Att åldras

Jag och mina väninnor brukar säga att det är ett öde värre än döden, att behöva få vård inom äldrevården. Det är inte värdigt, att få leva under sådana förhållanden, de dom har berättat gör att man känner rädsla för att bli gammal
Jag känner människor som har arbetat inom äldrevården, dom säger exakt det som står i artikeln. Jag har även hört berättelser som påminner om detta inlägg.
"Äldre i Sverige behandlas som kroppar utan integritet, utan själsliv och utan intressen. Svensk äldreomsorg påminner om när man förr opererade spädbarn utan bedövning eftersom de antogs inte kunna känna smärta."
Jag hoppas verkligen att vi får en bättre omsorg om dom gamla, för vi kommer alla att hamna där. jag hoppas genom att försöka förändra tänkandet inom äldrevården, så kanske vi så småningom kan få en bättre plats för dom gamla, men jag tänker även på dom som arbetar inom detta yrke, att dom kommer att trivas mycket bättre.


Rekord varmt i helgen


Vilket passar oss ypperligt, det är fest på stan i helgen. Äntligen är sommar värmen här, vad vi behöver den. Allt blir lättare när ljuset kommer. Skönt att kunna vistas ute mer, i alla fall kan jag göra det på ett annat sätt än vintertid. Så nu kommer "min" tid på året. I alla fall så blir det fest i helgen i vår stad, lite olika uppträdande tivoli knallar mm.
Mitt lilla barnbarn Elias kommer till oss i morgon, så vi ska titta på lite olika evenemang. Leffe och "lillkillen" ska titta på en bilutställning på lördagen. Blir säkert skoj, lördag eftermiddag åker Elias hem igen till mamma och pappa och lillebror. Så på kvällen ska jag och Leffe ut och njuta av den vackra sommarkvällen.
Jag bara älskar sommar och sol.

Nu säger jag GOD NATT


För vi har tagit studenten

Så kommer min yngsta dotter att sjunga nästa torsdag, min dotters student kommer inte att kosta oss pengar vi inte har. Hon ville bara att dom allra närmsta + en kompis, som tar studenten på fredagen skulle vara med att fira på hennes egna alldeles speciella dag, Linnéa har aldrig varit mycket för stora sällskap. Så det blir en relativt billig dag, i alla fall när jag hör om vilka mottagningar vissa ungdomar kommer att ha. Det blir lite lättare förtäring, och så klart studenttårta till kaffet. Sedan kommer ungdomarna att åka vidare för att fira med sina vänner. Däremot har vi lagt en del pengar på hennes studentpresent, något hon kommer att behöva till hösten. Då hon förhoppningsvis kommer in på högskolan.
Jag fattar inte varför man lägger ut pengar man inte har, att ta lån för att fira en student låter inte klokt. Min äldsta dotter tog studenten för 10 år sedan, då var vi fler men ändå höll i oss inom dom ramar vi tyckte vi hade råd med. Det blir inte mer skoj för att det kostar mycket pengar.

"Gucci och slottsmiddagar. Det är lyx som gäller i år, skriver en student när läsarna berättar om studentfirandet i sin familj. "
Om man har dom pengarna spelar de väl ingen roll, men att ha stora fester för att bräcka varandra det förstår inte jag. Vad spelar det för roll vad andra har för typ av fest?


Bankerna och deras avgifter

För nog finns det gott om dom, ska vi nu även få betala för att ta ut i Bankomaten? Det är komiskt, för dom satte upp bankomaterna för att få bort oss ifrån bankkontoren. Kostnaden var hög, va det sagt då. Sen kom kort av olika slag, då fick vi en avgift där." Användningen av kontanter kostar varje år svenskarna miljardbelopp.
Riksbanken efterlyser nu en avgift på bankomatuttag för att få ner kontanthanteringen i samhället.
"
Jag använder för det mesta kort, men är inte alla som tar detta. Ibland är det småsummor man handlar för då känns det onödigt att ta till kortet. Jag tror att problemet i stort sett kommer bli löst av sig självt, för dagens ungdomar lär sig använda kort ifrån unga år, så jag tror inte att kontantuttagen kommer att vara så stora i framtiden.


Sjuksköterskorna besvikna över det nya avtalet

Södersjukhusets akutmottagning är besvikelsen stor, det nya avtalet gav inte speciellt mycket mer i lönekuvertet. Däremot var "Vårdförbundets förhandlingschef Margareta Öhberg var nöjd när hon mötte medierna efter Vårdförbundets kongress

Avtalet skiljde sig inte särskilt mycket från det som Vårdförbundet sade nej till förra gången. Den förlängda strejken gav en halv procent mer i löneökning"
Margareta Öhberg , ser otroliga möjligheter med det nya avtalet. Sex veckors strejk och 10 000 inställda operationer för en halv procent mer i löneökning, jag vet inte kan de verkligen vara värt sex veckors strejk?
Enligt Ab, så tycker sjuksköterskorna att avtalet är en flopp

"- Det här är ett skämt. Det är århundradets flopp, säger Fatma Aslan till TT. "

"- Jag tjänar sämre än en undersköterska men har tre års mer studier och studielån. Jag förstår inte riktigt varför jag är med i facket med tanke på den här utvecklingen. "
En sjuksköterskas kommentar ifrån Södersjukhusets akutmottagning.

Min yngsta dotter, har sökt in för att läsa till sjuksköterska och ev. fortsätta för att så småningom arbeta som barnmorska. Jag hade önskat att dom fått ett bättre avtal, det har på många håll ifrågasatts om denna strejk är ok. Jag har inget svar på detta, men frågan är hur man idag ska kunna höja sin lön? 
 


Pengar skapar gärna osämja

Bråket om Stieg Larssons miljoner fortsätter. Nu har dom hittat ett testamente ifrån 1977. Tyvärr är det inte bevittnat, så då kommer det troligtvis inte att gälla. Det tillfaller inte Larssons sambo som man skulle kunna tro

"Jag sade tidigare att jag inte var någon rik människa och jag har knappast mycket pengar kvar efter mig. Dock vill jag att mina tillgångar i rena pengar (och på den punkt är jag mycket bestämd) skall tillfalla Kommunistiska Arbetareförbundets Umeåavdelning", skriver Larsson och fortsätter senare:

"Hur mycket eller litet det än rör sig om vill jag att dessa pengar tillfaller KAF".
Det var författarens sista vilja 1977, det är viktigt att upprätta ett testamente på rätt sätt, om det inte är bevittnat är det inte juridiskt bindande. Så jag tror inte KAF kommer få några pengar.
Hans sambo Eva Gabrielsson, får inte del utav arvet. Utan de tillfaller hans pappa och brodern. Det är så viktigt att skriva ett gilltigt testamente om man lever i ett samboförhållande. Många tror att sambolagen gäller på samma sätt som om man vore gifta. Men så är det inte, de är inte alla som vill leva som äkta makar,  men är viktigt att se om sitt hus.
Det är bara att läsa denna artikel, så ser man hur mycket osämja pengar kan leda ti


Smärtsamt

Det gör ont i hela kroppen, vad är det med människor? Hur kan någon skada ett barn, flickan är så illa skadad att man inte riktigt vet vad som kommer att hända. Jag grät när jag läste om lilla Gabriella. Jag har läst dom artiklar ab har haft om pappor som på ena eller andra viset skadar sina barn. Jag klarar knappt av artikeln idag, det måste vara något fel på personen som kan misshandla ett litet barn så illa. Min spontana känsla är lås in denna man på livstid, för varför ska han få komma ut när flickan får lida resten av sitt liv. En liten flicka på 1år, som är totalt försvarslös imot mannen ifråga. Usch jag måste ta en promenad i solen med mina hundar.

Sol och värme

Oj så skönt, vad jag har längtat efter att få höra att  värmen ska vara kvar ett tag. Tänk att det kanske kan bli uppåt 30 gr. Vi ska ha mitt barnbarn Elias på fred, det är lite marknad mm på stan, så kommer vara perfekt på efermiddagen att gå ner med honom en lite stund. "mellan 20 och 25 grader. Mot helgen kan temperaturen sticka iväg uppåt 27-30 grader, säger Jonas Höglund, meteorolog på SMHI"
Det känns verkligen bra, jag gillar värme, dels för att mina leder mår så otroligt bra, och sen för att man blir mycket gladare av sol och värme.
En systerdotter kommer och hälsar på om en timme, så vi kommer att sitta ute i den sol som finns på min balkong. Solen brukar hitta dit runt två, så vi får hoppas på att temperaturen hunnit komma upp lite. Det ska bli så kul att få träffa och babbla på lite med Lena, nu är det ett bra tag sedan vi tog en fika ihop.


Nadine blev bara fem veckor

Jag kan inte säga att jag förstår hur mamman känner, jag har som tur är mina barn kvar.

"Nadine var klädd i vitt den dagen.

Hennes pappa la ner henne i vagnen, rättade till filten.

Hon hade mindre än en timme kvar att leva. "
Det jag inte kan förstå, är att pappan hämtade dottern, för att sedan skada henne till döds. Det låter helt ofattbart att göra något sådant. Varför kollade inte läkaren upp när dom två veckor innan var till akuten. Det är så mycket som är konstigt med detta. Jag kan inte förstå hur detta kunde hända, att ingen reagerade på akuten. Stackars mamma att få gå igenom detta att mista sitt barn på ett sätt som inte borde få hända.
Jag kan inte och kommer heller aldrig att förstå hur någon kan skada sitt eget barn.
Jag vet som sagt av egen erfarenhet att det kan var påfrestande med en liten baby, i och med min yngsta dotters kolik.
Mitt äldsta barnbarn, var också ett kolikbarn. Men jag och farföräldrarna hjälpte till, så min uppmaning är just till mormor morfar, farmor farfar. Hjälp till med era barnbarn, för ni gör nytta. Våra barnbarn behöver oss.

Det finns nu en blogg som heter Krama mig försiktigt, gå gärna in och läs den.


Gör Pengar dig lycklig?

Enligt Betsey Stevenson och Justin Wolfers, är det så. Det beror väl på hur vi definierar lycka. Att vara fattig, gör nog inte människor speciellt lycklig. När de är svårt att få ihop till livets nödtorft, så kanske inte livets känns speciellt lyckligt. Men om man har pengar till det nödvändigaste och förhoppningsvis lite till så tror jag att man känner sig rätt så lycklig.
"Ekonomisk tillväxt leder till större lycka. Rika människor är lyckligare än fattigare, hävdar de amerikanska forskarna Betsey Stevenson och Justin Wolfers. De går på tvärs mot uppfattningen att mer pengar inte ger ökat välbefinnande."
Men visst mår människor bättre, vid högkonjunkturer, med förhoppningsvis bra löneförhöjningar. Om landet har en bra tillväxt, så gynnar det i slutänden dom flesta människor. Det är väl i stort sett bara dom sjuka och arbetslösa som inte får något mer i plånboken.
Men lycka för mig mäts inte i pengar, men jag tillhör dom som har till det nödvändigaste och lite till och det räcker bra. Då är det också lätt mot om jag hade tillhört den fattiga gruppen som har svårt att få det att gå ihop varje månad. Så jag är lyckligt lottad.


Förskolärare tillät barn mobba

Det är precis så jag ser det, mobbing vilket slag det än må vara får inte förkomma.

"En förskolelärare i USA lät barnen rösta ut en 5-årig pojke från sin förskoleklass. Alex Barton, som lider av autism, fick stå framför sina klasskamrater där var och en fick berätta vad de ansåg om honom. Händelsen upprör nu allmänheten i stora delar av USA. "

Förstår mycket väl, att människor reagerar på incidenten. För tanken hos alla blir väl, detta skulle  kunna hända mitt barn.  Man känner så klart stark medkänsla, med den lilla 5-åringa pojken.
Om nu Alex inte kunde gå i den förskolan, ska föräldrar kallas in, och bli informerad om, att pojkens beteende ger samarbetssvårigheter i klassen. Men detta, att låta varje barn få tala om vad dom tycker om Alex, hur kan detta tillåtas? Jag skulle inte vilja ha mitt barn hos den förskolläraren. Hade detta hänt någon av mina flickor, ja det vill jag inte ens tänka på. För om det är något jag verkligen är starkt i mot så är det mobbing. Jag pratade med mycket om det med mina barn, både om att man aldrig fryser ut någon eller på något annat sätt skadar ett annat barn. Men vuxna som beter sig så, ja jag vet inte vad man ska säga, hon borde definitivt inte fortsätta undervisa.


Förnya oss

Tror jag vi måste göra. Det engagerar många däribland mig själv, men jag tror att vi behöver lite ytlighet. Det finns så mycket som är tungt så vi behöver något som melodifestivalen, som lättar upp. Jag tror på det Bert Karlsson skriver, införa "deltävlingar i den europeiska tävlingen: en Nordengrupp, en Baltikumgrupp, en väst- och en östgrupp. Tre vinnare från varje ... tolv länder i finalen. 25 bidrag är alldeles för mycket. " Dels skulle det bli mer likt den Svenska modellen, med deltävlingar som skulle göra att vi fick höra låtarna flera gånger. Sen det viktigaste att Finalen inte vore så utdragen. Om det skulle gynna Sverige mer har jag ingen aning om, men däremot tror jag att vi skulle tycka det var roligt att följa artisterna, fram till finalen. Bard skriver om att vi måste förnya oss, han har säkerligen helt rätt. Jag har tänkt i årets deltävlingar, att de är dags att släppa fram våra yngre förmågor och deras typ av musik.  


