten.

Ab, Ab, Svd, Ab.


Blondinbella/Sex and the City


Varför detta hat, Mats Strandberg ställer sig den frågan i en artikel på ab. Jag har ställt mig samma fråga ett flertal gånger sedan jag startade denna blogg,

"Tre fenomen, som var för sig kan verka obetydliga, framstår sammanlagda som tecken på en backlash mot kvinnor i det offentliga ljuset. "
Vi behöver inte tycka att Blondinbella, är en bra förespråkare för våra ungdomar. Men vad vi vuxna nu än tycker om hennes blogg, så är det tydligen många unga som gillar det hon skriver. Vad detta beror på, har jag ingen aning om. Mina döttrar tillhör inte hennes läsaskara. Oavsett så tycker inte jag, att vi ska svara upp detta med hat. Motivera istället, varför ni inte tycker om det Blondinbella står för. Visa att vi vuxna inte går ner på en nivå, som vi inte vill se hos våra unga.

Sex and the city, film ska väl ta oss bort ifrån vardagen. "Newsweek skriver om sexismen i recensionerna av "Sex and the city"-filmen. Kvinnoföraktet flödar ohämmat, särskilt sedan den som första "kvinnofilm" blivit en kassasuccé i samma liga som traditionella (manliga) succéer av "Indiana Jones 4"-typ"
Tydligen så är det ok, med manliga filmer som typ Indiana Jones, Rocky mm. Men så fort det är en så kallad kvinnlig film, då ska det ta ner denna till sämsta tänkbara nivå. Man behöver naturligtvis inte tycka om detta koncept. Men kvinnor och män, tycker oftast inte om samma typer av film. Jag tror det är vänskapen mellan dessa kvinnor, som gör den till en kassa succé.
Jag uppskattar att det är en man som skriver denna artikel. Bra att det är både kvinnor och män, som reagerar på detta hat.
"Jämför också gärna bevakningarna av Hillary och Barack. Tyvärr, dags att ta på sig feministglasögonen, så vi ser tecknen i tiden - i tid. "
Så avslutar Mats Strandberg denna artikel. Tänkvärt


Ta alltid med dig ditt leg

Annars kan det gå för dig, som det gjorde för en 30-åring och hans pappa. Visst är det väl bra, att kassören kollar så att ungdomar verkligen har åldern inne för att köpa öl. Men ja kan inte låta bli att skratta, när man som 55-åring inte är betrodd för att köpa några lättöl.
Det väcker minnen,
Min f.d. man, var på systembolaget. Han var då 34 år, och kassörskan frågar om leg. Min f.d. man, log och sa det får du så gärna. Den unga kvinnan rodnade när hon såg i vilken ålder hennes kund hade.  Min f.d. man hade ett leende på sina läppar när han gick därifrån.
I sanningens namn, så hade han ett i ungdomligt utseende.
Vi är säkert många, som har något liknade i vår minnesbank.
Ab


15-åringen känner sig pressad

Vad kan var orsaken till att man som femtonåring känner sig pressad. Säkerligen är det flera orsaker, som 15-åring ökar kraven. Dels ligger ett val till gymnasieskolan, bara det i sig själv är ett krav.
Barndomen är på många sätt över, kroppens hormoner hoppar runt. Sen har vi skolmiljön, högstadieskolan har inte den bästa av arbetsmiljöer. Det är det många som kommer i kontakt med alkoholen, tyvärr så är det alltför många ungdomar som börjar dricka i unga år.
Att gå ifrån att vara barn till halvvuxen, kan vara en jobbig process.
Svd


Köer till Allsången

Ikväll är det dags, då börjar Allsång på Skansen. I vanlig ordning så har människor köat under natten. Dom vill naturligtvis ha dom bästa platserna. Trots att jag tycker så mycket om detta program så har jag ännu inte varit upp till Anders Lundin, och hans Skansen.
Jag missar lite av stämningen genom att se programmet genom tv-n, däremot så har jag alltid en bra plats. Jag håller med någon av besökarna, gästerna spelar inte så stor roll.

Så ikväll, kl 20.00 då sitter jag och sjunger med Lundin och hans gäster.


Att köra på fyllan


Hur kan man utsätta andra för denna fara det innebär genom att köra onykter. Dessutom arbeta aktivt i mot rattfylleri,

"Daniel Carlsson grundade själv trafiksäkerhetskampanjen környkter.nu - för att stävja rattfylleriet." Jag får inte detta att gå ihop, ledsamt är det när någon drar igång något som verkligen är bra och behövs. Sedan förstör det hela genom att själv köra onykter! Daniel Carlsson måste ha förstått att han inte var helt nykter, annars skulle han inte försökt gömma sig för polisen. Vet man så mycket, ja då vet man också att man ska låta sin bil stå!

Jag vill inte ha dom onyktra på vägen, jag önskar det fanns alkolås i alla bilar, mina nära och kära är ute på vägarna. Jag vill inte att en onykter ska ta deras liv. Jag skulle aldrig komma på tanken att sätta mig bakom ratten, dagen efter jag druckit något alkoholhaltigt. Ändå så är jag så måttlig. Visst är det bra med ånger, och jag skulle kunna tänka mig att livet kommer vara rätt tungt ett tag för Daniel Carlsson.
Ab, DN, Svd


Kolla upp vad din arbetsgivare har för it-policy.

Annars kan det gå som för två anställda på Structured Consulting Sweden, som installerade spionprogram för att övervaka vad  de anställda pysslade med på arbetstid. Nu är det naturligtvis inte tillåtet att installera spionprogram utan information till dom anställda.
Men att sitta och chatta på arbetstid kostar företagen stora summor, visst ska dom som arbetar ta rast, men då ska man gå ifrån sin arbetsplats. men för övrigt, så ska man inte använda jobb datorn till annat än arbete. Om det inte är ett arbete, där arbetsgivaren gett tillåtelse till privat mail chatt spel mm.
Att avskeda för en sådan förseelse, låter vansinnigt. En tillsägning hade varit på sin plats, men detta är verkligen att överreagera.

"- Det var en mycket konstig uppsägning, det fanns helt enkelt ingen laglig grund, inga sakliga skäl. Företaget hade inte ens informerat sina anställda om den nya övervakningen och så får det inte gå till. Min bild är att de insåg att de skulle förlorat i arbetsdomstolen och därför gick med på en förlikning, säger Håkan Persson, ombudsman på Kommunal till SVD. "
vilken tur att personen ifråga, var fackansluten så att han fick hjälp i denna tvist.


Ungas Alkoholvanor

Ab, artikel om Evelina 19år, och redan alkoholist, är gripande men inte speciellt förvånande. För dom ungas alkoholvanor är inte normala, många börjar som Evelina i tidiga tonår. Sedan fortsätter dom på detta sätt i både högstadiet och gymnasiet. Vissa klarar av att ha kontroll över konsumtionen, sen är det vissa som denna tjej som faller igenom. Där blir flaskan är deras bästa vän."Tusentals unga har problem
Allt fler unga blir alkoholister. - Det handlar sannolikt om tusentals ungdomar i Sverige med de här problemen, säger Stefan Sparring, överläkare på Maria Ungdom. "
Jag har en dotter i övre tonåren, och jag har märkt hur mycket festande de är. Nu har jag fått min dotter att lyssna, och ta till sig mina argument. Men jag vet många av hennes vänner, som dricker varje helg.
Under studentveckorna, var det så gott som varje dag, under en längre tid.
Jag känner  medlidande med Evelina, och hoppas verkligen att hon kommer tillrätta med sitt alkoholberoende. Tjejen har hela livet framför sig, alkohol är bara en illusion av välbefinnande. I slutänden, finns det bara ångest och smärta.
De jag kan se, är att hon idag lever tillsammans med en pojkvän som hon ser ut att må bra tillsammans med. Kanske kan det så småningom stärka Evelina i hennes beslut att avstå alla former av alkoholförtäring.


Läkare och barnmorskor varnar för övertro på kondomer

Min undran är, varför gå ut med denna skrämsel propaganda. Att mana till avhållsamhet, hur kan man tro att idag när människor har så enormt många möten i livet. Ska träffa en eller kanske högst två personer och ha sex med dom. Då ska man även ha ett papper på att båda är friska innan man går i säng. Så fungerar det inte i praktiken.

Det finns en sak som jag tycker är bra, i denna artikel "Om kondom skall ha effekt på smittspridning krävs att man lyckas höja användandet av kondom vid tillfälliga sexuella kontakter från dagens 50 procent till betydligt högre nivåer" Att använda kondom vid tillfälliga sexuella kontakter, tycker jag ska vara en självklar sak. Både för att förhindra en ev. graviditet, men även för att skydda båda ifrån t.ex. klamydia, eller i värsta fall HIV.

Varje person måste själv avgöra, hur den vill leva, jag tror inte på moralpredikningar det har aldrig fungerat. Däremot, ska man som förälder alltid ta ett samtal med sitt barn, om sex och samlevnad. Jag tycker att man ska tänka sig för, för när det inte finns riktiga känslor med är det kanske inte sex man söker utan mer trygghet. Om nu personen väljer att ha fler sexuella kontakter, så ska det inte finnas en massa skällsord om man nu råkar vara kvinna. På "min" tid, fick den tjej som hade one night stand t.ex., en stämpel på sig som lättfotad. Förhoppningsvis är läget inte detsamma idag. Jag vill aldrig, att vi kommer tillbaks till denna syn igen på kvinnan. Nu är jag i den åldern, där jag inte riktigt vet hur samhället ser på kvinnor som har fler än en sexuell kontakt.
Det finns en sak jag helt håller med om, det är att man inte ska vara otrogen, dels när de gäller smittspridning, för att smitta sin partner pga. otrohet är dubbel smärta. Det räcker så bra med sveket.