Ett litet mirakel

Ja det måste man säga att lilla Amillia är, att överleva trots att hon föddes i 21a veckan med en vikt på 280gr. Vi får hoppas att det inte ger några framtida men, utan hon blir lika frisk som hon är idag. Ja detta om abort, det är t.o.m. 18 veckan som kvinnan själv kan välja att göra abort. Efter detta är det socialstyrelsen som tar beslutet, vad det då ska till för att en abort ska kunna utföras vet inte jag. Jag kan själv tycka att vecka 22 är väldigt sent, i och med att man då känner fosterrörelser. Men jag skulle kunna tänka mig, att om en abort görs i ett sådant sent skede av graviditeten så är det troligtvis pga. att det är något fel i fostrets utveckling.

"Nästan vart tjugonde barn i Sverige föds före den 38:e graviditetsveckan. Men bara enstaka barn som fötts i vecka 23 har överlevt."- Ja. I abortlagen står det att fostret ska räddas när det är livsdugligt. I vecka 21 kan inte lungornas mognadsgrad åstadkomma adekvat syresättning av barnet och barnet klarar sig inte själv. I Sverige har inget barn överlevt i 22:a veckan, enstaka fall har klarat sig i 23:e vecka"
Ab


Att ge obehöriga fast anställning

Jag tycker våra elever, har rätt att kräva välutbildade och kompetenta lärare. Att vara outbildad hur duktig du än må vara, ska inte ge fast tjänst. Vi måste ha i åtanke, att dom arbetslösa  lärarna har läst ett flertal år, och även om man har duktiga ämneskunskaper så finns inte pedagogiken och den är nog så viktig när det gäller barn och ungdomar. Lärarutbildningen har fått mycket kritik, jag vet men säkert ligger det en hel del sanning i detta. Jag tycker det är utomordentligt bra att detta ses över med outbildade lärare, och att dom som idag inte har den utbildning som krävs erbjuds att få läsa in den. Förhoppningsvis så får vi även en bättre utbildning för lärare.

"I grundskolan arbetade förra läsåret 90 000 lärare. Av dessa saknade 15 procent - eller 11 700 heltidsanställda - en lärarexamen.

På gymnasieskolan, med 31 600 heltidstjänster, saknade 26 procent lärarexamen."


Att gå över gränsen

Läser idag om pappan som inte klarade av stressen, när hans babby son skrek.

"Ola hade vyssjat Anton i över en timme. Sjungit. Försökt mata honom med nappflaskan.

Han tyckte att sonen skrek åt honom. Att han inte dög. "
Att inte orka med den stress det kan vara med en skrikande baby, jag vet hur jobbigt det kan vara. Min yngsta dotter hade kolik, och skrek i stort sett mellan 22.00 och 04.00, att det på många sätt är både tröttande och stressande. Men jag hade den spärr dom flesta föräldrar har, den spärren hade inte denna pappa. Han vart av hovrätten dömd till samhällstjänst. Jag tycker det är bra, att mamman till pojken idag  när sonen är 4 år, låter pappan ha kontskt. För ett barn behöver båda sina föräldrar. På många sätt en hemsk läsning, men det förekommer så är bra att de ämne tas upp.


Spädbarn löper större risk att misshandlas än äldre barn. Oftast genom att de små barnen skakas. Nyblivna föräldrar måste informeras om riskerna. Det skulle rädda många barns liv. I Sverige blir många barn slagna, trots att det är förbjudet. Det vill Rädda Barnen ändra på, därför behövs ditt stöd.

Sms: 72 950: Ord "FÖRÄNDRA". Talong: PG/BG 902003-3: Märk "Förändra". Hemsida: rb.se

Hit kan du vända dig

  Rädda Barnens föräldratelefon har öppet: Mån 12-20 Tis-fre 18-21 Lör-sön 13-16. Telefonnumret är 020-786 786.


Solen har hittat hit igen

Jag har precis pratat med mitt lilla barnbarn Elias, han kommer hit på fredag det ska bli så skoj. Vi funderar på att köpa honom en trehjuling som han kan ha här och åka på. Jag har även passat på att sitta i solen, och tänker mig ut dit igen efter detta inlägg. Det blir inte mycket bloggande idag, kanske lite senare när de blir svalare ute. Nu ska jag njuta av solen, så tillbaks till min lyssnarbok och värmen
Vi firar inte morsdag, vi har aldrig gjort det. Visst gav flickorna mig tekningar när dom var små, men vi har aldrig köpt något till varandra flickornas pappa och jag. Jag tycker det räcker med födelsedagar och julen, min dotter ringer och säger grattis det räcker bra.
Nu hoppas jag att vi får en fin och solig vecka, då ska jag passa på att vara ute.



Mina små älsklingar

Ibland när man sitter så här sent en natt, så kommer det mycket olika tankar. Saknaden efter vissa personer, just nu så är det två små killar som jag längtar efter. En av dom ska få komma nästa fredag till oss, det är lite marknad mm på stan i helgen. Fredagen ska vi ägna åt vår *lilleman", vi hoppas så klart på att även lillebror kommer med så vi får gosa lite med *lill* babyn. Lägger ut två kort på mina favoritkillar

 Lilla Julian och moster Linnéa

 Elias med kompisen :-) Nova

Nu säger jag  GOD NATT


Perrelli floppade

Tyvärr så kom Charlotte bara på 18 plats, trist för henne. Hon trodde nog att det skulle bli en bättre placering än så.
Vi gick på bio istället, ingen av oss orkade se hela programmet. Jag har tittat lite på inspelning i efterhand, jag gillade Rysslands bidrag. En annorlunda show OS-mästaren i konståkning, Jevgenij Plusjenko, var med och åkte skridskor en lyckad idé. Så är bara att gratulera Dima Bilan, och  Ryssland till segern. Kul för Norge som kom femma i tävlingen. Vi fick dåligt med röster ifrån dom Nordiska länderna.
"nu får Melodifestivalchefen, Christer Björkman, något att tänka på. Detta kan inte vara ett resultat han är nöjd med."
 Ja nu är det över för detta år, vi får väl se vilka som tävlar nästa gång. Jag hoppas inte att våra artister drar öronen åt sig nu när det verkar som Sveriges bidrag inte alls går hem.

Nu hoppas jag att min dotter och sambo snart kommer hem, Linnéa har varit ute med några tjejkompisar ikväll det är en del fester nu innan studenten. Leffe hämtar, så tjejerna kommer hem ordentligt. Men nu är jag bra trött, men ingen idé att lägga sig innan jag vet att hon kommit hem. Jo jag vet jag är lite hönsmamma, men det är snart slut med det. För till hösten flyttar Linnéa, ja om hon kommer in på sjuksköterskeskolan.


Du vart super snygg

Carina Berg, jag såg programet när hon hälsade på hos Martin Stenmarcks hem. Jag förstår om hon behåller sin nya "frisyr" Enkel på alla sätt."Carina Berg går ut från Martin Stenmarcks hem och ser ut som Sinead O'Connor". Modigt gjort, det är inte många kvinnor som skulle våga raka av sig sitt hår. I det här fallet vart det verkligen lyckat


Final ikväll

Det skrivs mycket om pakter, vi har nog alltid stöttat varandra i sådana samanhang i Norden. Jag tror att detta behövs, lite glädje sång musik. Det engagerar många, och det är bra. Vi kan inte bara engagera oss med tunga svåra saker. Utan vi måste även samlas runt lättsamma evenemang, livet blir lite för tungt annars.
tävlar de fem nordiska länderna tillsammans i Eurovision.

"Charlotte Perrelli gick till final.

Då packar Carl Bildt väskan och flyger till Belgrad. "


Nu önskar vi Charlotte lycka till med sin sång Hero

Elitskola

Tycker jag låter som ett bra förslag, vi har elever som behöver mer än vad den "vanliga" gymnasieskolan kan erbjuda. "Regeringen inför nu elitklasser med teoretisk inriktning på gymnasiet. Urvalet ska ske genom tester." Jag tycker inte det är konstigare än att det idag finns olika typer av idrottsgymnasier. "Studietakten ska vara avsevärt högre än på en vanlig gymnasieutbildning", skriver regeringen.  Jag tror att elever som inte får den utmaning dom kräver för att utvecklas tröttnar på skolan.


Att ta ansvar

För det man gjort, jag tycker det är bra att 16-åringen, får ta ansvar för sin handling. Nu har vi ännu inte sätt vad det kommer att handla om för summor. Jag vet inte om syftet var att bränna ner badhuset, visst dom var unga. Men i den åldern, tycker jag att man borde veta vad eld kan ställa till med. Visst kommer flickan vara skyldig en hel del, ja om det nu blir runt 400000 k.  Skadestådet på 32 miljoner, kan jag aldrig tänka mig att hon får betala. Jag kan inte så mycket i detta ämne. Men jag skullle tro att det kan bli runt 400000 och dom 150 timmarnas samhällstjänst, och som jag ser det är väl detta ett rimligt straff till en 16-åringen för allmänvårdslöshet.

"En 16-årig flicka döms nu av Östersunds tingsrätt för att ha anlagt branden som totalförstörde badhuset i Brunflo i juni förra året. "


Lite Perrelli feber

Eller vad ska man kalla det, Charlotte fick nr 15, samma nummer hon tävlade med i Jerusalem -99. Vi får hoppas att det ger tur även denna gång.  Klart vi vill ha en vinst på lördag.
Ännu en gång har Charlotte, blivit hånad för sitt utseende "Frankrikes programledare. Hon kallades bland annat för"dålig reklam för plastikkirurgin". Nu riskerar landet att bli avstängt." Hur en kommentator kan säga något sådant fattar inte jag. Vad man nu än tycker om Charlottes utseende eller om hon har gjort plastikoperationer eller inte, har väl inget med hennes sång och framträdande att göra. Varför bryr man sig om sådant, det är väl var och ens ensak.
Om Perrelli vinner har jag ingen aning om, det har vi trott tidigare år med t.ex. The Ark även med Carola. Jag lär väl få se i tidning hur det gick, men visst håller jag tummarna för dig Charlotte


Kulturkrockar

Att läsa om Farman Sediq, 22 som vänt sig ifrån hederskulturen. Att ifrågasätta sitt eget tänkande, och även försöka hjälpa andra landsmän som också vill leva utan att ha kontroll över sina kvinnor. Skönt att han har kvar sin familj, för jag förstår att detta kan inte vara speciellt lätt, utan att man lätt kan hamna i konflikt med den övriga familjen.
Att läsa om Faemans resa, ifrån att ha slagit sin syster till att idag se set felaktiga i ett sådant beteende är fantastiskt.
"Hederskulturen kostar kvinnor friheten - och ibland livet. Men även män är offer"

"Tarek ville gå klart gymnasiet, spela fotboll och umgås med sin flickvän.

Hans familj krävde att han skulle jobba och gifta sig med en kusin.

- De förlorar mig hellre än accepterar mig. Det känns som om jag aldrig kommer att bli hel igen. "

Här ser vi hur livet blir för en man, han ville ha rätten att välja partner i och med detta måste han bryta med sin familj. Starkt gjort, men ändå en stark läsning om en man, som saknar sina syskon. Att inte ha sin familj bakom sig, kan på många sätt vara väldigt jobbigt. För visst vill alla, att man ska bli accepterad även om man skulle välja en partner som inte är passade.

"Så här skriver socialtjänsten efter att ha intervjuat föräldrarna:

"Paret vill att sonen lämnar sin flickvän och kommer tillbaka. Om han fortsätter sina kontakter, kommer familjen att bryta alla sina kontakter med honom. Detta som han har gjort är skamligt för familjen"
Att läsa om Tarek och Anna, är en gripande läsning. Tarek som fått slåss för att leva ett mer Svenskt liv, som träffar Anna och blir kär.
Jag tycker det är bra, att detta blir mer uppmärksammat, att vi får se att även männen har krav på sig. Dom blir inte mördade som kvinnorna, men dom har ändå inget lätt liv om dom vill leva efter vår kultur.


Ska sjuka människor få sådan makt?

Förbud att fotografera barn på allmän plats, visst kan jag förstå pappan. Men vi får inte bort pedofilerna på det viset, men jag tycker däremot inte det är ok att ta kort på ett barn utan tillåtelse ifrån föräldern. Men att attackera fotografen nej det är att gå för långt.

Det är fritt fram att fotografera små barn i en offentlig miljö.

Detta innebär att små barn kan komma att hamna på Internet och detta kan i sin tur locka fram fler sjuka människor, skriver Dan Benchetrit som vill ha ett allmänt fotoförbud på små barn.