Att drabbas av en Demens sjukdom

Visst låter det skrämmande jag tycker i alla fall det. Läser i dagens Ab, om hur undermålig vården är för personer med demens är. Hur dom anhöriga får kämpa för den vård en demenssjuk har rätt till enligt lag. Motarbetad, är den känslan man får när man läser. Min tanke är, om det är lättare i och med att personen ifråga, inte själv kan hävda sin rätt.

"De är människorna vi helst inte vill se.

Tanken att själv drabbas - glömma, försvinna in i en annan värld och bli beroende av andra - skrämmer.

Rädslan bygger många gånger på okunskap.

Följden blir diskriminering, kränkningar och mobbning."
Till att börja med, hur kan en vuxen mobba en annan vuxen? Jag är fullt medveten om att det förkommer, men jag blir alltid lika förvånad. Tillbaks till ämnet, i och med att vi så sällan möter någon som är demens sjuk. Så vet vi inte hur denna sjukdom påverkar den sjuke. Jag har upplevt denna sjukdom på nära håll, min mormor vart demenssjuk i 60 års ålder. Jag var visserligen ett barn, men har tydliga minnesbilder, där min mormor var totalt förändrad. Nu hade min mormor tur, mina föräldrar såg till att hon fick bra vård.

"150 000 svenskar lider av demens", med ökad livslängd väntas antalet ökas dramatiskt.
"Vid 85 årsåldern har var fjärde blivit demenssjuk."

Jag tror på mer information, dels inom sjukvården, men även artiklar som dessa. Vi måste inse att det kan hända vem som helst av oss. Dom anhöriga måste kräva att få komma till specialistvården för demenssjuka. Den sjuke, kommer inte att klara detta. Demens kallas ofta, för anhörigsjukdom, när den sjuke gått in i sjukdomens sista fas är det ett lidande för make/maka barn och barnbarn.


"Livet rasade mitt i karriären.

De var bara i 50-årsåldern.

När demensen drabbade dem var det ingen som förstod.

Följderna blev ödesdigra - feldiagnoser, mobbing och sårande ord."
utbränd kan vara tidig alzheimer.

"Och många går miste om flera års medicinering på grund av feldiagnosen utbrändhet."

Ingen av oss vill, få en sådan sjukdom i så pass tidig ålder, trots detta är det var tionde som får fel diagnos. 

  "150 000 svenskar lider av någon demenssjukdom.

  60 procent av dessa har Alzheimers. "


Min tanke i detta är, det sparas inom sjukvården. Jag har svårt att tro, att det kommer ändras till det bättre för dom demenssjuka. Vi får naturligtvis hoppas att det gör det. Men det är svårt att dels spara, och sedan tro att vården kommer ha en utvecklig till det bättre. Den ekvationen går inte riktigt ihop för mig.
 


40 procent av alla sjukskrivningar handlar om psykisk ohälsa

Trots att det varnas om och om igen, för att människor lever i ett samhälle som stressar till ohälsa. Så fortsätter många att leva i en fart som är ohälsosam. "24-timmarssamhället sätter allt större press på människan. 40 procent av alla sjukskrivningar handlar om psykisk ohälsa - med depressioner och stressreaktioner i topp. Det är inte modernt att sätta gränser - men de behövs ibland för att skydda oss."
I artikeln uppmanas vi till att gå tillbaks till det religiösa sättet, att helga vilodagen. Nu är inte jag troende, men jag tror idén är väldigt bra.
"I vårt 24-timmarsamhälle är det lätt att bli en Ikaros. Det finns inte längre några gränser för hur länge vi kan arbeta, när vi kan vara tillgängliga och hur snabbt vi kan producera."
Jag tror människor måste lära sig att sätta gränser, även om jag är medveten om att det inte är alltför lätt. Men vi har bara ett liv, arbeta sig sjuk är något man inte vill vara med om. För att vara sjuk är absolut inget att sträva efter tro mig.
Att finna en balans mellan jobb och fritid är absolut de bästa, våga säga nej. Behåll din friska kropp.

"Vi glömde den kollektiva glädjen och vände oss till våra "gudar": Effektivitet, Punktlighet och Framgångssträvan. Detta gynnade moderniteten, men skapade också stress och ensamhet. "


Afrodite blir mat åt djurparkens lejon

Vad är egentligen vitsen med att lägga ut dessa bilder, klart att man tycker dom är otäcka.

"- Nu är det kötthantering som gäller, man får tänka bort det andra. Lejonen måste ha mat och vi tar vara på nästan hela kroppen. Jag gillar det kretsloppstänkandet, säger Pauline."
Naturen är så här, och om inte ägaren har något i mot detta, så är det okej. Att behöva avliva ett husdjur är alltid sorligt, jag vet i och med att jag har haft flera hundar. Men det är livets gång, med djur lever man så mycket i nuet.
"- Det är så här det ser ut i det vilda, säger Pauline Olofsson"
Vi lever så skyddade, det gör jag också därav min reaktion. Många av oss är inte vana vid dessa typer av bilder där djur äter andra djur. Men dom som lever nära naturen, har säkert lättare för att se sådant.


11-åring flicka nekas abort trots våldtäkt!

 Att läsa detta är inte lätt, en 11-åring rumänsk flicka gravid pga. våldtäkt. Av en släkting, som är vanligare än vi förstår. En 11-åring, ska inte behöva gå igenom detta.

"- Efter att ha undersökt flickan konstaterar nämnden att havandeskapet fortskrider naturligt och att det inte bör avbrytas, sade Vica Todosiciuc, chef för förlossningskliniken på sjukhuset i staden Iasi i nordöstra Rumänien. "
Hur kan man neka till detta, säga att det inte finns tillräckliga skäl? Ett barn ska föda ett barn är inte det tillräckliga skäl?

- Det faktum att graviditeten är ett resultat av våldtäkt har inte beaktats av panelen, dels därför att våldtäkt inte har bevisats och dels därför att strafflagen inte ger utrymme för undantag, sade Todosiciuc.
Att bortse ifrån våldtäkten, finns väl ingen 11-åring som frivilligt har sex med en man! Flickan är ett barn, jag är verkligen arg. Jag avskyr när barn far illa, och enligt mig har denna flicka fått utstå ett övergrepp, som dessutom resulterar i en graviditet. Frågan jag ställer mig, vem ska ta hand om detta ofödda barn?


Centerns kommunikationschef misstyckte om en bloggares inlägg

Förstasidesnyhet på DN idag, är "Journalisten och debattören Richard Slätt bad i sin blogg Rätt & Slätt åtta namngivna borgerliga riksdagsledamöter dra åt helvete. Detta i onsdags efter att de röstat ja till den nya, hårt kritiserade FRA-propositionen.

"Till er vill jag nu säga följande: Ni kan dra åt helvete!", lyder reaktionen från inlägget den 18 juni."
Ibland tror jag att människor behöver tala klarspråk, för att få folk att förstå vilken besvikelse det kan vara. Det gjorde Rickard Slätt, han kände tydligen många av dom borgerliga ledamöterna personligen, "i ett par tidigare inlägg har han också varnat för att han skulle vända sin vrede mot dem om de ställde sig bakom regeringens förslag. Den här tonen gillas inte av centerns kommunikationschef Lena Forsman."
Lena Forsman, har vänt sig till Slätts arbetsgivare Strix, och påtalat språket han använt i sin blogg. Ja tydligen gick inte Henrik Stenlund, på samma linje. Vi har yttrandefrihet i landet, och det är många som är i mot FRA förslaget.
Det går tydligen en tråd genom bloggvärden, Svart Måndag. Ni kan läsa mer om denna på Swarts blogg,  det känns verkligen bra att människor reagerar. Vi kan inte vara som en skock får, som accepterar ett förslag som är helt uppåt väggarna.

Nu flyttar Daniel in på Drottningholm

Äntligen får Daniel och Victoria  bo ihop, även om Kungahuset vill få oss att tro, att dom unga bor i varsin lägenhet. Kanske blir det förlovning under sommaren. Om jag inte missminner mig, var det samma procedur med Kungen och Drottningen. Jag vet att många inte tycker att vi ska ha ett kungahus, jag har ingen egentligen uppfattning om detta. Jag tillhör inte dom som följer dom kungliga. Men rätt va det är hittar jag en artikel, som denna. Det är så mycket tunga saker, så därför känns det bra att blogga om en lättsam.

Midsommarafton var mysig, min äldsta dotter med familj var här. Vi åt en traditionell middag, alla vart nog väldigt mätta. Min yngsta dotter firade sin midsommar på arbetet, men vi hann med att prata en stund innan hon gick och sov. När min äldsta dotter kom hem, så fanns inte portnyckeln, den låg nämligen kvar här. Så vi tog bilen och åkte dom 6 milen. Båda barnen var trötta, så vi var efterlängtade. Det är mycket att hålla reda på med två små barn.

I dag blir det en lugn dag, blir rester på eftermiddagen när min dotter kommer hem ifrån sitt jobb.

Jag är ansvarig för gruppvåldtäkterna!

Skriver Anna Larsson, i Svd. En läsvärd artikel, "Det finns idag en stark offermentalitet bland de främlingsfientliga. De känner sig diskriminerade, belagda med munkavle, förtryckta - och det är en farlig känsla. Vi måste ta fajten. Och lita på att humanism vinner över chauvinism, att solidaritet är starkare än egoism."
Ser att tuneld, hade fått en kommentar som var väldigt otrevlig att läsa

Även jag fick kommentarer, som var allt annat än trevlig, ifrån samma adress när jag skrev ett inlägg om SD.
Postat av: Landet som Gud glömde

Är denna blogg en hyllning till neger, arab och latrino? Älskar du allt som följt i massinvasionens spår, jag tänker på könsstympning, gruppvåldtäkter, hederskultur, hedersvåld, hedersmord, balkongflickor, bidragsberoende, islamisering, hyklekärringar, kvinnoförtryck, terrorism, sovande celler, värdetransportrån, brinnande skolor, bankrån, åldringsrån osv osv i det oändliga. Har du inte fattat att det är du som får betala. Strävar du efter att ha varannan kriminell neger i huset där du bor eller är du en hycklande kärring boendes i ett reservat för vita.

Ta nu och få pallet undersökt eller så erkänner du att ingen normalt funtad svensk vill ha en flock negrer som kackar i hanses
trädgård.
Jag förstår att denne person bär ett enormt hat inom sig och är djupt olycklig. Obehagligt jag visst, men sådant stärker min uppfattning.


Baby-komplott på amerikansk småstadsskola

Ja vad ska man säga om dessa unga tonårs tjejer som kanske skaffar dessa små i någon form av protest i mot att skolan inte fått dela ut gratis p-piller till dom unga. Eller kan detta vara en vanlig ungdoms protest i mot det strikta liv, dom tvingas att leva?

"Någon riktigt bra förklaring till pakten verkar inte finnas. Möjligen kan en del av svaret ligga i att staden Gloucester är starkt katolskt präglad. I de lokala tidningarna har debatten om gratis p-piller till skolflickor rasat länge, men motståndet är starkt. I maj sade skolläkaren och en skolsköterska upp sig i protest för att de hindrats från att dela ut p-piller utan föräldrarnas tillstånd."
Oavsett vad det var som gjord att dessa unga flickor vart gravida, så kommer det att födas sjutton små barn, som dessa unga tjejer ska ta hand om. Jag hoppas verkligen, att deras föräldrar finns som hjälp, för det är många gånger svårt att förstå att en liten söt baby, kräver en hel del. Att vara barn och fostra ett annat barn, brukar sällan vara en god idé. Nu vet jag att det finns undantag, men i ett katolskt samhälle jag tror dessa ung flickor har en tuff tid framför sig.


Midsommarhälsning

Nu tar min blogg ledigt, jag ska fira midsommar med mina barn och barnbarn.
Jag önskar alla en riktigt fin midsommarhelg.
Kör försiktigt om ni ska ut i trafiken.

    
        



Trevlig Midsommar

Ett bildspel om en mors sorg

"Ann-Sofie Staaf förlorade sin son Benny Karlsson, 22, dagen före midsommarafton förra året. Han dog av ett knivhugg i magen utanför Posten i Hallstahammar. Här berättar mamman om smärtan, sorgen och saknaden efter sin son.
Jag läste som vanligt Vlt, jag kommer ihåg förra året då detta meningslösa våld ledde till att denna unga man dog. Hallsta ligger nära vår stad, och då berör det lite mer.
Mammans berättelse är gripande och inte alltför lätt att lyssna på. Det meningslösa våldet, som jag tycker så illa om. Människor som råkar illa ut pga. att andra är påverkade och bär ett sådant hat inom sig.
Mannen fick 10 års fängelse, mamman fick livstid för sorg över ett barn går aldrig över. Man lär sig att leva med den


Tre borgerliga tänker rösta nej

"Reinfeldträknar med en återremittering av lagförslaget till försvarsutskottet, men tror att tilläggen ska kunna tillfogas snabbt. Hur snabbt vill han inte precisera med hänvisning till att det är upp till riksdagen själv att sköta sin arbetsordning.
Centerpartisten Fredrick Federley yrkar på återremiss av FRA-frågan. Det sade han i riksdagsdebatten strax efter klockan 19. Därmed är läget fortsatt det att tre borgerliga ledamöter avser att rösta nej.
  

Samtidigt var det en påtalat plågad Fredrick Federley (c) som ställde sig i talarstolen. Han har tidigare ställt sig negativ till lagen. Han inledde sitt anförande med att tala om vilka våndor en riksdagsman kan möta.

- Man kan göra rätt och göra fel, man måste göra svåra avväganden för att fatta detta mycket, mycket svåra beslut

- Det är ganska skönt att ha fattat det här oerhört svåra beslutet, sa Federley till aftonbladet.se, efter att han krävt att förslaget återremitteras. "
Jag tycker det är bra, att en ung politiker "vågar" ställa sig i talarstolen och med känsla tal om varför han inte känner sig bekväm med förslaget.


Det var i stort sett dom unga riksdagsmännen och kvinnorna, som var tveksamma till beslutet, precis som jag trodde.

Kaffe bra för hjärtat


Jag är en sann passionerad kaffe älskare, familj och vänner brukar uppröras av att det ibland blir lite mycket av det goda. Så nog blir jag glad att läsa detta,

"Kvinnor som dricker uppemot fem koppar kaffe om dagen löper mindre risk att dö i hjärtsjukdomar. "
Så jag kan med gott samvete fortsätta dricka den ljuvliga drycken.

Vuxenvälling är den skämtsamma benämningen på den nya svenska folkdrycken, caffelatte



Fotboll ikväll, så vill jag se på tv-n är jag hänvisad till mitt sovrum. Min dotter älskar nämligen fotbolls EM :-), hon hoppas att Frankrike krossar Italien. Men jag har inga problem att avstå tv-n.


Att finna lugnet

Jag läser denna artikel i Svd, jag kan nästan känna lugnet genom dataskärmen. Denne man har en enorm integritet. Ingela Bendt, har skrivit en bok om denne man Hans Drost, f d landskapsarkitekt. Hans tillflyktsort är en kolonilott.
Jag tror att vi alla borde ha en tillflyktsort, ett ställe där vi finner ro, där vi kan söka återhämtning. Var det är spelar mindre roll, huvudsaken är att du mår bra där.
Gå gärna in och läs artikeln, som jag skrev i ett inlägg igår. Jag tycker verkligen om dessa artiklar. Som jag skrev igår, jag ser framemot dom andra

"I början av boken beskriver han själv vad han vill åstadkomma:

"Refugium betyder tillflyktsort

En plats dit man drar sig till­baka för att få vara ifred

En skyddad zon. Ett ostört rum

Refugium är en plats som kan föda samtal och tankar

Det är som en förnimmelse av något man inte vet"

Unga kvinnors ohälsa

Att unga kvinnor mår väldigt dåligt, tycker jag inte är speciellt konstigt. Kraven är alldeles för höga. Att känna ett krav på sig att prestera på alla områden, både när det gäller skola/jobb, utseende blir så klart till en stor belastning. Vi lever i en materialistisk värld, där utseende och status står högt i kurs.Det är då lätt att falla in i detta, och tro att det är den enda sanningen. Jag tror att det tjejer behöver är vuxna som bryr sig om. Vuxna som lyssnar, andra förebilder än tidningarnas retuscherade bilder.

"De senaste tio åren har kvinnorna i åldersgruppen 15-24 år ökat i slutenvården med mer än 50 procent. En fjärdedel vårdas för ätstörningar. Unga kvinnor är nu den enda åldersgruppen där psykisk ohälsa fortsätter att öka kraftigt. "
Dagens unga har högre krav på sig, än vad te.x min genration hade. Idag är du piskad att studera, du har ett helt annat tryck på dig vad gäller utseende.

"- Det finns hur mycket starka och coola tjejer som helst, men det man har gemensamt är att man grubblar över sin sexualitet, identitet och självbild. Man ska bli vuxen tidigare, man ska vara erfaren och samtidigt inte ta för stor plats och vara för kaxig. Det är väldigt snäva ramar att hålla sig inom. Samtidigt är kraven jättehöga, säger hon. "


Var med och förändra synen på våldtäkt

Snälla skriv på här
  • "Endast var femte våldtagen tjej polisanmäler våldtäkten. Den största anledningen? Hon är rädd för att inte bli trodd eller tagen på allvar.
  • Av de tjejer som faktiskt anmält en våldtäkt upplever många att polis och/eller åklagare agerat oförstående, dumförklarande eller anklagande inför hennes historia.
  • 42% av våldtäktsanmälningarna lades ner direkt, utan åtal.
  • Hela namninsamlingen kommer att, tillsammans med VeckoRevyns undersökning om sexuellt våld, skickas till justitieminister Beatrice Ask, rikspolischef Bengt Svenson samt Sveriges alla länspolismästare."

    Nu vill vi på VeckoRevyn förändra attityden kring våldtäkt

    Jag har skrivit på, gör så du också.
    Nu stänger jag för ikväll
    GOD NATT


    bögar en hel del gemensamt med heterosexuella kvinnor

    "Svenska forskare har hittat det hittills bästa beviset för att det finns skillnader mellan hjärnorna hos homosexuella och heterosexuella personer. De homosexuellas hjärnor påminner mer om det motsatta könets."
    Jag tycker inte det spelar någon roll egentligen hur det ligger till. Men som vanligt så har jag ett stort intresse av människor, så jag skulle ljuga om jag sa att denna artikel inte fångade mig. Kanske handlar det som det mesta om arv och miljö, jag vet faktiskt inte. Men kanske lär jag mig förhoppningsvis något nytt. Jag har alltid haft en önskan efter en homosexuell kille som kompis, jag har en väninna som hade det. Måste erkänna att det inom mig, alltid fanns en vis avundsjuka. Hon lärde känna honom i vuxen ålder, och berättade om hur accepterad hon kände sig bland hans vänner. Samt hur roliga och delvis annorlunda deras fester var, men en massa skratt men framförallt glädje. Jag skulle följa med en gång, på Pride festivalen men tyvärr låg jag i 39 graders feber.
     