Vi får inte se pedofiler omkring oss när vi är ute, jag är den första att tycka att dom inte borde finnas. Men jag tror inte på att låsa in barnen, vi ska skydda dom på alla sätt vi kan. Vi brukar ofta diskutera detta, från och med den dagen man blev förälder, så kommer det alltid att finnas oro för pedofiler våldtäktsmän mm. Men visst skulle man önska att världen vore snällare.


Utkast: Psykning är ...

Psykning är väl rätt vanlig när det gäller melodifestival samanhang. Lite imponerad är tydligen Lorak, eftersom hennes framträdande efterliknar Perrelli. Synd att det är så otroligt mycket länder som är med, jag orkar verkligen inte med. När det oftast är så pass många som inte går att lyssna på. Jag ser alltid på den Svenska uttagningen, den tycker jag är otroligt roligt. Men visst hoppas jag först att Charlotte går till final, vilket jag känner mig rätt säker på. Visst skulle det vara kul om Sverige vann igen.

Jag är feberfri

Så jag börjar friskna till igen, så den här dagen kommer jag inte ägna mycket tid till datorn. Jag ska ta en promenad med hundarna, och sen ska jag och Linnéa gå på bio. Vi ska se himlens hjärta, den går sista dagen i vår stad. Så jag är glad att jag blev frisk innan, jag vet att den fått bra betyg. Så nu hoppas jag att den är så bra som jag förväntar mig, skådespelarna är några av mina favoriter.
ni kommer att få veta vad jag tyckte om denna film.


Så nu är det dags för mig att äntligen få ta mig ut efter några sjukdagar. None


Vill vi ha ett sådant samhälle

Där dom som är sjuka, står helt utanför samhället. Vem väljer frivilligt att bli sjuk? Jag blir ledsen och arg när jag läser om att 40 000 personer som idag får ersättning ifrån FK kommer att förlora den. Jag tillhör själv en av dom som är förtidspensionerad (tidsbegränsade ersättningar). Det är ofta förenat med skam, för man vill kunna bidra i ett samhälle. Att mista sitt jobb, och även sina arbetskamrater är svårt för många. Så småningom accepterar man att livet är så här, men vägen dit är svår. Nu kommer inte jag att beröras av detta, för min sjukdom och mina skador är så pass svåra. Men jag förstår att många kommer att få söka hjälp vid de sociala istället, att behöva slåss i mot systemet när du har svår värk är inte lätt.

Jag har alltid sagt att vi måste ta hand om våra barn gamla och sjuka. För vem som helst kan bli drabbad av sjukdom. Jag brukar även säga till människor att om dom har möjlighet, så ska dom skaffa en sjukförsäkring, för jag tror att om denna urholkning av systemet fortsätter så är det den enda möjlighet till ersättning. Sorligt, men troligtvis sant.
"40 000 personer som har ersättning idag blir utan, enligt färska beräkningar som SvD Näringsliv tagit del av. "
Jag har skrivit detta ur ett personligt perspektiv. Om ni vill ha mer fakta gå då in på denna sida, hon skriver väldigt bra.


Hög säkerhet på kärnkraftverk

Hög säkerhet på kärnkraftverk, tycker jag känns väldig bra.

"Två personer har anhållits misstänkta för sabotageplaner mot kärnkraftverket i Oskarshamn. De båda är misstänkta för förberedelse till sabotage enligt polisen. "Jag har inga kommentarer", säger åklagaren till SvD.se. Kärnkraftverket bekräftar dock uppgiften för SvD.se. "

Att vi i detta läge inte får så mycket information är helt naturligt. förhoppningsvis så får vi veta lite mer längre fram

"Två män som arbetade med servicearbeten inne i reaktor 2 på Oskarshamns kärnkraftverk har anhållits för förberedelse till sabotage. En av männens väskor visade spår av ett högexplosivt ämne vid en kontroll på onsdagsmorgonen. "
Dom två männen         
är födda 1955 och 62, och tydligen var det en av männen som fastnade i säkerhetskontrollen. det som känns tryggt är att det upptäcks om någon försöker föra in någon form av sprängmedel


"Svetsaren som greps inne på Oskarshamns kärnkraftverk, OKG, hade genomgått Säpos kontroll.
"

Trots att den inhyrda mannen är kontrollerade av Säpo så räcker inte det. Tydligen var den ena av dom två männen känd av polisen, vem av dom de var vet vi inte, men de borde väl inte vara den av männen som Säpo kollat upp?
Man skräms gärna när det handlar om kärnkraftverk, eller i alla fall så gör jag det. För tanken finns alltid vad som skulle kunna hända, nu gick detta bra. Som det nu verkar så ska det vara relativt svårt att kunna göra sabotage på våra kärnkraftverk.








 


Skolmaten


Måste få kosta, vad får man för 6:- som är kostnaden per portion idag.

"En skollunch kostade sex kronor i genomsnitt 2006. Nu ökar priset på livsmedel. För många skolor är lösningen att spara in på kött och mjölk, med sämre intag av vitaminer, järn och kalcium som följd. "
Barn har rätt att få näringsriktig mat i sin skola, den ska inte behövas sparas eller drygas ut. För vissa barn, är det kanske det enda lagade mål mat dom äter på en dag.

"Den senaste tidens intensiva debatt om stökiga, okoncentrerade och lågpresterande elever har helt saknat skolmatsperspektiv. Vi glömmer effekterna av att barn inte får tillräcklig näring och energi under skoldagen. Hungriga elever är trötta och okoncentrerade, presterar sämre och är mindre kreativa. De får magont och huvudvärk. "
Våra barn behöver vällagad mat för att orka prestera under skoldagen, då måste pengarna till mat styras av den faktiska kostnaden. Som jag förstår är detta inte fallet idag.

"Unga går till kiosken eller pizzerian när maten på skolrestaurangen inte håller måttet. Det är olyckligt då redan en femtedel av barnen i dag är överviktiga. "
Att vara överviktig redan i unga år, är förödande för ens hälsa. Att bli det pga. att skolmaten inte smakar bra, rimmar illa i mina öron.
"Vi anser att det är dags att säga stopp. Skolmåltiderna borde självklart bli bättre, inte sämre! Skolmaten är viktig för att eleverna ska ha en god hälsa, kunna prestera bra och känna trivsel under alla sina skolår. "
Nog ska vi väl kunna ge våra barn som är vår framtid, den bästa starten det är dom väl värda i alla fall tycker jag det. Säkert många med mig.


14 dagar kvar

Till min yngsta dotters student, vi har fått skylten. Till slut så fick jag tag i en rosa. Linnéas färg har alltid varit rosa, trots att hon blivit vuxen så finns favoriten kvar. Klänning och skor är klara, vi ska ge henne en bärbar dator i studentpresent för hon har sökt för att läsa vidare till sjuksköterska. Jag känner mig otroligt stolt, att snart kunna släppa iväg ännu ett barn in i vuxenvärlden. Jag kommer vara den stolta mamman på hennes student om 14 dagar

Jag har blivit sjuk, mår inte alls bra. Huvudvärk trött och dessutom har jag fått feber. Inte speciellt hög, 38gr men jag känner av den. Så mitt lilla barnbarn Elias, kan nog inte komma till mormor i helgen. Lederna värker, och detta blir ingen bra dag. Jag kände redan i natt, hade svårt att sova. Så fick gå upp igen, efter att jag hade lagt mig. Jag blir väl snart frisk igen, så blir min stol och tv-n på eftermiddagen


Terrier ihjälbiten på tåg

Varför skaffar vissa människor hund? En pitbull är ingen lätt hundras att ha, den hundrasen kräver verkligen en fast hand. "En mindre hund blev på tisdagen ihjälbiten av en pitbull på ett X2000-tåg till Skåne. Den chockade hundägaren tvingades sitta med sin döda terrier invirad i en filt. "

"- De tog hand om den förkrossade kvinnan som ägde hunden och tog med henne till tjänstekupén. Hon satt där med den döda hunden i famnen tills hon klev av i Hässleholm, säger Katarina Nyman, presskommunikatör på SJ. "


Jag kan inte tänka mig in i hur den personen ifråga kände sig, att sitta med sin lilla hund invirad i en filt på ett tåg. Vilken chock det måste var för denna kvinna och även för dom andra medresenärerna

"Personalen larmade polisen och tåget stannade i Nässjö i väntan på dem. Men de dök aldrig upp och mannen med pitbullen steg av i Nässjö. ."
En undran varför dök polisen inte upp?
"En anmälan om brott mot tillsyn av hund och katt är upprättad, säger Eskil Jemn. "
Bra att detta anmäldes, för så här får det absolut inte gå till. En hundägare måste ha ordning på sin hund, i annat fall måste det i alla fall finnas en munkorg så den inte kan gå till angrepp.
Jag har sagt detta tidigare, ibland önskar man att det vore obligatoriskt med kurs till hundägare.

Lyckopiller


Kan ett piller ge lycka?

"Lyckopiller En halv miljon svenskar äter antidepressiva mediciner. Det är en ökning med 700 procent sedan 1992. I två nyutkomna böcker frågar sig författarna bland annat hur vanlig blyghet har kommit att definieras som en sjukdom."
Ger läkarna ut tabletter för lätt till patienter, eller är ökningen verkligen så stor. Eller var det en gråzon innan. Jag tror inte att någon läkare ger lyckopiller imot blyghet, men är den psykiska ohälsan så stor i vårt land?

"Fortfarande talar man emellertid om ­isberget, fortfarande påstås det att depression är kraftigt underbehandlad, något tag ifjol presenterade medierna uppgifter om att varannan svensk kvinna lider av depression."
Om detta stämmer, är det skrämmande. Det jag funderar på är om vissa kanske skulle bli hjälpta av att få träffa en kurator. Att någon lyssnar på det personen har att säga, istället för att få en burk tabletter och åka hem.
Att jag skriver så, är absolut inte att jag på någotvis föringar människors besvär. För jag vet att psykakuten ofta är överbelastad. I alla fall i vårt län. Jag har nämligen en väninna, som har en son som mår väldigt dåligt i perioder, och det är många gånger dom inte får den hjälp han skulle behöva ha.

"Man kan också tänka sig att det finns ett visst mått av rimlig oro som människor måste förväntas kunna stå ut med, för egen del vill jag till och med tänka mig att det kan finnas en oro som snarast är ett slags existentiell åksjuka, som visar att vi är på väg i våra liv. Ständig balans kan inte ens vara ett önskvärt tillstånd för i så fall skulle vi ju aldrig kunna bjuda in något nytt i våra liv."

Det är i sådana här fall jag tror att vi skulle kunna klara oss med t.ex. en kurator, när livet är tufft efter en skilsmässa som på många vis kan kännas ångestladdat. För livet handlar om olika typer av livskriser, jag har själv haft en otroligt jobbig tid för ca 8 år sedan. Men min sjukdom, min mammas cancer och en skilsmässa. Då kändes det som att åka kana neråt. Men jag fick då hjälp av en kurator på smärtkliniken och det var till stor hjälp för mig. Men det är min historia och min sanning. Som jag skrev innan, jag vill inte på någotvis förringa den som har någon form av psykisk sjukdom. Sjukdom vare sig den är fysisk eller psykisk måste alltid tas på allvar. Frågan är bara vilken sorts behandling den sjuke ska ha.


Vård en mänsklig rättighet

Vård en mänsklig rättighet, jag har läst flera artiklar om dom papperslösa människorna.

Maria, 48, kan snart inte röra sina händer.

Ändå får hon ingen vård i Sverige.
Det finns tydligen en organisation Läkare i Världen, det är ett 20 tal personer som helt ideellt hjälper utan att fråga om personen ifråga har dom dokument som krävs. Ska vi ta bort denna hjälp för dessa människor. Var finns vår medkänsla vår empati? Som jag skrev i början av mitt inlägg, vård måste vara en mänsklig rättighet vilket dessa människor förstått, som ger av sin tid till människor som står utanför vårt samhälle,
"I augusti 1920 stod min far i ett tält utanför Warszawa. Han sydde ihop bukar, lade förband och amputerade ben De flesta av de kroppar som min far tog hand om vistades nämligen olovligen i landet. De hade varken visum eller de fyra siffrorna. Soldater i en invasionsarmé är väl så papperslösa som någon kan bli. Men se, de togs omhand på samma sätt som de människor de nyss försökt dräpa. Ty för en läkare, menade min far, finns inte landsmän och fiender, lagliga eller olagliga. Det finns bara patienter. skriver Maciej Zaremba. "


"Visst finns det 
läkare och landsting som väljer att vårda människor ändå, men vårdpersonalen ska aldrig behöva tveka om att deras främsta uppdrag är att främja hälsa och rädda liv.
Att Sverige nu kan stifta en lag, som bryter mot de konventioner som vi vill att fler länder ska skriva på, är oacceptabelt"
MAGNUS ANDERSSON

centerpartiets ungdomsförbund

KATARINA ERLINGSSON

landstingsråd Region Skåne

GUSTAV ANDERSSON

landstingsråd Stockholms län

STINA BENGTSSON

centerkvinnorna i Stockholm


Vargen kommer...

En bra artikel, som visar på att vi har för många forskarlarm gällande mat. 