    "Enligt analyserna har både heteromän och lesbiska lätt asymmetriska hjärnor där höger hjärnhalva är något större. Övriga hade symmetriska hjärnor.

    Forskarna mätte också blodflödet till en hjärnstruktur kallad amygdala, huvudrollsinnehavare bakom känslor som rädsla, skräck och vrede. Kamerabilderna visade hur amygdala stod i kontakt med övriga delar av hjärnan. Även i detta avseende hade bögarna mer gemensamt med de heterosexuella kvinnorna"

    Hoppas ni finner artikeln lika spännande som jag gjorde


    De fria zonerna

    "De fria zonerna kan vara lite vad som helst - men är nödvändiga om man inte ska i förtid och för att man ska ha ett bra och roligt liv.
    Stressforskaren Aleksander Perski,
    berättar ur sin bok Ur balans. En väldigt intressant läsning, om hur viktig vilan är för oss människor. Det är så lätt att låta livet springa iväg, men så svårt att ta sig tid till eftertanke.


    "BORTOM STRESSEN. Nu när semestern nalkas vill förmodligen åtskilliga av oss få tid att bara finnas till och slippa vardagskraven. Eller kanske fullt ut ägna sig åt favoritintresset. Den här veckan handlar Idagsidan om fredade zoner, de stunder och platser som är våra egna "
    Det är verkligen en tid, då man kan försöka hitta igen sin ro. Göra saker som är roliga, men förhoppningsvis utan allt för mycket stress. Jag förstår att om man är småbarnsförälder, så är det inte alltid så lätt att hitta lugnet. Men man kan försöka hitta någon liten stund på dagen.
    "I boken berättar Perski om två undersökningar av välmående hundraåringar i Sverige och lika välmående hundraåringar i USA. Det visar sig att deras liv bestått av sedan länge etablerade vanor där proportionerna mellan aktivitet, sömn och egen tid var väl avvägd. Alexander Perski tror att forskningen i framtiden kommer fram till att idealtillståndet innebär två perioder återhämtning för varje period av aktivitet."
    Jag kommer läsa denna serie, för det är något som dels intresserar mig, dels något som jag anser vara otroligt viktigt.


    Bara miljöpartiet säger nej till omstritt förslag

    Som det ser ut så blir det ett ja på onsdag, "Bara miljöpartiet säger ett rakt nej. Socialdemokraterna och vänstern har egna reservationer" Det ska bli intressant att följa denna fråga och omröstning,för det behövs bara fyra nej för att förslaget ska falla. Men frågan är om någon i alliansen vågar gå i mot, för som jag skrivit  i tidigare  inlägg verkar de viktigare att stå enade än att tänka efter vad förslaget kan leda till.
    "Den svenska FRA-lagen passar bäst i diktaturer som Kina och Saudiarabien. Det anser sökmotorjätten Google. Går lagen igenom tänker Google aldrig placera servrar i Sverige Telekomjätten Telia Sonera har redan flyttat servrar från Sverige. "
    Detta kommer att påverka oss som privatpersoner, tro inget annat. Det som förbryllar mig mest, är att moderaterna som alltid varit så emot kontroll driver detta förslag. Kan vi hoppas på att dom unga politierna dom som sitter och bloggar precis som jag gör, dom som är uppväxt med e-post mm. Vill dom verkligen ha denna kontroll. Att dom äldre är för ett ja det förvånar mig inte alls.
    Kriminalexperter kallar det för historiens värsta kränkning av den personliga integriteten. IT-experter menar att lagen är tekniskt oduglig. Men de borgerliga partierna är överens: Lagen ska röstas igenom. Om än med minsta möjliga marginal.
    Jag har alltid sagt, att har man inget skumt för sig så är kontroll bra. Men detta ger en bitter smak i munnen, vi har ingen aning om vilken som kan få tillgång till uppgifter som är väldigt privata.

    Det är en väldig övervakning, som skylls på terrorismen fast risken för terrordåd är  liten i Sverige. FRA informationssida.
    Den 17 juni är det omröstning


    SD in i riksdagen 2010?

    Jag hoppas inte det, men känner en stark oro för nu ligger Sd över 4 procent spärren. Jag kan inte säga att jag är förvånad, för när missnöjet gror så tar det sig sådana uttryck.

    "Så här fördelar sig väljarsympatierna i procent, förändring sedan maj inom parentes: v 5,4 (+ 0,3), s 41,6 (- 2,0), mp 6,6 (+ 1,0), c 5,5 (- 1,0), fp 7,7 (+ 0,7), m 22,6 (+ 0,5), kd 4,4 (- 1,2), SD 4,2 (+ 0,8) och övriga 2,1 (+ 0.8).
    Oppositionspartierna s, mp och v leder fortfarande i opinionen över de fyra regeringspartierna, nu med 53,6 mot 40,2 procent. "


    Jag hoppas att människor tar detta på allvar, jag tror att det är få som vill ha något med deras politik att göra. Jag har varit in på deras hemsida, ni kan själva söka och  se hur mycket av deras text som handlar om främlingsfientlighet. Sen så klart vill dom se till att vi som är sjuka ska ut i arbetslivet igen.
    Det är inte konstigt att detta parti växer, missnöjet är stort och ingen av partierna tar detta på allvar. Man måste lyssna på den *lilla* människan, när man bara jagar makten blir det fel. Då gynnar man denna typen av partier.


    Gatuvåldet har krupit ner i åldrarna

    "2 042 personer hamnade på akuten på Södersjukhuset i Stockholm förra året efter gatuvåld, nära 30 procent fler än tre år tidigare. Nästan vartannat offer är under 24 år, enligt en kommande rapport om storstadsvåld. "
    Skrämmande att det ungdomar under arton år ökat i antal, däremot är det inte lika frekvent med knivar och skjutvapen. Det dom däremot märkt är att kvinnorna tar efter männen, dom utgör idag 15 procent av alla offer.
    Ja har sagt det ett flertal gånger, våld måste på alla sätt det går bekämpas. Vi måste våga oss ut på gatorna, föräldrar i synnerhet. Jag har ingen aning om det finns föräldrar på stan i större städer. I vår stad, har vi sådana grupper. Jag tror och hoppas att det har en lugnande inverkan på dom unga.

    "Många har flera skador när de kommer in. Vanligast är ansiktsskador och skallskador. Cirka 70 procent av offren har blåmärken, krosskador och blödningar. 12 procent har skelettskador och cirka 2 procent har livshotande inre blödningar"

    Vi är nog många som skräms av dessa siffror, för det kan lika gärna hända min dotter eller din son. Man vet inte vem det drabbar, om man är på fel plats vid fel tillfälle.

    Läs artikeln,
    "- Jag önskar att det förebyggande arbetet prioriterades mer. Vi i antivåldsgruppen träffar och informerar cirka 16 000 elever varje år. Men alla krafter i kommun och landsting, polis och socialtjänst kunde samverka i en organisation där kunskap och ansvar samlas. Och föräldrarna borde aktiveras mer. Man tycker att en förälder borde märka om kökskniven är borta över helgen, den som vi sedan hittar fasttejpad på benet när de kommer in till oss säger Sören Carlsson Sanz. "


    Vi måste ta detta hot på allvar


    Läs denna blogg, det är Nanny-Maja och Sven är två ungdomar. Som är på WWF klimatexpedition till Svalbard. Väldigt intressant att läsa om deras äventyr, att få se en isbjörn i sin naturliga miljö förstår jag är en aha upplevelse.
    "Istäcket över Arktis är på väg mot nya bottenrekord. Nordpolen kan bli isfri redan nu i sommar - för första gången på åtminstone hundratusen år. Vid Svalbard har iskanten redan dragit sig tillbaka norr om ögruppen. "
    Jag läser även Wadström inlägg om klimathotet, det är verkligen en intressant läsning. Jag fick veta massor som jag inte hade en aning om. Känner verkligen att jag har alldeles för dålig kunskap i detta ämne. Men jag tänker ta reda på, och lära mig mer om detta
    Hur fort kommer isen att smälta, vad kommer att hända klimatmässigt. Jag vill gärna att mina barn och barnbarn ska växa upp i ett normalt klimat."- Arktis kan återhämta sig, men det fönstret håller på att slå igen. Det finns fortfarande tid att göra något, men det måste ske nu, säger Neil Hamilton som är ansvarig för WWF:s arktiska program. "
    Varför tar vi inte detta hot på allvar, jag är så klart inte bättre än någon annan. Jag har t.ex. bil, och det är ingen miljöbil. Jag ska verkligen tänka på det den dagen jag byter, för vi måste i alla fall försöka göra något eller hur?


    Jag blir bara trött

    "Björn-Åke, 59, isolerad på sjukhuset - nekas pengar från arbetsförmedlingen" Om en person ligger isolerad, hur sjutton ska han då kunna komma in personligen till a-kassan? Trots att hans sambo sedan 30 år, åkte in med ett läkarintyg så ville inte handläggaren acceptera detta

    "- Handläggaren sa att vem som helst kunde ha skrivit intyget, säger Björn-Åke Pettersson. " Så nu tror man inte på ett läkarintyg, det är väl i alla fall enbart läkare som ska skriva sådana mig veterligen. Jag blir så trött, var finns medmänskligheten är den helt borta i vårt samhälle. Jag kan mycket väl förstå att det kanske inte bara går att ringa, om det nu är så att det krävs att personen ifråga är fysikt närvarande. Men om en läkare skriver ut ett intyg, och dom ändå inte vill acceptera detta ja då undrar jag vad det är för fyrkantiga regler?


    I det nya tuffa Sverige är medmänskligheten satt på undantag. Visst ska man söka jobb om man är arbetslös, vi måste ha fler som jobbar än som är arbetslösa och sjuka. Det tror jag att vi alla förstår. Visst ska vi få bort fuskarna, för klart vi vet att människor fuskar. Men någonstans har det gått fel

    "Reglerna blev dogmer, doktriner som ska tillämpas till varje pris. Oavsett om de är rimliga eller inte. "

    "En bekant drabbades nyligen av bröstcancer. Tre veckor efter operationen skulle hon vara sjukskriven medan såren läkte. Men sedan var det slut. Fem veckors strålbehandling skulle genomföras medan hon jobbade. Är det rimligt? "
    Vi måste ställa oss frågan är det ett sådant samhälle vi vill ha, där dom sjuka inte har mycket till värde.


    Stackars lilla flicka

    Vem kan man lita på, om man inte kan lita på sin förälder?

    "I tio års tid förgrep sig pappan på sin dotter. Hon valde att tiga och lida i sin ensamhet. Men vid 15 års ålder orkade hon inte längre. I en uppsats beskrev hon sin utsatthet. "
    Redan 2002, gjordes en anmälan men det hände inget den gången, för flickan berättade inte hur illa det var. På något konstigt sätt, känner ofta dessa barn skuld, vilket kan göra att dom inte vågar berätta om sitt helvete
    Men när flickan var 15 år,  skrev hon  en uppsats i skolan, där hon berättade om pappan och övergreppen.

    "Efter varje gång sa pappa: Du får inte säga något om detta till mamma. Det får bli vår egen lilla hemlighet", skriver hon i uppsatsen som tidningen GT tagit del av."


    Jag har sagt det innan, lås in dom och kasta nyckeln!


    Sämsta mamman?

    Är man verkligen det för att man försöker tillåta sitt barn att prova sina vingar. Eller är det världen som är sjuk, som gör att inte barn kan springa fritt ute? Att som nioåring åka några kvarter med tunnelbana ska inte vara några problem. Nu är allt individuellt, vissa barn är orädda andra inte. Man får utgå ifrån personligheten. Jag vet inte, världen är farlig, visst vill vi alla skydda våra barn. Så är jag övertygad om att "Lenore Skenazy lät sin nioårige son åka ensam på New Yorks tunnelbana." också vill, men samtidigt vi kan inte hämma våra barn pga. rädslan att det kan hända något. Jag har själv känt rädsla många gånger, speciellt den gången min yngsta dotter åkte tåg till storasyster i Norge. Hon skulle fylla 12 det året, och det var ett byte i Karlstad. Men hon klarade sig galant, och var så stolt. Vi kan inte låsa in våra barn, jag vet att det finns galningar därute. Jag önskar att det vore en mer säker plats för våra barn att leva på. Men om vi ser till Engla, hon hade mobilkontakt var 10de minut när hon åkte hem ifrån sin träning. Ändå så vart hon utsatt för ett våldsdåd, så vi får göra så gott det går. Bestämma utifrån barns förutsättningar, vad dom får och inte får göra. Rädslan den får vi själva bära runt på.


    Sjukt ideal

    Inte alls konstigt att så många tjejer lider av ätstörningar, både modeller men även dom flickor/kvinnor som följer detta sätt att leva. storlek 0 brukar det heta, det är storlek motsvarande en 10 åring! Det är den som ska vara lagom för dessa modeller.
    Jag blir glad när jag ser denna unga kvinna Brittiska Leah Green, 22, hon ser smal ut men inte utmärglad, en vacker kvinna som vill vinna "I kamp mot 200 andra skönheter valdes hon till Miss London, och kommer nästa månad att delta i finalen i tävlingen om den åtråvärda titeln Miss England.

    Leah Green är 178 lång och har storlek 12 - ungefär motsvarande storlek 38 i Sverige. Allt för stort för de ledande modellagenturerna. På en agentur fick hon veta att hon var tvungen att gå ner en storlek minst - och skulle få jobba hårt för att få den "utmärglade looken".
    Inte konstigt att unga får ätstörningar, många har en osäkerhet inom sig. Vilket kan göra att dom går på detta med att svälta sig, och sedan är karusellen i full gång.
    Jag hoppas att denna tjej vinner, att dom unga kan få någon "normal" att se upp till. Istället för dessa sjukt smala modeller.


    Att tejpa igen en 3-årings mun

    Låter för mig helt osannolikt, en treåring!!! Vad är det frågan om, jag ställer mig frågan hur någon kan komma på den idén att tejpa ihop munnen på ett litet barn, det är sådant man har hört att föräldrar kunde göra i min  mammas och pappas generation. Men idag, jag tycker absolut inte att mannen ifråga ska få arbeta med barn, i alla fall så tycker jag att personen måste gå i någon form att terapi. Det är något som inte stämmer, när man kan göra något liknande med ett barn. Man kan heller inte skylla på, att det var en impulsgrej, i och med att barnet fick av tejpen. Han gick då, och hämtade en starkare tejp!! Fanns det ingen annan på den avdelningen?
    Jag har ett barnbarn på 2,5 år, jag skulle bli galen om jag hörde att någon gjorde så i mot honom. En treåring älskar att prata, dom har oftast lärt sig en hel massa ord. Visst ska barn kunna lära sig att vara lite tysta, men i sådan låg ålder är de mycket svårt. En liten treåring kan inte förstå varför, man måste leka fram det mesta.

    Jag ska ge ett exempel, jag kan inte springa längre, mitt lilla barnbarn älskar att springa runt. Men Elias vet, att går han ut ensam med mig, så kan han inte det. Jag har på ett enkelt sätt förklarat, att mormor pga. sin rygg inte kan springa. Han går lugnt bredvid mig, så visst kan små barn förstå om man på ett bra sätt talar om varför


    Samkönade äktenskap

    Borde vara en självklarhet även i Sverige, men nu är det Norge som vart först.. "Det var hög stämning i det norska stortinget på onsdagskvällen sedan en ny lag som tillåter äktenskap mellan personer av samma kön klubbats igenom. "
    Jag kan personligen inte förstå varför denna lag inte redan finns i Sverige, vad är det som tar sådan tid. Det borde väl vara den naturligaste sak i världen att låta människor av samma kön gifta sig? Klart man vill ha samma trygghet som den man har mellan man och kvinna.
    Heja Norge,

    "- Jag är jättenöjd över att vi har fått den här lagstiftningen på plats. Sedan får vi ta kampen om attityder och fördomar som vi vet finns där ute. Men vi har kommit ett väldigt långt stycke på väg, sade socialistledaren Kristin Halvorsen till NTB.

    Lagen antogs med rösterna 84-41."
    Problem finns det alltid med detta som är utanför det man är van vid, men nu är detta egentligen inte mitt ämne men som jag ser det är de väl ingen stor sak att två av samma kön lever ihop. Så då ska de väl inte behöva vara några problem att få gifta sig eller?

    Fahlstedt tror att det kommer att ställa större krav på den svenska regeringen att snarast återkomma och presentera ett förslag.
    Så nu borde inte ett förslag vara alltför långt bort.


    Är folk inte kloka

    Hur kan man attackera en 17-åring för att hon skriver blogg. Jag har hört hennes namn vid några tillfällen. Jag har ingen aning om vilken person hon är. Men en sak vet jag en vuxen man kastar inte en flaska i mot en  17-åring. kvinna. Jag har aldrig hört något så dumt, är det verkligen sådan makt i att blogga så det kan ge den typen av hat? För mig är detta totalt ofattbart, om man inte gillar Blondinbella eller det hon står för, läs inte hennes blogg så enkelt är det.
    Låt ungdomarna få hålla skriva om mode, det skadar väl ingen eller hur, om hon nu tjänar pengar på sin blogg spelar det någon roll? Jag har aldrig förstått mig på avundsjuka, det har väl ingen betydelse för mig om min granne tjänar bra med pengar eller hur. Så länge personen ifråga håller sig inom lagens råmärken så är det väl faktiskt upp till var och en.

    Ja och om man nu inte gillar Isabella Löwengrip och hennes blogg, så har detta motsatt effekt. Hon får ännu mer sympatisörer i och med den uppmärksamhet detta ger. Låt våra ungdomar få ha sina bloggar och framförallt låt dom kunna gå fritt ute, ingen av dom ska behöva gå med oro för att bli attackerade.


    Orättvis chef kan leda till utbrändhet

    Christina Maslach and Michael Leiter vid Berkeleys universitet i Kalifornien i USA belyser en ny aspekt av diagnosen. En intressant undersökning,tidigare man har dragit likhetstecken mellan hög arbetsbelastning och utbrändhet. Men nu visar en undersökning på att den som inte tror att chefen är rättvis löper dubbelt så stor risk att bli utbränd.
    "Känslan av att bli orättvist behandlad var starkt kopplad till ilska som i sin tur kan kopplas till utbrändhet.

    "När en lojal medarbetare behandlas orättvist upplever han eller hon att hon blir sviken på ett djupt känslomässigt sätt. Även om du kan bli utmattad av att jobba mycket har det aldrig samma effekt", konstaterar Michael Leiter. "

    Kan det inte vara så, att när vi inte kan påverka vår situation så blir vår stress stor. Vilket leder till uttmattningsdepression det är det ordet som idag används istället för utbrändhet. Jag tror vi måste känna att vi både kan påverka vår livssituation och vårt arbete. Samspelet imellan chef och anställd är väldigt viktig. Chefen är trots allt den som vi ansvarar gentemot om man då har en känsla av att behandlas orättvist så är det inte alls konstigt att man får konstiga symtom såsom stress sömbrist mm. Även rädslan av att kunna bli arbetslös tror jag kan ge samma stress.