"Rapporter om farlig mat kommer titt som tätt. Men ofta är det bara pseudovetenskapliga forskningslarm som förstärkts av massmedia. "
Risken är att vi slutar att bry oss, så när det så småningom ev. kommer ett larm där det visar på att någon mat är farlig så lyssnar vi inte. Ni vet det blir som i sagan, när man hela tiden ropar att vargen kommer.


"Faktum är att verkligheten är helt annorlunda, den mat, dryck och medicin vi använder är lika säker som den alltid varit, om inte säkrare. Det som har hänt är att de myndigheter som reglerar marknaden för dessa produkter i ökande grad tappat allmänhetens förtroende. "

Detta tror jag i allra högsta grad stämmer.


Utkast: Nya  krångliga ...

Nya  krångliga symboler ska hjälpa oss att hitta till olika offentliga miljöer.
"Hjälpmedelsinstitutets 33 nya grafiska symboler ska hjälpa allmänheten att hitta till vilrum, polis och simhallar i offentliga miljöer"
När Svd gick ut på stan för att testa symbolerna på allmänheten fick dom underkänt. Det finns ett test, där man själv kan se hur svårt det kan vara att förstå symbolerna jag fick 3 rätt av 5.

"-Vi hoppas att de mer enhetliga symbolerna ska ge större service till allmänheten. Dessutom har vi gjort elva nya tillgänglighetssymboler för personer med funktionsnedsättningar, säger Annica Nordegren, projektledare."


Gripande läsning

Om människorna som inte klarade sig, kvinnorna och männen som på ett eller annat sätt skyddade med sin kropp. Att offra sig själv för någon annan, hjältar ja i allra högsta grad "Under mamman skyddas hennes lilla flicka, som ligger inrullad i en röd liten filt med gula blommor på. Flickan sover lugnt och stilla, ansiktet får alla som ser henne att känna värme. Men det är svårt att gräva ut dem och när de väl lyckas öppnar en doktor omedelbart filten för att undersöka flickan. Hon är oskadd, mammans kropp har räddat henne. "

"Kära baby, om du kan överleva så måste du komma ihåg att jag älskar dig", står det i mammans textmeddelande som ligger oskickat i utkorgen. "


Rörande en mamma, som vet att hon aldrig kommer få se sitt eget barn växa upp.


Sömnlöshet-Sömnklubb

Har du problem med sömnen? Läs detta kanske kan du få något nytt tips som kan hjälpa dig.

"Har du svårt att somna vaknar du lätt eller för tidigt om morgnarna?

Ligger du vaken och vrider dig trots att väckarklockan snart ska ringa?

Det är ett vanligt, och tröttsamt, problem. Men nu finns hjälp - på internet!
Vi är många som har detta problem, antigen i perioder eller också kroniskt. Mitt är i perioder, varje gång jag kommer i ett värkskov så är det dags, då sover jag ca 4 tim per dygn, och det är fruktansvärt jobbigt för inget fungerar normalt. Men nu har det tydligen kommit en sömnklubb, ja du kan själv gå in och läsa om detta kan vara något för dig.


Hjälptelefon för unga

Väldigt bra att ta reda på t.ex. vilken lön man har rätt till. Även detta med semesterlön, är nog inte alltid så lätt som ung att veta vad som gäller. Men då finns det som sagt hjälp att få.

Allt fler ringer fackets hjälplinje för sommarjobbare varje år. "Det allra vanligaste är att man har fel lön eller att man inte fått ut några pengar", säger LO:s ungdomsombud till Svd .se. På fyra år har antalet kontakter mer än fördubblats.
Min dotter ska arbeta inom kommunen, hon är på ett gruppboende. Nu är det så klart inga problem när det är ett sådant sommarjobb. Men vi gick ändå igenom vad som gällde, hon visste inte t.ex. detta med att hon skulle få semesterlön. Så är nog en bra idé om du har ungdomar som ska jobba i sommar, att tala om vad som gäller.  Vi har sällan alla svar när vi är unga.


Bankrån i Värmland

Att dom inte kan komma på ett sätt att stoppa dessa bankrån. För att utsättas för detta måste kännas traumatiskt. Är många som aldrig mer kan jobba efter ett rån.

"De män som rånade Nordeas och Sparbankens kontor i Charlottenberg på måndagsmorgonen jagas nu med helikopter.

- Vi samarbetar med norska gränspolisen och tullen, säger Patrik Danielsson, presstalesman på Värmlandspolisen."
För visst är det en utsatt yrkesgrupp,
Om rånarna har fått med sig något byte och i så fall hur mycket är oklart. Efteråt försvann de i en svart BMW i riktning mot Gräsmark, där bilen varit synlig.

"Ett vittne som
SvD se har talat med berättar hur hon såg flera maskerade män i en bil som först körde till Nordeas kontor.

- Där släppte man av två eller tre rånare, och sedan åkte man vidare till sparbanken. Man rånade båda bankerna samtidigt och det tog omkring en halvtimme, säger vittnet och berättar att fönsterrutor krossades på båda http://karlstad.expressen.se/nyheter/1.1166570/kan-ha-fatt-med-sig-stor-summa-pengar. "

Som tur är vart det inga personskador, men personalen uppges vara chockade.


Fenomenet Zlatan

Att ha kapaciteten när det behövs, det är väl att vara en stjärna.

 " Guldet var halvvägs till Rom och Zlatan Ibrahimovic satt på bänken. Då byttes svensken in - och sköt guldet till Inter med två mål på 17 minuter. "
Jag har inte speciellt mycket intresse när det gäller fotboll, jag har däremot en dotter som är helt fotbollstokig. Hon bara väntar på att EM ska börja. Hon gillar även Zlatan, så jag har uppdateras hela tiden.
Visst är det många som haft mycket att säga om Ibrahimovic , speciellt om hans lite kaxiga attityd. Men det kanske är den som gjort honom till den duktiga fotbollsspelare han idag är vem vet. I vårt land vill vi gärna ha hjältar men dom får inte ha attityd, men människor är olika så länge man inte är elak är det väl ingen fara. Om man nu är duktig, så ska man väl kunna få säga det eller hur?

79:e minuten. Interbacken Douglas Maicon leker expresståg längs högerkanten och smeker med känsla och precision in bollen mot bortre stolpen. Där dyker Ibrahimovic upp och stöter med kraft in 2-0 på volley.
I det ögonblicket slaktar 
Zlatan  Ibrahimovic ett illasinnat rykte:
Det som säger att han inte avgör viktiga matcher."


"- Jag tillägnar denna seger tidningen Corriere dello Sport, sa Zlatan intervjuad i italiensk tv direkt efter matchen.

Varför det, undrade tv-journalisten?

- Ni snackar, jag
spelar!







Övervikt ett klimathot

Jag upphör aldrig att förvånas, vilken vansinnig studie. Om jag inte visste att det är maj månad så skulle jag tro att det vore ett aprilskämt.

"Överviktiga människor har fått ett tungt vägande skäl till dåligt samvete. Deras hull bidrar till livsmedelskrisen i världen samt den kritiska klimatförändringen."
Överviktiga behöver nog inte mer dåligt samvete än dom redan har, för många har det otroligt jobbigt. Banta då kanske vi säger, ja det är nog inte så lätt alla gånger.

"Med liknande förkrossande logik konstateras att feta människor använder transporter mer vilket ökar oljeanvändningen vilket i sin tur leder till större utsläpp av växthusgaser. Slutsats: tjockisarna bär ansvar för den globala uppvärmningen som ökar risken för naturkatastrofer som översvämningar och torka."
Jag vet inte vad du tycker, men min känsla är att det finns  viktigare saker att  forska om, när det gäller klimathotet!


Behövs G W Persson

Är han en skrikhals som vill ha sin vilja igenom. Eller vill han ha en poliskår som fungerar?

"Polisprofessor Leif G W Persson säger upp sig från Rikspolisstyrelsen. Han säger sig vara trött på att tala för döva öron om, vad han kallar det, den konsekventa utarmningen av polisen ute i landet. "
Jag har ingen aning, men polisarbetet måste fungera även i en liten stad.
"Nästan all brottslighet i Sverige - den som förstör tillvaron för hundratusentals brottsoffer varje år - har en utpräglat lokal anknytning och det ligger i sakens natur att den bara kan bekämpas på den lokala nivån. Samma lokala nivå som departementet och rikspolisstyrelsen konsekvent, kraftfullt och sedan snart tjugo år tillbaka utarmat på resurser", skriver Persson i Expressen."
När det görs förändringar är det sällan till det bättre, om det är poliser på lokal nivå, så har väl dom bättre kunskap om vad som händer i den "lilla" staden. Eller kanske det blir som i vår stad, våra poliser får åka in till den större grannstaden. Och sedan utgår dom därifrån, jag tycker inte det verkar som ett bättre alternativ.

"Leif G W Persson är Sveriges enda professor i polisforskning."


Snön kan komma tillbaks!

Blir det nu till helgen, men vi hade förstås hoppats på lite bättre väder. Vi ska åka till Värmland, vi får hoppas att vi klarar oss ifrån snö. För vi har valt ett boende som passar bra vid soligt väder, lite mindre bra om det T.ex. skulle vara snöfall. Ja vi lär inte komma undan regn tyvärr, vi som hade hoppats på att kunna sitta ute i solen i helgen. För Karlstad kan vara så otroligt fint när det är soligt och fint. Men vi får hitta på lite andra saker istället. Idag ska vi hälsa på båda mina barnbarn, och det blir riktigt skoj.
Önskar alla en riktigt fin helg.

None


Att vara kändis

Kan det  vara värt detta, vilket påhopp ifrån Norge. Om det varit Perrellis låt dom kritiserat, men att jämföra Charlotte med en porrskådis?"TIRANA. Mitt under promotionturnén i Albanien utsätts Charlotte Perrelli för en grov porrattack.
Norska Dagbladet skriver att hon ser ut som porrstjärnan "Tanya" och anklagar henne för att vara en "vampig, snuskig, billig svenska".
Det är svårt att förstå varför Norska Dagbladet skriver som dom gör, kan det handla om avundsjuka tro?

"- Det är totalt oproffesionellt att göra så här. Det är tråkigt. Jag kan inte göra så mycket åt om folk hånar mig. Jag blir trött på att människor har åsikter om mitt utseende, det var precis likadant för nio år sedan. Jag blir ett slagträ.
Hon fortsätter vidare:
- Det är jobbigt för min familj att läsa. Tur att mina barn är så små. "
Jag förstår att hon känner så gentimot sin  sin familj, för vem vill läsa detta, och som hon säger vilken tur att hennes barn är små. För vem vill höra något sådant om sin mamma.


Det blev riktigt fel

Att bli oskyldigt misstänkt för att  syssla med barnpornografi, ja det är vad som hände en man i Karlstad. I samband med det stora tillslag polisen gjorde på tisdagen, för att gripa och sätta fast pedofiler.

"Rikskriminalen hade fel ip-nummer - en av de anklagade i barnpornografitillslaget i tisdags blev felaktigt utpekad. "Vi kan bara be om ursäkt", säger Rikskriminalpolisen som anmält både sig själva, åklagaren och polisen i Värmland. Men hos polisen i Karlstad anser man att Rikskrim är ansvariga. "
Kan ni tänka hur hemskt detta måste kännas för denna man, jag tycker det är enormt bra att polisen sätter fast dessa människor som ger sig på barn. Men det måste vara vattentätt, det får inte gå så här fel.

"- Vi kan bara be om ursäkt men det är den mänskliga faktorn. Vi hade ett 90-tal ip-adresser att kolla och någonstans blev det fel på en siffra. Det har hänt att det har blivit fel förr, man har till exempel skjutit in tårgas i fel lägenhet och så men inte vad det gäller misstankar om barnpornografibrott som jag känner till, säger kriminalkommissarie Bo Norgren på Rikskriminalpolisen till SvD.se. "


Det skulle vara lite skämsigt

Att berätta för dom närmaste, så säger Ingrid i denna artikel.
"DOLD DEPRESSION. Ingenting var längre roligt. Ingrid, 72 år, ville inte kliva upp på morgnarna, fick inget uträttat och inte ens läsning var intressant längre. Återigen fick hon antidepressiva läkemedel, men den här gången följdes det upp med bland annat hembesök från den psykiatriska mottagningen för äldre i Motala. "
Vad bra att denna kvinna går ut och berättar om att man faktiskt kan söka hjälp när man blir äldre och inget längre är rolig, att det finns mycket glädje kvar att uppleva. För jag tror att i många äldre har svårt att ta kontakt med sjukvården. Det var inte riktigt rumsrent, att ha problem med psyket när den genrationen  var unga.
Att sitta instängd hemma är inte bra för någon, genom att få hjälp av psykiatriska mottagningen för äldre  så aktiverar Ingrid sig på ett helt annat vis.


Kvinnor som våldtar

"Kvinnor som våldtar - vilka är de?

En ny svensk studie ger en del av svaret.

Var tredje har vårdats på psyket och många är missbrukare. " Dom är få endast 93 st. om man jämför med män där siffran är betydligt högre nämligen 8500. Det är detta antalet kvinnor och män som vart dömda mellan 1988-2000.

"Nu har en forskargrupp vid Karolinska Institutet undersökt de 93 kvinnorna för att se vilka riskfaktorer som utmärker dem.

Forskarna fann att:

* 37 procent vårdats på psykiatrisk klinik.

* 8 procent diagnostiserats med psykos.

* Missbruk var 23 gånger vanligare än i kontrollgruppen, som bestod av 20 000 personer i den allmänna befolkningen"

Tydligen så är det lika, oavsett om du som kvinna dömts för någon annan typ av brott. Även dom som vart dömda för andra våldsbrott  hade psykiska sjukdomar och använde droger.


"Män som begår sexualbrott är oftast mindre psykiatriskt belastade än män som begår andra våldsbrott."
Så det finns en tydlig skillnad mellan kvinnor och män som våldtar. 

Intressant läsning, om än inte speciellt trevlig. Men det som slår mig, är att män som våldtar verkar mindre psykiskt sjuka än dom kvinnor som gör samma våldshandlig. För jag har nog alltid trott, att dom människorna oavsett kön hade svåra psykiska sjukdomar. Jag har som jag förstår helt fel.


Livets mening är flyktig

Är den det?"Och uppstår i samtal med andra människor. Det konstaterar religionsfilosofen Lena Edlund". 
Är det en fundering vi har hela vårt liv, kommer vi någonsin fram till något svar. Jag vet vad jag tycker är meningsfullt,  men livets mening ja den frågeställningen är svårare.. "Vi behöver det meningslösa också, för att fatta det meningsfulla, säger hon."
Det tror jag stämmer i alla fall i mina tankegångar, det är ungefär som att vi måste ha tråkigt för att kunna ha roligt. Ja är onekligen en intressant tanke, för man kan bolla i det oändliga.

Glad nyhet

Kul att få skriva om någon som fått barn och dessutom vid vägkanten.

"Lille Gabriel hade bråttom att komma till världen.

Så bråttom att mamma Claudia Simon, 25, tvingades att föda vid vägrenen - assisterad av sin storasyster och två ambulanssjukvårdare. "
Hon upplevde detta som väldigt positivt vilket är bra, för jag skulle nog tyckt det varit lite jobbigt. Jag är glad att jag fick mina på sjukhuset.

Min äldsta dotter fick sin andre son igår, och det var väldigt tajt med tid. Hon var 45min på förlossningen. Han vägde 4300gr och var 52cm lång. Jag har ännu inget foto på den lille, men jag ska ta några på fredag när vi ska hälsar på familjen.


Ny tragedi i Österike

Nu är det dag igen, vad är de frågan om ?

Den 39-årige mannen anmälde sig själv till polisen i Wien tidigt på onsdagsmorgonen med orden: "I min våning ligger min döda fru och mitt döda barn". Men det var värre än så.
Att döda både sin fru och sitt barn, men även sina föräldrar och svärfar. Ibland undrar jag om människor som är på gränsen, blir inspirerade av ett annat dåd på något sjukt vis. För än en gång har en familj fått sätta livet till, jag kommer aldrig att fatta mig på dessa vansinnesdåd. Finns det verkligen ingen i männens närhet som märker något innan något sådant händer?


Att skänka en tredjedel av sin lön

Jag är den första att vara skeptisk, när jag hittar denna artikel. För jag har läst så mycket om denna kvinna, kanske för att hon drar blickarna till sig, vare sig man är man eller kvinna. Men när jag läser om hennes engagemang i tredje världen. Angelina Jolie skänker en tredjedel av sin lön. "Inga andra filmstjärnor skänker lika mycket pengar till tredje världen som fyrabarnsföräldrarna Brad Pitt, 44, och Angelina Jolie, 32.

Deras deklaration visar att de under tolv månader gav bort 51 miljoner kronor. "
Det tycker jag är beundransvärt, för när det är sådana summor kan dom verkligen göra nytta. Vad du än tycker om denna kvinna, läs artikeln för den är intressant, jag kommer inte ha samma uppfattning som jag hade innan om Brad Pitt och Jolie. Att kunna sätta in hjälp på dom ställen det verkligen behövs, måste kännas otroligt bra. Sen att jag inte alltid har samma uppfattning som denna kvinna när det gäller moral det är en annan sak
Vi måste alla försöka hjälpa, för även om vi så klart inte kan sänka dessa summor, så finns det säkert lite vi kan undvara.




 


Dyrare mat

Att maten höjts med 7% märks, jag har tänkt på de ett flertal gånger när jag handlat.  På Ab finns det tips på hur man drygar ut, för att sänka konstanden.

Världens matpriser skjuter i höjden.

Också Sverige påverkas.

På ett år har priserna höjts med sju procent.
Jag tycker det är fruktansvärt med en höjning på hela 7%, jag har ingen aning om hur mycket människor fått i lönehöjning men skulle inte tro det är 7%. Många med mig som är sjuka, har våra pengar utan en höjning precis som pensionärerna. För oss är det kännbart, maten måste vi ha så det är svårt att spara där.


Bonde söker partner

Det tycker jag är en bra titel, eller hur?

"Nu är de här. Åtta nya kandidater till årets mest naturnära dokusåpa - "Bonde söker fru".

En av dem är Peter Gustafson, homosexuell hästbonde från Gottröra."
Kul att dom tagit med en kille som söker en kille, jag tror det kan vara bra att förnya lite. För blir det väldigt lika år från år så tröttnar man.
Linda Isacsson är programledare även i år, jag gillar henne hon har ett genuint människointresse som märks igenom rutan.



Jag har blivit mormor igen




Elias har fått en lillebror, oj vad glad jag blir. Vad vi har längtat efter denna lilla baby.
På fredag ska vi hälsa på det lilla underverket.
Jag älskar barn, att vara mormor är det roligaste som finns. Det är som många säger livets efterrätt
Lägger ut ett kort på mitt älskade barnbarn Elias


Ett nyfött barn

Det är som ett mirakel
när ett barn har blivit fött
- ut kom en liten mänska
som ingen förut mött!

Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är sällsamt vis och klar.

Från den stund man tar emot det
blir inget mer detsamma.
För ett barn förändrar livet
för sin pappa och sin mamma.

Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt väller fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.

Av: Siv Andersson


Är det någon skillnad

"HD har prövat två intressanta rättsfall som är lika och som i grunden gäller var gränsen går för vad som ska rubriceras som våldtäkt. "

Att sticka in fingrarna i en sovande kvinnas underliv är våldtäkt. Om man däremot onanerar en sovande gör man sig skyldig till sexuellt tvång. Jag kan omöjligt förstå skillnaden, för inte kan det väl ha att göra med att det är olika kön?

"Domstolen framhåller att bestämmelsen om våldtäkt ska reserveras för de mest allvarliga sexuella kränkningarna och det innebär, enligt HD, att åtskilliga kränkningar av den sexuella integriteten inte bör medföra ansvar för våldtäkt. "

Jag tycker i och för sig att det är bra att HD ser över bestämmelserna men jag tycker att det ska vara lika oavsett om man är man eller kvinna.


Stor Polisrazzia

"Polisen slog i morse till mot ett 30-tal personer i 14 län som misstänks för barnpornografibrott. Flera husrannsakningar gjordes och polisen beslagtog en del barnpornografi. "Så vitt vi vet finns det ännu inga internationella kopplingar", säger Rikspolisens pessekreterare till SvD.se. "
Det finns misstankar om våldtäkt av barn. Bra att dom kommer åt dom här människorna, i och med att det är i så pass många län. Så är det förhoppningsvis många av pedofilerna som kommer hamna bakom lås och bom.


Världspremiär för Sex and the City

Vi är nog många som följt deras öden och äventyr i NY Jag läste till en början boken, som serien bygger på. När den sen så smångom kom på tv, så var jag så klart tvungen att även se den.  För mig är det en konstlad värld,

"I fyra år har seriens fans väntat på långfilmsversionen av de fyra citytjejernas äventyr i New York. Rykten om osämja och avundsjuka har kantat inspelningarna men i medierna har de fyra huvudrollsinnehavarna i alla fall visat upp en gemensam front. "


Jag gillade kvinnorna, som  kanske inte alltid var helt korekta, men väldigt roliga. Så är det nu Världspremiär för filmen Sex and the City, vi kommer att få vänta lite innan den kommer upp på biograferna här i Sverige nämligen till midsommardagen. Om jag ska se filmen, jodå jag ska gå med min dotter och se den på bio.

Ät inte brun Mat


Vi ska inte äta brun mat, finns det något kvar att äta. Med alla olika varningar på livsmedel, det känns ibland  som om all mat är farlig.

"Känner du dig äldre än din spegelbild?

Kanske är det läge att sänka värmen på ugnen - och skippa latten.

Den bruna maten riskerar att göra dig gammal i förtid." Som jag skrivit i ett tidigare inlägg, jag tror att vi måste hitta vårt eget sätt att leva på. För med alla varningar hit och dit så känns det i alla fall som det inte finns speciellt mycket kvar som vi kan äta med gott samvete.


Många dieter är det

Vi får olika sanningar varje gång, det är inte lätt att veta vad vi ska äta.  Det nyaste är Dash-metoden, där sägs det att,

"Den som äter mycket frukt och grönsaker, fullkorn, baljväxter och magra mejeriprodukter löper 24 procent lägre risk att drabbas av hjärtinfarkt. Det visar en stor amerikansk undersökning. En sådan kost stämmer inte överens med den populära Atkinsdieten. "
Onekligen intressant att läsa även om jag intr, för även jag tror att vår kropp behöver frukt och grönt. Vi får nog var och en hitta ett sätt som passar var och en. För jag tror inte detta var sista gången det kom en metod eller diet. Jag har hittat mitt sätt, du får nog göra detsamma.

"De som följde Dash-kosten bäst fick också i sig mest fibrer och hade ett lågt intag av mättat fett och transfett. Livsmedelsverket betonar att Dash-dieten liknar myndighetens kostrekommendationer."


Saknar vi empati?


Jag är väl inte så förvånad trots allt. I och med att jag läser en hel del så de har mer och  mer gått upp för mig, att det är inte alltid  det ses som en så stor våldshandling. Våldtäkt är ett enormt övergrepp imot en kvinna.  När jag har läst i olika artiklar att det är kvinnans eget fel ifall hon klär sig på ett vis som inte anses passade. När det istället  handlar om en maktdemonstration ifrån mannens sida.

"Brist på empati"

"Anmärkningsvärt är att bland kvinnor i åldern 16-29 år tyckte var fjärde, hela 25 procent, att våldtäkt inte är ett tillräckligt skäl för att få stanna. "

Jag hade i alla fall så pass mycket kunskap, att jag förstod att  våldtäkt det är ett vapen som ofta används i krig. Att skända en kvinna, är som jag ser det ofta en starkt vapen.
"TT: Hur skulle du beskriva våldtäkterna?

- Massvåldtäkter tillåts i vissa fall av myndigheterna. I andra fall till och med uppmuntras de både som en del av förnedringen mot kvinnor och förnedringen mot männen som inte kan försvara sina kvinnor. "

Läs artikeln, för då ser man hur utsatta kvinnor ofta är i krigsländer.


Intressant pilotprojekt

Detta känns som något som skulle kunna fungera, för ofta känns det som om varje instans arbetar var för sig.

"Inom 48 timmar från det att brottet begicks ska den unge misstänkte kallas till möte - med polis, skola, föräldrar, och socialtjänstemän. Så lyder ett huvudinslag i en ny satsning kring unga gärningsmän som nu startar i Stockholm."
För samarbete måste gagna alla i långa loppet, att se hela biten istället för att varje part tar sin del. Som jag ser det, är det en förutsättning att alla ställer upp. Jag tror på de här, ska bli spännande att se hur

"- När vi talar i efterhand med unga som fällts för brott får vi entydigt samma fråga: Varför ingrep inte samhället tidigare? Att göra detta blir den stora poängen med den här pilotsatsningen, säger länspolismästare Carin Götblad till SvD.se. "


Att komma tvåa

Kanske inte kändes så bra, men varför gnäller man på vinnaren. Huruvida Pelle Porseryd, sa något innan eller inte lär vi inte få veta. Om Brolle är arg på produktionen är en sak, nu vet jag inte hur tidningen vinklat det Brolle sagt, men artikeln kan tolkas som att Cans haft en fördel av att ha sjungit låten innan, och det låter som missunnsamhet. Tävlingen är avgjord, jag tyckte rätt person vann. För om man ser alla avsnitt så var han den som hade hög nivå rakt igenom. Cans kör var aldrig i närheten att åka ur, och så små som marginalerna var trots allt.  Brolle är en trevlig kille verkar ödmjuk och omtänksam, men för ung för att kanske veta, att vi måste välj våra slag.


Trippelmördaren gripen

Tack och lov, att dom fångade in Juha Valjakkala. Nu får vi hoppas att han återförs till fängelset igen."- Han försökte fly och köra ifrån polisen. Vi följde efter och efter ungefär 30 kilometer stannade han och gav upp, säger Jussi Huhtela, kommissarie vid Helsingforspolisens kommunikationscentral."