    Tillvaron är så pressad i dag, vi blir överstimulerade med både tv Internet och mobiltelefoner. Det finns ingen tid till reflektion, utmattning är mer regel än undantag. Det finns en trötthet idag som är mycket oroande. Våra barn och ungdomar är även dom hårt pressade.
    Vart är vi på väg?


    Sommarpratare presenterade

    Årets sommarpratare verkar ha en bra blandning. Jag kommer säkerligen att lyssna på flera av dessa program. Jag har har på senare år uppskattat att lyssna på sommarprataren. På någotvis, så känns det i alla fall som om man kommer privatpersonen mycket mer nära inpå livet.

    "Är det någon person ni jagat länge som ställt upp i år?

    - Ja, Björn Ulvaeus. Han harkänt att han ville ha någonting att göra på rätt sätt och nu äntligen har verkligen gått in för uppgiften med hull och hår.
      "


    Jag måste även såklart beröra att Sverige vann imot Grekland igår. Stort Grattis

    Införs betyg ifrån 7-års ålder

    Till hösten kommer dom yngsta barnen, att få betyg. Det är för föräldrarnas skull säger Jan Björklund (fp). Jag tycker detta påminner om 60-talets skola, min generation fick betyg, och det var för många katastrof. Att bli utdömd redan som 7-8 åring! Idag har det mer varit uppbyggt på omdömen, jag tror det är en väldig skillnad. Så för mig är detta ofattbart, jag är glad att mina döttrar är vuxna. Men lider med dagens föräldrar, som ska behöva vara med på dessa samtal.
    Varför kan politikernas samarbeta över blockgränserna, det är viktigt med en bra skola. En skola som stimulerar barn och ungdomar till lärande. Jag detta är vanvett, jag vet jag växte upp med en sådan skola.


    Ätstörningsklinik ger hopp även till överviktiga

    DN, har en artikel om Mando, "Övervikt och ätstörningar ökar till enorma kostnader för samhället varje år. "Lidandet är stort för den drabbade", säger Cecilia Bergh, läkare och vd för ätstörningskliniken Mando vid Karolinska i Huddinge, som nu öppnar landets första avdelning för överviktiga och feta. "

    Jag läser artikeln är väldigt intressant, Mando hjälper flickor med ätstörningar, man lär dom att få ett sunt sätt att se på detta med mat och ätande.
    Nu öppnas det även en avdelning för överviktiga och feta,
    "De flesta överviktiga som bantar ger upp för att det är för jobbigt. Resultatet blir i stället det motsatta.
    Det finns bara ett sätt att nå en frisk vikt i förhållande till ålder och längd, menar Cecilia Bergh, och det är att lära sig äta rätt. Alltså inte bara rätt mat, utan rätt mängd mat i rätt hastighet."

    Jag tror på detta, jag har vänner som lider av kraftig övervikt, och det dom faller på är att det blir för jobbigt. Tanken på att leva på svältgränsen en längre tid gör att man ger upp. Jag tror på en långsam viktnedgång, med näringsriktig mat, och att ta bort sötsaker snabbmat mm. Jag har ofta tänkt, att det säkert vore lättare för min vän om hon hade professionell hjälp. Att tro att man ska gå ner snabbt, den vikt man lagt på sig har grundats under ett flertal år.
    Jag känner med dom som lider av både övervikt och någon form av ätstörning. Jag tror inte det är lätt, att klara av detta med bara egen vilja.
    Förhoppningsvis så får enheten mer pengar, för som jag ser det så är det en stor besparing för vårt samhälle. Både ekonomiskt men även att människor slipper det stora lidande de kan ge.


    Mitt älskade Allsången

    Snart börjar ett  favorit program, jag tror att jag bara missat ett fåtal Allsångsprogram. Jag såg vilka artister som kommer att vara med. Kul att Michael Bolton kommer på besök. Ja som sagt jag ser verkligen framemot premiären..

    Förra året var 80% av det manliga könet," I år är det något jämnare och Anders Lundin berättar att man tagit åt sig av kritiken. -Vi sajnade omedelbart Abalone Dots så att vi fick fyra tjejer på ett bräde. Samtidigt speglar det en realitet, att det är fler killar som är ute och åker. Men det är kanske inget försvar utan vi ska se till att det blir jämnt fördelat."

    Bra om det är med jämnt fördelat, men egentligen är det inget jag tänker på.


    Jag är Skeptisk

    Det ska verkligen bli intressant att se om löftet till pensionärerna infrias. Jag har i ett tidigare inlägg berört detta ämne. Det är mycket jag inte förstår idag, "Statsminister Fredrik Reinfeldt vill satsa mer på pensionärerna." Visst har jag en förhoppning att vi kommer ta hand om dom äldre, dom som byggde upp vår välfärd. Det måste vara hemskt för den äldre genrationen att behöva se hur vi idag river sönder de dom slet för. Jag tror att tanken ifrån början var så god, men allt bygger på ärlighet. Jag tror att moralen var högre förr, jag behöver bara tänka tillbaks när jag var liten och det är inte så länge sedan.
    Satsningarna ska göras på de äldre "i stället för att satsa på dem som inte jobbar." Är det inte konstigt att man måste sätta en grupp mot en annan. Vi vet att Fredrik Reinfeldt inte har så höga tankar om dom som är arbetslösa, vi har även märkt att dom som tyvärr blivit sjuka, är en grupp som han inte har mycket till övers för. Man behöver bara läsa i Svd, om den nya sjukförsäkringslagen. När man läser igenom denna, så förstår man att det kommer vara svårt att kunna visa att det verkligen är en sjukdom personen blivit drabbad av.

    Jag kommer följa detta, och se om det blir någon förändring.


    Billigare tandvård efter första Juli

    Det här har jag väntat på, för det finns människor som inte har råd att göra något åt sina tandproblem. Jag har vänner som dragit ut tänder, pga. att kostnaden varit så pass hög att deras ekonomi orkat med den utgiften.

    "Just nu sitter många och biter ihop - bokstavligt talat. Nedräkningen till billigare tandvård har börjat. Får du ont i tänderna efter den första juli kan du få vänta länge. "
    Det är lite olika hur ofta människor går till "sin" tandläkare, jag går varje år. Jag led av svår tandläkarskräck som ung, men hittade en privatmottagning som kunde hjälpa mig. Jag är fortfarande rädd, men rädslan är hanterbar. Rädslan eller det var närapå en fobi kom utav att, på 60-talet, fanns det ingen pedagogik utan då vart i inlåsta och jag fick en tand utdragen utan bedövning. Nu var det säkert inte så för alla, men tur att det ändrat sig, att barn idag behandlas på ett helt annat sätt.
    Ja nu handlade artikeln inte riktigt om detta, bra om vi nu kan få lite hjälp om det blir höga kostnader. Detta kanske gör att dom som idag inte går, tar och ringer en mottagning. För det som kan hända är, att det blir så pass stora skador i tänder, och därigenom hög kostnad. Mot om vi besöker tandmottagning varje, eller i varje fall vartannat år.




    "Ett allmänt tandvårdsbidrag, "tandvårdscheck", införs. Det innebär att alla vuxna får ett bidrag till regelbundna tandvårdsbesök. Bidraget uppgår till 300 kronor vartannat år för personer i åldrarna 30-74 år och 600 kronor vartannat år för åldersgruppen 20-29 år samt 75 år och äldre. Syftet är att bidraget främst ska användas för undersökningar och förebyggande tandvård, men det kan även användas för så kallad abonnemangstandvård.

    • Ett skydd för höga kostnader för tandvårdstjänster införs. Skyddet innebär att kostnader mellan 3 001 - 15 000 kronor ersätts med 50 procent och kostnader över 15 000 kronor ersätts med 85 procent. Skyddet har ett karensbelopp på 3 000 kronor. Dagens högkostnadsskydd för patienter som är 65 år och äldre ersätts med det nya tandvårdsstödet.

    • En prisportal på internet ska göra det lättare för patienter att kunna jämföra och kontrollera olika vårdgivares priser. Försäkringskassan har fått i uppdrag att utforma portalen. "


    Fildelning vara eller icke vara

    Det är mycket diskussion om fildelning, nu har V vänt och vill tillåta det för enskilt bruk. Jag tror inte vi kan gå imot tekniken. Nu finns detta och är så pass utbrett, jag vet genom min dotter som gjort ett arbete på samhällskunskapen att

    Radiohead 2007 släppte sin skiva på Internet gratis för alla lyssnare. Under sin första lanserings dag sålde de för ca 62 miljoner kronor. Så det finns både för och nackdelar med fildelning, jag tror att många lär sig lyssna på musik dom annars inte skulle gjort. Jag tror också att många köper cd skivor dom inte annars hade gjort.


    Man märker att det är väldigt delade meningar i samhället om detta, om man då funderar på att så många i riksdagen vill ändra denna lag kan de ju själva inte tycka att det är en sådan stor grej och hur ska då folket kunna göra det?


    Jag tror att för att kunna lösa detta problem måste man antingen komma på något sätt för att verkligen sätta dit fler fildelare. Annars får man helt enkelt ta bort lagen för att man inser att den inte kan upprätthållas. Jag tror att det kan vara en bra idé att sätta skatt på varor som säljs för det är någonting som kommer att kunna funka, istället för att försöka gå emot den tekniska utvecklingen. Det är viktigt att i ett samhälle att känna att man är trygg och att rättssystemet fungerar bra. 