Jag skrev om denne trippelmördare tidigare  Jag tycker för det mesta att människor som visar prov på ånger borde få en andra chans. Men jag kan inte säga att det är den känsla jag haft, i hans fall. För hela hans liv verkar ha bestått av olika typer av våld.
"Gripandet gick lugnt till och Valjakkala var nykter.
- Han förhörs under söndagen och kommer sedan att föras till fängelse i Helsingfors, säger Marjatta Kaijalainen."

Vårdare knivskuren

Detta är hemskt, en 40 årig kvinna, knivskuren av en tonårspojke,

"Tunagården är ett behandlingshem för psykiskt störda 14-21-åringar som begått sexuella övergrepp. De intagna vårdas enligt LVU, lagen om vård av unga. Ungdomshemmet är nu avspärrat för en teknisk undersökning. "

Pojken är väldigt ung, han är bara 15 år. Fruktansvärt att något sådant kan hända, nu står det inget om hur tonåringen hade tillgång till kniv.
"- Det är en fruktansvärt tragisk händelse. Nu gör vi allt för att få fram information om vad som har hänt. Vi skaffar också fram stöd till kvinnans familj, personalen och de pojkar som finns kvar på boendet, säger hon till TT via presschefen Cecilia Sandahl"

Man blir beklämd av allt detta våld.


Kafferasten motverkar trötthet

Fikarasten är viktig för återhämtningen, det är svårt att hålla hjärnan på topp i 8 timmar. Det här är viktig läsning, för stressen är många gånger alldeles för stor på vissa arbetsplatser.

"Vi dricker dyrare, godare och märkvärdigare kaffe än någonsin, men tillfällena då vi dricker kaffet blir allt torftigare - i språng på gatan eller vid arbetsplatsen. Tidsbrist på jobbet gör att många inte har ro att sitta ner med kollegorna."
Människor är oftast på språng, jag vet av egen erfarenhet att kaffekoppen ofta stog på skrivbordet. Det var den rast jag tog, istället för att ta en kopp med arbetskamraterna, och vila hjärnan en stund

Tack vare rasterna klarar vi att arbeta i åtta timmar. Utan raster är det nästan omöjligt att arbeta på en bra funktionsnivå i så många timmar.
Läs detta, för kanske kan du påverka din arbetsplats att ta den rast man så väl behöver, om ni inte redan gör detta


Trippelmördaren på rymmen

Juha Valjakkala på rymmen igen "Polisen i Finland verkar ha tappat bort trippelmördaren Juha Valjakkala, som numera heter Nikita Fouganthine. Han benådades 2007 och frigavs på prov med mycket stränga villkor i februari 2008." 
Juha (Nikita) dömdes 1989 i Sverige för trippelmordet i Åmsele, men avtjänade sedan straffet i Finland. Han har tidigare varit rymningbenägen, senast 2006, och då fångades han efter några dagar.
Inte hade dom väl trott, att Fouganthines som han idag heter efter ett namnbyte. Skull sitta hemma någon längre tid,
- Han har betett sig exemplariskt under hela försöksperioden. Han har gått till jobbet varje dag och varit anträffbar. Allt gick lysande ända till lördagen, säger Marjatta Kaijalainen, chef för södra Finlands fängelsedistrikt.
Ett tag kan han säkert hålla sig lugn, men nu hoppas jag i alla fall att han fåt stanna i fängelset. Jag tycker att efter det trippelmordet han utsatte en familj för 1988, räcker eller ska vi vänta på att han ska slå till igen mot någon stackars oskyldig person.

Objuden sommargäst

Ja så kan man väl kalla det lilla krypet,

"I går kom högsommaren till södra och mellersta Sverige. Varmast var det i Stockholm där många soldyrkare lade sig raklånga i gröngräset. Men det gäller att se upp - fästingarna har nått innerstaden. "
Otäcka djur, speciellt i och med att dom kan föra över borrelia. "De senaste åren har de små blodsugarna ökat stadigt i antal"
Sommaren är härlig, och med dom temperaturer vi haft i helgen. Så känns det nästan lite overkligt. Men vi får passa oss lite för f


Olycklig med barn

"Gift dig - men skaffa inte barn", jag kan inte fatta att det är så mycket forskning om att man blir olycklig när man skaffar .barn. "Professor Daniel Gilbert vid Harvarduniversitetet drar slutsats-en av en stor undersökning som har genomförts i USA och Europa."
Vi kan fråga dom som tyvärr inte kan få egna barn, om dom håller med. Att se barn som en belastning, är så enormt konstigt.
Barn är en tillgång, det som blir annorlunda är att man kan inte vara speciellt egoistisk.  Det är bara en fördel,
men barn ska vi skaffa för att vi verkligen känner oss vuxna att ta hand om ett nytt liv.


Cans vinnare

Joacim, vilken inspirerande kille, och vilken underbar kör. Stort grattis, precis som jag skrev tidigare ikväll så vann Team Cans. "Joacim Cans och hans kör valde Queens "Bohemian Rhapsody" Han valde en av mina favoritlåtar, och en Queen låt jag älskar deras musik.. Jag gillade detta program, hoppas på en fortsättning.

"Joacim Cans ledde sin kör till seger i "Körslaget".  Kul att en rockkille vinner detta, hans upplägg tycker jag var suveränt. Men jag gillar verkligen rock, det var den musiken jag växte upp med.

Bra - men inte bäst.

"Team Brolle fick nöja sig med andraplatsen när tittarna röstade fram Moragänget till seger i "Körslaget".
God tvåa kom han och hans kör, dom vann inte men även dom var bra. Som han sa det är inte kul att komma tvåa, men det var oerhört jämt mellan lagen
"Team Cans hem segern med 52 procent mot 48." Så det var liten marginal.


Felaktig betygsättning

Jag vet inte riktigt hur skolvärlden är i dag, det underlag jag har är att min äldsta dotter är gymnasielärare. Min yngsta dotter går sista året på gymnasiet, det jag har sett är att hon kämpat hårt för sina betyg.

"Elever löper stor risk att få orättvisa betyg. Godkänt på en skola hade kunnat bli Väl godkänt på en annan. Godtycket beror på okunskap, missriktad välvilja - och pengar. "

Det får naturligtvis inte ges felaktiga betyg, men jag tror att det är en krånglig betygskala. Att uppnå målen som det heter, min yngsta dotter har i bland fått förklaringar som varit luddiga. I alla fall som jag har förstått det.
Men som sagt jag har ingen direkt insyn i detta.


Vem blir vinnare

Vem blir förlorare, om man nu kan säga så när båda är i final. Jag har sett alla avsnitt, jag tycker det är ett bra program jag tror att oavsett ålder kan gilla och samlas runt den här musiken.
"I kväll är det final i TV 4:s lördagsunderhållning "Körslaget". Boden möter Mora - i en sprakande pop- och rockshow".
Jag tycker bra om båda finalisterna, men håller på Joacim Cans, bra att lyfta in den typen av musik han står för i våra vardagsrum.  Så Team Cans får vår röst ikväll.


Sommar och sol

Kan det bli bättre än en sådan här solig dag, jag riktigt njuter av sommarvärmen. Nu verkar det som om vi bara får ha kvar detta ljuvliga väder till i början på nästa vecka tyvärr. Men idag är idag och jag kommer ta tillvara på lördagen fullt ut.
- över 25 grader i helgen.

Jag är inne tillfärlligt, familjen börjar bli lite hungrig. Så idag bjuds det på kycklinggryta med nudlar till. Det går relativt snabbt, och är populärt.
None

Bra intiativ

Av I ICA handlaren, att ta bort cigaretterna ifrån sin butik. Jag tror att dom som röker kan få tag i det på annat håll
"En Ica-butik i Umeå blir först ut inom dagligvaruhandeln i Sverige att sluta sälja cigaretter.
- Jag är förväntansfull och spänd inför reaktionerna, säger butiksägaren Mats Calla.
"
Om nu handlaren vill ha en mer hälsomedveten butik, så är det bra att ta bort något som är så pass hälsofarligt som ciggaretterna. Blir även ett bra budskap till våra ungdomar.

Draft: Konstigt så ...

Konstigt så fort media ringer, ändras Folksams ståndpunkt. Läs detta, hur luddigt det är att leva i ett samboförhållande. Att man verkligen läser det finstilta, när det gäller någon form av försäkring.

"När Carina Engdahls sambo efter sex år på sjukhus avled trodde Carina att hon som förmånstagare till hans pensionsförsäkring skulle få pengar från Folksam. Men försäkringsbolaget vägrade - hennes partner hade tvingats folkbokföra sig på sjukhuset och Folksam ansåg därför att paret inte längre kunde betraktas som sambos. "

Jag förstår att kvinnan, känner sig lurad. Det är enormt viktigt att verkligen läsa igenom dokument vad det än må vara.


Draft: Under sommaren  ...

Under sommaren ökar överfallsvåldtäkterna, då gäller det som kvinna att verkligen tänka sig för. Undvik mörka stigar se till att ha sällskap hem ifrån krogen. Inte ta sällskap med en okänd.

"Antalet anmälda våldtäkter ökar.

Jeanette Höglund och Lise Bergman höll båda på att bli del av den statistiken. Genom företaget Female security vill Lise Bergman och Jeanette Höglund dela med sig av sina erfarenheter och hjälpa andra kvinnor att undkomma våldtäkter"
Bra med ett sådant initiativ, att på alla sätt nå ut till kvinnor och göra dom uppmärksam på farorna denna årstid.

Förra året anmäldes 4754 våldtäkter, vilket är 13 våldtäkter om dagen. Men eftersom siffran bara gäller antalet anmälda våldtäkter - och anmälningsfrekvensen bland våldtäkter är låg, bara 10-20 procent - så är den verkliga siffran mycket högre.

Antalet anmälda våldtäkter ökar också, 2007 anmäldes 13 procent fler våldtäkter än året innan.

Jag önskar att alla som vart utsatta för detta övergrepp anmälde,

men så klart vet jag att det aldrig kommer att bli så. För i många fall, ligger det en skamkänsla i detta


Draft: Jag skrev ...

Jag skrev om detta i ett tidigare inlägg, det var det här jag pratade om. När sorgen blir till ett allmänt samtalsämne, när gemene man ska bedöma, om det är rätt eller fel att sända begravningen på tv.
På lördag direktsänder Sveriges Television Engla Höglunds begravning, ett beslut som har mött hård kritik. DN har träffat programdirektören Jan Axelsson för att höra SVT skäl till att sända

Englas Mormor, skriver i ett öppet brev "Undra på att världen ser ut som den gör, med så många människor som orkar vara så negativa i denna svåra stund." Jag tror inte detta handlar om att människor är negativa, när man blir en offentlig person, eller när som i detta fall, en begravning blir till ett tyckande. Jag önskar SVT sagt nej ifrån början, då hade familjen inte behövt känna den här smärtan. För tro mig, jag tror ingen av oss på något vis velat såra familjen. Vi känner alla med dom i denna svåra stund.
Förhoppningsvis så lär vi av detta, att i framtiden värna om människors integritet i en stund som denna.


Draft: Varje år ...

Varje år det börjar att dra ihop sig till melodifestival, är det lika. Då ska man bedömma vinnarens utseende. I år är det Perrelli.

"Hon ser ut som en "transvestit".

Och har ett "oäkta leende".

Nu går den norske schlagerartisten Åge Sten Nilsen till stenhård attack mot Charlotte Perrelli. "

Vi får väl tänka vad vi vill om Charlotte P utseende, men att skriva att hon ser ut som en transvestit, det blir bara komiskt. Detta är väl myntets baksida med att vara kändis. Människor bedömer inte bara musiken, utan hur man ser ut har för kläder mm. Nu tror jag att C är så pass rutinerad vid det här laget, att det mesta rinner av henne. Hon vet säkert att detta är en del av spelet.
Vi får se hur hon klarar sig med sin låt Hero. Pennorna kommer att glöda då också, oavsett hur det går i finalen.


”smarta kvinnor blir bättre mammor”.


 Det tror jag inte har med hur smart en kvinna är, där har inte utbildningen någon betydelse.
"Män gifter sig med mamma-kopior"
Stämmer detta, kanske till vissa delar. Om jag tänker på hur det är i min vänskapskrets, så kan jag se att vissa av mina vänners partner har en del  likheter  med deras mammor, men även att kvinnor väljer en man som är lik deras pappa.  Jag ser det, mer i personligheten än när det gäller utbildningsnivån. Jag som har en hel del sådana funderingar tycker onekligen att tanken är intressant. Hur mycket påverkar våra föräldrar oss när det gäller att välja partner? Säkert mer än vad vi kanske själva ser. Dom egenskaper, vi känner igen, gör oss nog lite mer bekväma.

"Unga högpresterande män tenderar att välja en fru som lever på samma sätt som männens mödrar har gjort. Det handlar framför allt om huruvida mödrarna har tagit en akademisk examen eller arbetat utanför hemmet under barnens uppväxt.
 
Om det nu är så att män gifter sig med en person som är lik hans mamma, så har det nog mest att göra med att det oftast är den kvinna som mannen ser upp till.