    Jag tycker att fildelning är bra, visst kan det bero på att det gynnar mig som privatperson men som sagt tycker jag att det är bra att kunna vidga sina vyer inom olika områden, d.v.s. musik, film och dataprogram. Jag tror att inte skiv- och filmbranschen kommer att läggas ner utan jag tror att det kommer att produceras lika mycket fast att de kanske får se till att få in pengar på andra sätt.

    Jag tycker också att det är viktigt att tekniken fortsätter att utvecklas, eftersom att det är det som för världen framåt. Nu kanske inte just detta är ett sådant exempel, men bara att det finns människor som vill utveckla och förbättra saker, vad det än gäller.


    Zlatans problem med pressen

    Jag skrev igår, att min kunskap var dålig då det gäller fotboll, men jag kunde ändå inte låta bli att skriva om "våran" Zlatan igen. Jag fattar inte varför det blir sådant ståhej så fort han säger något. Måste man analysera allting? Varför får man inte säga vilka killar man vill ha med på planen? Det är inte Zlatan som tar ut laget, så jag kan inte förstå varför det spelar roll. Jag skulle gärna vilja få en förklaring, för min undran är stor.
    Jag såg en dokumentär på tv3, om Zlatan Ibrahimovic . Det var Renée Nyberg, som hade varit med honom några dagar. Var otroligt intressant, att följa Circus Zlatan som programmet hette. Han är en kille som tycker saker, och varför ska vi inte få göra det. Att tycka att man är bra, när man dessutom är det kan det vara fel?
    Jag fick ett intryck av en man, som gärna hälsar på ungdomsklubben där han själv började. Att han är otroligt mån om sin familj. Visst är han lite kaxig, men jag vet mig stör det i alla fall inte.
    Vi får se hur långt Sveriges lag går, ni fotbollstokiga väntar väl så klart på Sveriges första match.

    "- Jag har känt mig missförstådd under hela min karriär. "
    Zlatan och pressen, om jag har förstått detta rätt. Så lär det inte bli lätt att få en intervju med honom om han inte är tvungen förstås


    Svt betalar kalaset för Perrelli!

    Jag trodde inte det var sant när jag läste detta, hur kan Svt betala ut miljonbelopp för pr till Perrelli? Hur kan dom göra så, om det hade varit reklamfinansierad kanal. Men Svt, är stadsfinansierad television. Vi betalar licens, och om jag inte fått allt om bakfoten så skär väl Svt ner på sin personal. Hur motivera  man då ett sådant beslut? Vad är det för chefer som tar dom ekonomiska besluten på SVT det undrar jag. Privata Jetplan mm, sådant har man inte råd med, om det var en nödvändighet, så får väl i så fall Charlottes eget bolag finansiera detta. För det är klart att detta var bra pr för hennes egen del.

    "Nu kan Aftonbladet avslöja att företaget i hemlighet betalade Charlotte Perrellis saftiga nota. - Jag tycker fortfarande att det är befogat, vi ska göra det vi kan inför Eurovision, komma dit så förberedda som möjligt."
    Vilken kommentar!
    Oavsett hur det nu hade gått, så tycker jag detta var helt galet.


    Ljungberg Extraknäcker

    Som modell åt olika företag. Det är många idrottsmän och kvinnor som gör reklam, för olika typer av varor.

    "Som mittfältare i West Ham tjänar Fredrik Ljungberg 1, 4 miljoner i veckan.

    Men fotbollsstjärnan badar redan i pengar. Mycket tack vare sina lukrativa reklamkontrakt"
    Jag har inget som helst problem med att människor tjänar pengar, så länge de går lagligt till spelar det väl ingen roll. Han säger själv, att han enbart gör reklam för varor han själv gillar. Alltså gör han inte för någon produkt han inte kan stå för, bra tycker jag. Det är många som skulle göra samma sak, om dom hade chansen, i alla fall tror jag det.

    Det har varit dåligt med bloggande för min del. Jag har faktiskt inte orkat med att sitta här vid datorn i värmen, jag tycker inte heller att det funnits så mycket att skriva om. Jag kommer igen, just nu tvättar jag och kan lova er att det inte är en rolig aktivitet en dag som denna. Värmen är hemsk i tvättstugan, men finns inget val.


    A-laget får eget ställe

    Ja inte vet jag om det kommer att fungera, om a-lagarna kommer hålla sig där

    "Här ska a-lagarna och andra personer med sociala och psykiska problem kunna få sitta, i lugn och ro, med polisens och socialens välsignelse."
    Jag förstår att dom vill ha bort dom ifrån centrum, och visst är det ibland jobbigt speciellt om dom skriker och härjar. Visst är väl det bra om dom har sin "egen" plats, för ingen annan kommer vilja vara i den parken. Jag är skeptisk till detta, för att dom finns, och har funnits så länge jag kan minnas och kommer alltid att finnas det kan vi vara helt säkra på. Så är det i vår stad, och i alla städer runt om i Sverige
    Men jag undrar om dom vill hålla till i en park en bit utanför centrum, jag tror inte det. Ett tag kanske men dom kommer snart att vara en del av centrumbilden igen.


    Njut av solen, snart vänder det

    Det verkar som det kommer in ostadigare väder i början på nästa vecka, men just nu är det fortfarande väldigt varmt fast det gått över på kväll. Jag har verkligen njutit av denna period. Vi fick fint väder på Linnéas studentdag, även igår när jag var och hälsade på en väninna, kunde vi sitta ute trots att kvällen gick över på natt. Synd om detta snart är över, men jag hoppas så klart på att vi får en lika fin midsommar.
    Här har vi passat på att grilla lite, vi åt lite färskpotatis dom första för i år
    Nu ska jag njuta en stund till av solen, och värmen. Min familj, ska titta på fotboll, nu är det inte Sverige som spelar. Men min dotter, kommer nog att se dom flesta matcher. Nu skriver dom om någon kris i Svenska laget på grund av något Zlatan sagt, jag fattar inte vad det ska spela för roll, att tala om vilka han gillar att spela med? Ja ja man får ta allt med en nypa salt. Jag tänker inte gå in något mer på detta ämne, jag har för lite kunskap. Men om det går bra för Sveriges lag, så ska även jag titta.

    Jordbruksminister chockar/Sjukförsäkringslagen

    Så står det i  bla AF . Nu tror inte jag att Erlandsson, förespråkar djursex, men visst kan man tycka att mannen kunnat uttryckt samma sak men kanske med andra ord.

    "Vad får man säga och inte säga i Sveriges riksdag? ", nu är inte jag speciellt känslig jag kan inte säga att min reaktion är så stark. och det han öppnar sitt anförande med är " hur fel han tycker det är att utnyttja djur sexuellt. " Att sedan delar av hans debattinlägg, läggs upp på Youtoube tycker jag bara är larv. Detta är en ytterst seriös och viktig fråga, många djur far illa och det är viktigt att verkligen få fram en lag som kan komma åt förövarna.

    Som jag skrev i ett tidigare inlägg, så röstades den nya sjukförsäkringslagen igenom.

    "Riksdagen sade på torsdagen ja till det kontroversiella förslaget om nya regler i sjukförsäkringen - den största förändringen i försäkringen på femton år. "
    Vi kanske vill ha ett sådant samhälle, jag vill inte det i alla fall. Jag kan inte inte förstå en sak, har dom inte alls tagit i beaktande hur lång tid det tar med att bara komma fram till vad problemet kan vara. Jag vet med mig själv, att det var inte så att jag snabbt kom till t.e.x UAS, eller på magnetröntgen. Allt tog sådan tid, men idag kanske allt går med expressfart vad vet jag.


    Vad är bäst med Sverige

    Så klart  vår sommar, en sån här dag när solen skiner ifrån en klarblå himmel kan det bli bättre.

    "Vi kan bada, leka mycket och dansa kring stången.

    Dessutom har vi klippta gräsmattor och färskpotatis". Jag fick faktiskt tag i Svenska jordgubbar till igår, visst är det något alldeles speciellt med att äta dom allra första söta gubbarna.  Jag tänker njuta av denna underbara dag, och var glad.


    6 juni Nationaldag

     Vi är lite trötta på Nationaldagen, vi hade studentfirande igår. Jag är heller inte förvånad över att vi Svenskar inte firar denna dag på något speciellt sätt.

    "Svenskarnas intresse för nationaldagen är svagt. Bara en av fem svenskar uppger att de ska fira den 6 juni. Det visar en ny studie som presenteras i veckan."
    Vi har ingen sådan tradition, som t.ex. Norge har. Visst kan det vara lite tråkigt att de är så, min tanke är att de kan handla om att vi varit förskonade ifrån krig.

    Som sagt trötta är vi här hemma idag, min dotter har gett sig ut på sitt sista studentfirande för denna gång, en riktigt god vän tar studenten i en grannstad. Så hon är nu på väg för att titta på henne, hur Linnéa ska orka med ännu en kväll, är för mig som mamma ofattbart att förstå men hon är ung då orkar man på ett annat vis.

    Jag ska träffa en väninna ikväll, äta lite god mat och dricka något glas vin. Det ser jag framemot.




    Min hund är sjuk

    Ja min Nova har inflammation i urinblåsan, livmodern var också påverkad. Nu ska hon äta en antibiotikakur på 20 dagar, så får vi se hur plåtarna ser ut nästa gång. Hon går trots allt i mot sitt nionde år, är oftast då problemen kommer. Min labb vart 10, men hon fick cancer. Livmodern tog vi bort på henne när hon var i 6års åldern, det blir gärna problem för tikar som inte får valpar. Nova är trött, vi har inte haft någon rolig natt, hon har behövt gå ut under natten några gånger. Så även jag känner mig trött, jag ska vila mig en liten stund nu, sen ska jag doppa jordgubbar i choklad.
    Det är en del kvar som ska göras till Linnéas student, men Leffe slutar nu vid 17.00 så jag får snart hjälp. Linnéa är och lövar vagnen dom ska åka på i morgon.

    Få se om jag hinner med något mer bloggade idag, om tid finns så tittar jag så klart in. Men nu är det studenten för Linnéa, jag måste träna lite mer på mitt tal till henne.  Även ta hand om min sjuka Nova.
    Ni får fortsätta njuta av det vackra vädret

             

    Skillnad mellan man/kvinna

    Jag vet inte men för mig känns denna studie rätt så självklar, att fler män än kvinnor ägnar sig åt att köra bil är för mig inte speciellt konstigt. Dom flesta singelkvinnor har inte inkomst för att äga en  bil.
    Att kvinnor gillar shopping, ja det vet väl alla. Jo då, jag vet att det även finns män som är roade av att köpa kläder men dom är få.

    Att kvinnor också är mer miljömedvetna, är för mig också rätt självklart. Det kanske kan ha att göra med att vi tänker på dom efterkommande, att de ska finnas en värld att leva i även för barn och barnbarn. Nu menar jag inte att pappor inte bryr sig, men singelkillar nej jag tror inte dom tänker så mycket på barn och barnbarn. Jag kan så klart ha fel men de är vad jag tror.

    "De största skillnaderna i mäns och kvinnors energiförbrukning finns inom transporter, hälsa och sjukvård, kläder och förbrukningsvaror, utemål- tider, alkohol och tobak. "
    Som sagt rätt självklara saker i alla fall för mig, men lite kul ändå med studier. Att se det svart på vitt.


    Snart är det dax

    Med student firandet, här blir det på torsd. Känns som om dagarna inte riktigt räcker till, fast jag så klart har mycket hjälp. Skrattar min dotter säger att jag får uppgiften att leda och fördela arbetet.

    Mitt i allt, så får min hund urinvägsinfektion så hon och jag ska till veterinären i morgon, hon hade samma problem för ca ett halvår sedan, så jag hoppas inte de är något som ska komma tillbaks med jämna mellanrum. För det är jobbigt för både henne och mig, just nu är vi ute varje timma. Blir säkert en natt med lite sömn för mig.

    Ska bli så skoj med studentfirandet, det är länge sedan min äldsta dotter sprang ut på trappan. Är roligt att få vara med om detta ännu en gång. Men som sagt är lite att göra innan torsd, i morgon kväll ska min sambo sluta lite tidigare vi ska doppa jordgubbar i choklad mm.

    Så kommer bli lite sporadiska inlägg här några dagar framöver, jag hoppas ha lite tid för lite läsning och bloggade.

    Beklämmande

    Jag kan inte säga annat, att läsa om detta förslag som regeringen tar beslut om i morgon. Vem kan förstå hur det är att gå med smärta dygnet runt. Man orkar inte bråka med FK, för personen har jämt göra med att orka med dagen. Klart att kostnadrna ökar på socialen, det är dit sjuka får gå. När FK, inte vill befatta sig med dom längre. Jag tror att förslaget kommer att klubbas igenom, för är nog viktigare att alliansen står enad än att man visar någon form av humanitet.

    Det verkliga syftet med regeringens förslag är därmed att återskapa ett utanförskap som våra gemensamma försäkringar länge haft till uppgift att skona oss ifrån. Det är därför man nu metodiskt vill kasta ut sjuka människor ur sjukförsäkringssystemet. I högeralliansens Sverige ska vi helt enkelt inte ta hand om varandra

    Svårt för ungdomar att få sommarjobb

    Jag tycker detta är mycket märkligt, att minska på feriearbeten till ungdomar. Är det att ge rätt signaler, borde vi inte på alla sätt uppmuntra dom unga till att arbeta under sommaren. Den finns ännu en aspekt på det hela, när man fyller 16 år så försvinner barnbidraget. Vilket leder till att dom unga inte får några pengar under sommaren. Har föräldrarna god ekonomi, så kan dom säkert förse barnen med pengar. Men det finns många som inte har detta utrymmet.
    "Vart femte kommunalt feriejobb har försvunnit sedan det statliga bidraget på 100 miljoner kronor drogs in år 2006. Besparingen var en av de första åtgärderna som den borgerliga regeringen gjorde när de rensade i floran av bidrag och åtgärder"
    Att varken ge studiebidrag, eller bidrag till kommuner så att våra ungdomar kan få feriejobb är helt vansinnigt. Min yngsta dotter hade ett feriejobb på ett äldreboende hennes andra lov på gymnasiet. Det är viktigt att så tidigt som möjligt få en inblick i arbetslivet


    Då var det dags igen

    Ännu en hund dog pga. av att ägaren lämnade den i bilen, att man inte förstår att ett djur inte klarar av att sitta i en bil när temperaturen ligger runt 25gr. "Jag hämtade vatten och de försökte kyla med blöta handdukar runt kroppen på hunden" Varje år är det samma sak, det är verkligen djurplågeri man borde som hundägare söka information om hur man bäst tar hand om en hund. Eller som jag skrev i ett tidigare inlägg, ha obligatorisk kurs för nyblivna hundägare. Då kanske vi skulle slippa läsa om hundar som får värmeslag och dör i bilar mm.
    Jag har haft hund sedan jag var ca 25 år, jag gick valpkurs och lydnad läste även hundböcker och fick därigenom den information jag behövde. Så för mig är det så svårt att förstå att man skaffar djur utan att läsa på.


    Mattias Flink vill ha ett tidbestämt straff

    Om han kommer att få det, visar sig i morgon, "Örebro tingsrättingsrätt ställning till om hans livstidsstraff ska tidsbestämmas. Men någon förlåtelse tror han inte på." Ab  skriver om en intervju med massmördaren Mattias Flink, där berättar han om sin vistelse inom fångvården. "Då, för 14 år sedan, var han en ung fänrik med livet framför sig. Nu är han en 38-årig livstidsfånge." Han är utomordentligt skötsam, och har varit det under dom 14 år han suttit på fängelset. Om han är frisk, ja vem vet. De vi vet är att han ursinningslöst mördade 7 människor 1994. Han har sedan gått i terapi, och försökt ta ansvar för det han utsatte 7 människor och deras anhöriga för 1994. Jag tycker egentligen att alla människor är värda en andra chans. Speciellt när dom som han visar på att dom vill leva ett normalt liv uta, men jag kan förstå att dom anhöriga, aldrig vill att han ska komma ut i frihet igen.


    Att bo på gatan

    Läser en artikel i Svd, om att ungdomar antalet ökar på härbärgen, nästan var 10 hemlös är under 25! "Antalet hemlösa i Stockholm är 3 081 personer, enligt en ny kartläggning. Det är något färre än tidigare. Men gruppen unga vuxna ökar"
    Inte ska väl en ung människa leva på gatan? En ung kvinna eller man, som har hela livet framför sig. Men läser om Simone en ung kvinna med missbruksproblem, jag tror att problemet är att många unga mår väldigt dåligt. Dom har växt upp med misshandel, kanske även drogmissbruk av olika slag. Tas inte upp av samhället av olika orsaker, för det vi inte får missa är att dessa unga är misstänksamma gentemot vuxna. En eller båda av föräldrarna har svikit dom, om man inte kan lita på sin mamma och pappa hur ska man då kunna ha förtroende för någon annan vuxen? Dom har ont i själen vilket gör att dom dövar detta, med olika typer av droger. Vi måste fånga upp dessa unga, ge dom en meningsfull vardag. Inte med något daltande utan med en kärlek som säger "jag tror på dig". I och med att dessa människor är så pass unga, så finns det så mycket att kunna ändra på. Vi vet alla, att vi är mer formbara i unga år. Men hitta en vettig form, där det ställs krav men även en hel massa kärlek. Det är vad jag tror behövs för att komma till rätta med, ja alla kan vi aldrig fånga upp. Så är inte den riktiga världen, men kanske många mer än som görs idag.


    Problem med rökande ungdomar

    Ja nu vill Folkhälsoinstitutet ha tuffare tag gentemot ungdomar som röker ,cigaretterna ska säljas under disk.

    "Folkhälsoinstitutet vill ha tuffare regler vid tobaksförsäljning. Bort med reklamen och exponeringen av tobak i butik och tillåt bara försäljning av cigaretter under disk. Myndigheten förväntar sig att regeringen tar upp frågan i en nyligen påbörjad utredning om ändringar i tobakslagen. "
    Det är ett stort problem att så pass många unga börjar att röka i tidig ålder. Jag började själv att röka i tidig ålder, mycket pga. av grupptryck men jag tror även att det var mer accepterat att vara rökare då. Vi visste inte kopplingen rökning och dessa följdsjukdomar som det för med sig. Jag kunde sluta, men vet många i min generation som fortfarande är fast i detta gissel. Så jag är den första att önska att vi får ner antalet ungdomar som väljer att börja röka. Men om det är rätt sätt att sälja cigaretter under disk vet jag inte, jag är rädd att vi hamnar i detta med smuggelcigaretter precis som vi gjort med smuggelspriten. Att ungdomar hittar andra vägar att kunna köpa "giftpinnarna" på. Men visst kanske kan det fungera.
    Det jag vet, är att många börja röka genom så kallad "feströkning". Hoppas verkligen det snart vänder, och att vi får ner antalet rökande ungdomar.


    RSS 2.0