Svårt att vinna högsta vinsten

Jag har skrivit om Sanningens ögonblick program i ett tidigare inlägg, nu har en bloggar vid namn Amini räknat ut  att "deltagarna bara har strax över femtio procents chans att vinna. En felmarginal hos lögndetektorn gör sannolikheten att deltagarna i kontroversiella programmet Sanningens ögonblick ska vinna blir låg, trots att man svarat ärligt på alla frågorna."

Tänk er att ha en sådan liten chans att vinna, och att få lämna ut så mycket om sig själv. Är deltagarna informerade om hur liten chansen är?  I USA är det ingen som vunnit högvinsten.
All denna publicitet gör säkert programmet tyvärr ännu mer intressant

"Risken väldigt liten"

Dan Panas, presschef på kanal5, menar att chanserna beror helt på hur man räknar - och den mänskliga faktorn.

- Det här är en tävling med regler, där lögndetektorn i det här fallet används som facit och det är deltagarna fullt medvetna om.


135-miljoner

En ensam vinnare, oj vilka summor att vinna så mycket pengar.
Vi har ibland lekt med tanken, om detta att vinna mycket, det går inte att tänka sig in i sådana summor.
"Högsta "drömvinsten" någonsin i Sverige - vann 135 miljoner på 46-kronorsspel"
Det är säkerligen bra att man får en bankkontakt, som kan hjälpa till.
Hoppas verkligen att den som spelade tittar och hittar på sin kupong.
Jag har egentligen ingen aning om vad jag skulle göra med så mycket pengar, resa en hel del ge pengar till mina döttrar. Jag skulle nog leva rätt så lika det jag gör idag, det jag vet att jag absolut skulle göra är att skänka pengar till olika projekt som innefattar barn. Vad skulle du själv hitta på? Det var dom fantasierna denna dag, tillbaks till verklighet och promenad i solen med hundarna.Vad skulle du själv hitta på?


Draft: Jag håller ...

Jag håller helt och hållet med fd prästen Cecilia Wikström, jag tror inte heller att familjen till lilla Engla förstår hur det kommer att vara med en TV sänd begravning.
"- Det här är inte offentliga människor, de kan inte hantera att se sig själva storgråtande på tv, säger Cecilia Wikström.
Att flickans familj och mamma tagit initiativet till sändningen förändrar ingenting, anser Wikström."

En mamma som är i sorg, tror i alla fall jag kan ta konstiga beslut. När något sådant händer som med denna lilla flicka Engla, så tycker jag att familjen, klasskamrater mfl ska få ta farväl i avskildhet inte med hela Svenska folket bakom tv skärmarna.
 

Rätt eller felaktig ?

"Domen är felaktig - det anser både advokat Christer Holmqvist, som är målsägandebiträde åt den 17-årige pojke som skottskadades svårt i Rödeby, och Per Swahn, målsägandebiträde åt den dödade 15-åringens familj. "Domen överklagas", säger Swahn till SvD.se. "


Jag skrev under gårdagen om 50-åringen, som friades i Rödbymålet Dom, bägge advokaterna har redan  lämnat in en överklagan. Vilket jag förstod att dom skulle göra, det skulle inte alls förvåna mig om inte detta går ända upp i HD.
Vi kommer få vänta ett tag på att se om domen var den rätta, eller om den genom överklagan visar sig vara felaktig

50-åringen frikänns

Det som förvånar mig, är att mannen inte tilldöms  vård,  för om han nu som dom säger inte var vid sina sinnes fulla bruk. Min undran är då, borde inte mannen ifråga få någon form av vård?  På något sätt tycker jag att det är lite skrämmande, behöver vi inte ta ansvar för våra handlingar.

"Den 50-årige man som stått åtalad för mord och mordförsök i Rödeby frikänns. Åtalet ogillas meddelar Blekinge läns tingsrätt i dag. Mannen sköt de båda tonårspojkarna, men hade inte uppsåt att döda menar tingsrätten. Rätten håller presskonferens i Karlskrona och SvD.se är på plats. "

Nu förstår jag att 50-åringen måste ha känt en enorm stress, jag tror inte heller att han tänkte skjuta ihjäl 15-åringen. Ej heller skada den andra pojken.
Fanns det verkligen ingen som kunde göra något innan denna skada var skedd, visste inte ungdomarnas föräldrar vad som pågick? Vad gjorde dom för att förhindra detta
Oavsett, mannen som sköt kommer resten av sitt liv få leva med att ha skjutit en och även ha en ung mans liv på sitt samvete.

Nu har vi naturligtvis inte sett slutet på detta. Brottsmålet kommer troligtvis upp i hovrätten till att börja med, och eventuellt även i HD

"Om den 50-årige mannens psykiska tillstånd skriver rätten att det inte kan bevisas att han var så medveten om sitt handlande att han kan ha anses begått gärningarna uppsåtligen. "










Mobbing är ett stort problem

I många av våra skolor. Mer än var femte elev känner sig mobbad. Jag läser en hel del om detta problem, vet inte om jag tycker att det hänt speciellt mycket sedan jag själv gick i skolan. Det finns mobbingrupper vilket är bra, men trots detta verkar dom inte kunna komma åt och lösa problemet. Detta måste börja i tidig ålder, vi måste lära våra barn att aldrig någonsin utsätta ett annat barn för mobbing. Nu pratar jag inte om att bli retad, det blir dom flesta. Utan mobbing det är när ett annat barn känner sig utfryst eller hotad av andra barn.

Nära sju av tio av Sveriges unga tycker att lärare och andra vuxna engagerar sig för lite mot kränkningar i skolan. Mer än var femte elev känner sig utsatt för mobbning.


Om ni är intresserade av detta ämne, så gå in och läs vad  barn säger om mobbing

"Man ska inte bedöma en eller flera personer på grund av utseende, förflutet och så vidare. En del blir mobbade för att de är nya och sånt. Men ingen vet egentligen hur de är som personer."

Titta på Uppdrag gransknings

Repotage ikväll onsdag, det kommer att handla om

"Oetisk hantering av kistor efter begravningar förekommer på flera platser i Sverige. "
Inte mår jag så bra efter att ha läst denna artikel, att slå sönder en kista så att kroppen ligger helt öppen. "På flera håll berättar anställda att kistor plattas till med olika metoder för att förebygga sättningar.

- Vi gör så (trycker ihop kistan) men det är klart att vi går ju inte till torgs med det, så att säga, säger en kyrkogårdsanställd i Östergötland.

Förutom att använda grävskopa kan jordmassorna bevattnas med slang tills jorden blir så tung att kistan trycks ihop. "
Oavsett vad syftet är, måste det gå att göra det med mer värdighet för den döde.
"Gravsättningen med grävskopan är polisanmäld. Misstanken är brott mot griftefriden."
Ingen av oss vill nog att någon av våra anhöriga behandlas på detta sätt, en begravning känns på många sätt väldigt tung. Min mamma dog för något år sedan, nu vart hon visserligen begravd genom urnsättning. Men jag ville naturligtvis att hon skulle komma till sin sista vila på ett värdigt sätt. Förhoppningsvis kommer detta att upphöra, för som jag ser det är det varken moraliskt eller etiskt försvarbart att behandla den avlidne på detta sätt.


Draft: Detta är ...

Detta är oroande, tydligen så hittar dom ingen DNA under kvinnas naglar. Varken på mamman eller de mördade barnen ifrån Arboga. Om det nu inte är den tyska kvinnan, vem är då skyldig till detta hemska dåd. Min förhoppning är att mamman har något minne av händelsen. Jag hoppas verkligen att detta klaras upp, för tror på något vis att det skulle kännas bättre för familjen.

Den 31-åriga tyska kvinna som misstänks för morden på två små barn i Arboga och mordförsöket på deras mamma har överklagat sin häktning till Svea hovrätt.


Skönhetsoperationer

Misslyckas med läckande bröst mm, i alla fall om man får tro artikeln i AB.  När jag läser detta tror jag knappt det är sant." Vilken läkare som helst i Sverige kan utföra vilken operation eller behandling som helst, ingen kan exempelvis hindra mig från att göra hjärtkirurgi, säger han till Stockholm City. " Hur kan detta vara möjligt, jag trodde det var mer kontroll, inte att man som läkare kan göra ett ingrepp som man inte har kunskap för.

"- Man ska tänka sig för. En läkare som kallar sig skönhetskirurg eller laserkirurg kan vara vad som helst, säger plastikkirurgen Jan Jernbeck. "

Jag tycker detta är skrämmande, både detta att många som gör plastkirurgiska ingrepp får skador dessvärre kan dom bli bestående. Jag tänker inte här ta en diskussion huruvida det är något man bör göra eller inte. För mig är det inte det artikeln handlar om. Det jag tycker att man alltid ska ta i beaktande är att en operation alltid är ett risktagande.


Plastikindustrin i Sverige beräknas idag omsätta minst 600 miljoner kronor om året.


Mobilstrålning

Fördubblar cancerrisken! Egentligen har vi väl vetat detta, för vi har  väl fått en del indikationer på att användandet av mobilen ökar risken för att drabbas av hjärntumörer. Men jag tycker att de är lika skrämmande varje gång det kommer en rapport. Jag använder min mobil väldigt lite, men min 18 åriga dotter är en frekvent användare. Det skrämmer mig, för om ni tänker på i vilken utsträckning ungdomar ringer i sina mobiler då finns det fog för oro.


Nu är det bevisat - mobilen ger cancer.

Din telefon fördubblar risken för hjärntumörer.

- Kopplingen mellan mobiler och hjärntumörer kan inte bli klarare än så här, säger professor Kjell Hansson Mild.


Draft: Tydligen är ...

Tydligen är straffet det man kunde vänta sig, ett år på sluten ungdomsvård  för grov misshandel och vållande till annans död. Istället för tre år, som tingrättens dom var. Ett år, för mig låter som en otroligt kort tid, men enligt

"Advokat Peter Althin, som företräder de anhöriga till den dödade 16-åringen, tycker att hovrättens dom är fullt acceptabel. "Jag är inte överraskad av nivån på straffet. Den följer etablerad praxis", säger Althin till TT. "

Det återstår att se om detta kommer upp i HD.


Betygsätt läraren

Är det verkligen någon som tar detta seriöst? Hur ska ett barn kunna ge betyg till en lärare, eller om man nu hellre vill kalla det omdöme. Jag tror inte det är den vägen man ska gå för att få bra pedagogik i skolan. Det är den vuxne som måste hitta ett sätt att utforma skolan, så att den blir en bättre arbetsplats för både lärare och elev.


"Låt elever på högstadiet och mellanstadiet betygsätta lärarna. Det föreslår kommunstyrelsens ordförande i Malmö, Ilmar Reepalu (s). Men lärarförbundet manar till stor försiktighet. "Det kan leda till vuxenmobbing", säger ordförande Eva-Lis Preisz. "


Viktigt med kramar

Det kan jag hålla med om, men puss på mun tror jag att många kanske säger nej till. Det jag håller med Shere Hite om, är att vi ska krama våra döttrar även när dom kommer i tonåren. Nu måste vi alltid respektera den personliga integriteten, det är inte alla som tycker om att bli kramade. Att få en puss på munnen det kan kännas kränkande. Nu vet vi oftast innan, så jag tror inte det blir sådana missuppfattningar i vänskapsrelationer. Men absolut, fram för mer kramar mellan kvinnor.

Jag tror framförallt att det är viktigt när vi lever som singlar, då kan det oftast gå långa perioder utan beröring.

"Brukar du pussa dina väninnor på munnen?

Om inte, dags att börja nu.

I alla fall om man ska tro den kända sexprofessorn Shere Hite.

Här är hennes recept för evig vänskap."


Pedofiler


Vilka avskum dom är, nu lägger AB ut bild på den eftersökta mannen

De asiatiska pojkarna är mellan sex och 10 år gamla.

Mannen som tvingar dem till sex är världens mest efterspanade pedofil och har i snart två år slunkit igenom polisens nät.

Otroligt att han under två år, har kunnat hålla sig undan. Han är den mest eftersökta pedofilen i hela världen. Troligtvis ligger han bakom ca 800 bilder, där han på olika sätt utsätter dom stackars barnen för brutala sexövergrepp. När jag läser detta känner jag för dom stackars barn, som råkar ut för dessa personer som plågar och lägger ut dessa bilder på Internet, så dels får dom leva med dom skador som detta tillfogar dom, men även med bilder som alltid kommer att florera.
Jag avskyr våld i alla dess former, men när det tillfogas barn som omöjligt kan skydda sig. Då blir jag så ledsen, för ett barn ska inte behöva utsättas våldshandlingar


Är bara att beklaga

Ett företag som Louis Vuitton, klart att dom inte låter någon tjäna pengar på en t-shirt där väskan liknar deras egen. Att pengarna går till välgörenhet verkar inte ha någon som helst betydelse. Starkt av tjejen att stå i mot, trots hot om "böter på 5 000 euro i böter - per dag ". Nu får det här säkert mycket uppmärksamhet, så personligen tror jag inte det kommer att gå så långt som till böter.

"Men nu har Louis Vuitton i alla fall gått med på att träffas för ett samtal.

Den 30 april åker Nadia Plesner till Paris för att möta jätten - i kampen för de små. " Vi får väl se vad som händer efter detta möte.
Jag gör tummen upp för Nadia Plesner, stark initiativ att försöka förändra något för barnen i Darfur .


Vad är syftet


Sanningen kan göra ont, men som jag ser det är det väl bättre att få veta än att leva ovetandes om t.ex. otrohet. Sanningens ögonblick heter visst programmet. Jag har inte sett mer än dom snuttar vi fått se i veckan. Men jag har läst igenom artiklarna som handlar om detta.
Linus han valde att vara med, men flickvännen räknade nog inte med att pojkvännen varit otrogen. Men som jag ser det, måste det en stor smärta för Sofia. Att få veta en sådan sanning i ett tv program är de ingen som vill, dom har idag flyttat isär. Vilket inte alls är förvånar mig. Enligt Sofia säger Linus att alltihop var taktik för att vinna pengar. Men med facit i hand, undrar jag om de var värt pengarna. För trovärdighet in ett förhållande är så enormt viktig.


Vad jag tycker om sådana program, ja eftersom jag inte tittar så nej jag tycker inte om dom.


"Frivilligt ställa upp"

Kanal 5:s presschef Dan Panas tycker att det är tråkigt om programmet har skadat parets förhållande, men menar att båda kände till spelets regler.

- Det är frivilligt att ställa upp, säger han. "

Visserligen stämmer det, men varför förnedra människor. Vilket syfte har ett sådant program? Det kan väl knappast vara att roa.
Jag tycker det är synd att ungdomar ställer upp på den här typen av program.


Sommarvärme

Vad skönt med lite sommarvärme, vi har haft litet blandat väder i helgen. Jag välkomnar alltid solen och den värme den ger. Då mår min kropp mycket bättre, och jag kan vara ute mycket mer. Allt har gått så fort, vi har pratat en del om hur snabbt det blivit grönt ute. Det känns skönt, att vi har en ljus och varm tid framför oss nu. Egentligen tycker nog jag våren är den bästa tiden på året, när hela den ljusa tiden ligger framför oss.


image32


Överdriven städning kan ge allergier

Kanske har vi för rent i våra hem, men om man får tro programmet Rent Hus så har vi inte det. Nu tror jag att lagom städning är det bästa.  Jag har två döttrar och min äldsta har pollenallergi, och jag har alltid städat lika. Det är onekligen besvärligt för dom som drabbas, att ständigt gå och  känna sig täppt, med rinnande ögon.

"Barn som bor i en alltför ren miljö löper större risk att bli allergiska.

En studie av barn i Sverige och Estland kan förklara varför.

En molekyl som behövs i skyddet mot allergi saknades ofta hos svenska barn. "


Motverka fetma

Bra med forskning som görs på detta ämne, för det innebär oftast ett stort lidande för den som lider av fettma. Vi har även risken med följdsjukdomar såsom diabetes mm. När man läser om detta, så tänker vi kanske på dom som har några kilos övervikt, men vi måste tänka lite mer än så. Fettma är ett BMI över 30, så det rör sig om en hel del kilon.
Nu tror jag att de den här forskning visar, har redan personer med övervikt listat ut. Men nu får vi istället hoppas på att dom är lite närmare gåtans svar. Så att vi iframtiden kan hjälpa personer, och framförallt motverka fettma när det gäller våra barn.

"Resultaten pekar på att nybildningen av fettceller är något som grundläggs under barndom och uppväxt och i hög grad bestäms av arvsanlag. Omsättningshastigheten av fettceller är konstant men är dubbelt så hög hos feta som smala. Om överviktiga personer bantar till normal vikt påverkas inte tillväxten och nedbrytningen av fettceller"

Barnens sparpengar

Jag trodde vi skulle uppmuntra barnen till att spara, det är mycket lättare att lära sig ekonomi i tidig ålder.

Då man lär barnet att spara pengar i en spargris, och sedan  gå till en bank och växla in dom. För att kunna köpa sig en sak man fått längta efter. Är som jag ser det, ett ypperligt sätt  att lära sig pengars värde.  Det kan kännas väldigt speciellt när man är  liten. Många av oss som växte upp på 60-talet, kommer säker ihåg sparbössan vi gick med till banken för att tömma. Att ta betalt, ja jag vet inte vad jag ska säga.

Jag gillar inte avgifter, jag gillar definitivt inte att barn ska få betala en avgift, för att växla in lite småpengar.

Rekommendationen att spara i fonder, hur kan någon ge en sådan kommentar till två flickor med varsin spargris?

"Att tömma spargrisen på banken kräver tålamod och planering. Glöm växlingsautomater och insättning på studs. Spargrisar har funnits i Sverige i flera århundraden. Rosa, vita eller mönstrade finns de i var och vartannat hem. "


PR-Kupp

- Norrbotten har alltid tagit mig till sitt hjärta, sa Brolle i "Körslaget". Det står pr-kupp i AF, ja det kanske det var. Men jag är lite skeptiskt, jag har en känsla av att detta redan var uppgjort. Har jag fel, ja då har vi att göra med en smart man. För då fick Brolle, lite mer reklam för sin nya cd. Och inte vilken reklam som helst, i och med att han dessutom gick till final ihop med Cans så är han väldigt populär i dom svenska stugorna


Söndagseftermiddag, det har varit en lugn helg. Så nu känner jag mig pigg igen, vi har två hundar nu i och med att vi fått låna min äldsta dotters. Vi väntar på att det ska komma en liten baby till, ja det är nog ett tag kvar. Men dom säger +-14dgr. Elias kom 10dgr för tidigt så vem vet, spännande för vi vet inte vad det är denna gång. Babyn låg med benen i kors på ultraljudet :-). Datumet är satt till den 15 maj

image31


Kurser för hundägare

"GENÈVE Ingen hund får skaffas utan obligatorisk kurs hur man sköter den." Jag tycker det är en toppen idé, i alla fall när du skaffar din första valp. Du behöver garanterat hjälp, jag vet när jag skaffade min första hund. Det är inte lätt, det är mycket som man inte har en aning om. Nu har vi våra valpkurser i Sverige, det skulle vara bra om den var obligatorisk. Kanske skulle vi då kunna undvika mycket lidande, för både hund och ägare. För det är inte helt lätt att fostra en valp, då kan vi behöva hjälp av lite mer rutinerade hundägare + att den lilla valpen får många kompisar att leka med. Kanske ger det blodadtand, att fortsätta med lite lydnadskurser. Jag rekommenderar alla att ta den hjälp som finns tro mig det behövs när man skaffar sin första hund.

Schweiz är redan ett av världens mest djurvänliga länder. Här bygger man särskilda tunnlar och viadukter för att grodor och igelkottar ska kunna passera stortrafikerade vägar, och hundägare som tar med sig vovven på restaurang är inget konstigt. Den nya djurskyddslagen, riktad till husdjursägare och uppfödare, ska göra djurlivet ännu drägligare.

Att vara djur i Schweiz måste vara ett drömsenario.


OM KONSTEN ATT ÄNDRA ANDRA


Jag fick denna skickad till mig av en mycket god vän, hon satt och skrev ner detta för hand. I den stunden jag läste detta, var jag såld. Så rätt, jag hade vid detta tillfälle levt i en osundrelation. Som jag inför henne försvarande, varför då kanske ni undrar? mitt svar jag visste inte bättre.


av Bertil Martinsson




Det är inte möjligt
att ändra andra.

Behöver du ändra andra
för att själv bli nöjd
lär du aldrig bli det

för det finns bara
en
som du möjligen
skulle kunna ändra.

Det är inte möjligt
att umgås
bara med de delar av mig
som du väljer ut.

Om vi alls umgås
möter du hela mig,
och riskerar ständigt
att stöta på något
av det du ogillar.

Finner du
en enda sida hos mig
som du inte kan acceptera
är en lösning
att du lämnar mig.

En annan är
att du stannar kvar
i hopp om
att förr eller senare
kunna ändra mig.

Väntar du dig
att vår relation blir bra
bara j a g ändrar mig
kan du få vänta
hela livet.

Blir du lätt förnärmad,
generad, irriterad, arg
eller på annat sätt upprörd
på grund av mig
vore det förstås behändigt
att kunna ändra mig.

Men eftersom det inte går
att ändra mig
återstår bara att ta reda på
varför jag stör dig så
att du vill ändra mig.

Det är en urgammal erfarenhet
att du har lättare att se
en liten fläck på min näsa
än en stor på din egen.

Att du vill ändra mig
kan därför betyda
att du själv råkar ha
exakt den egenskap
som du vill ändra
hos mig.

Du skulle kunna få mig
att mot min vilja
uppträda som du vill.

Metoder finns:

Indoktrinering,
uppfostran, tjat,
reklam, propaganda,
smicker, övertalning,
mutor, provokation,
hot, utpressning
och våld.

Men tvång
eller manipulation
ändrar inte mig,
bara mitt beteende.

Det vore olyckligt
om du måste ändra andra
för att själv bli lycklig.

Även om det vore möjligt
att ändra andra
skulle det vara opraktiskt.

Dom andra
är ju så förbaskat många

och du
är bara en.

Vore det så
att du kunde
ändra andra
så skulle också andra
kunna ändra dig.

Då finge du problem,
för var och en du möter
har sin egen uppfattning
om hur du borde ändras.

Men hur ska andra
kunna ändra dig?

Du kan ju
nätt och jämnt
ändra dig själv.

Förnekar du
det du ser
belastas du
inte bara
av det du ser
utan också av mödan
att förneka det.

Att se mig som jag är
blir därför lättare
än att se mig
som den du vill se,
vare sig du idealiserar
eller fördömer mig.

Accepterar du
att jag är den jag är
slipper du bli upprörd
när du upptäcker
att jag inte är
den d u tycker
jag borde vara

och besparar dig
alla de besvikelser
som beror på dina egna
orealistiska förväntningar.

Accepterar du mig,
innebär inte det
att du okritiskt
godkänner mina handlingar
eller låter mig
trampa på dig,

bara att du ser mig
som jag är
och ger upp illusionen
att jag kunde varit
annorlunda.

Genom att acceptera andra
befriar du dig själv
från bördan av agg,
bitterhet, grämelse
och hat.

Accepterandet
är ingen gåva
till den du accepterar

så du kan gott
unna dig
att förlåta
utan att invänta
eventuella ursäkter.

Du behöver inte ens
informera
den det gäller.

Antag att du förflyttas
till en värld
där du kan ändra andra
som inte kan ändra dig.

Då har du snart
förändrat din omgivning
så att ingen stör dig,
alla accepterar dig
och lever upp till
dina förväntningar.

När du länge nog
fått alla andra
precis dit du vill,
kanske du längtar
efter en omgivning
som utmanar dig
genom att inte
låta sig ändras.

Det du då skulle önska dig,
kan visa sig vara den värld
i vilken du just nu lever.

När du helt och fullt
inser att det inte går
att ändra andra
slutar du givetvis försöka.

Då ger du mig inga fler
förebråelser,
värdeomdömen,
förmaningar
och goda råd
som jag inte har bett om:

- du skulle egentligen...
- du måste naturligtvis...
- det vore bäst om du...
- jag tycker du borde...
- varför vill du inte...
- hur kan du tycka att...

Med mindre
att säga mig
lyssnar du mera

och får då
en ändrad bild av mig
fastän ingen av oss
har ändrat mig.

Så slutar du förarga dig
över att du inte kan
ändra andra

och börjar glädja dig åt
att andra inte kan
ändra dig.


Bra, att du gillade Martinsson.
Hoppas du känner dig lite starkare.
Tro mig, vi duger som vi är.
Låt ingen någonsin få dig att tro någonting
annat.
Ha det gott, var rädd om dig

Vågade inte anmäla!


"Grannen Josef Leitner säger att han fick veta att Elizabeth Fritzl våldtogs av sin far.

Men att han inte vågade anmäla av rädsla för pappan.

- Elizabeth våldtogs om och om igen av sin far. Hon stod inte ut mer och stack, säger Josef Leitner till ATV. "

Hur kan någon se på när en flicka utsätts för incest? Jag fattar verkligen ingenting i denna märkliga historia.
Josef Leitner, säger att han idag lider av dåligt samvete och svåra mardrömmar. Fanns inte det dåliga samvetet på 90-talet, jag bara undrar? Att i efterhand komma och säga att han visste men inte vågade göra någonting, vad var människan rädd för? För mig låter det som en otroligt dålig ursäkt, att inte ingripa när man vet om att det pågår incest bakom stängda dörrar. Att han är en ynkrygg behöver vi inte betvivla, varför han ställer upp på bild är ofattbart!

"Josef Fritzl blev gripen för våldtäkt många år innan han låste in sin 18-åriga dotter för att fritt kunna förfoga över henne. En tidning har hittat handlingar i fallen, som myndigheterna tidigare sagt sig ovetande om"

Fritzl greps redan 1967 för våldtäkt men myndigheterna är totalt ovetande om detta när hans 18-åriga dotter helt plötsligt försvinner spårlös , håll med om att det är mycket märkligt att ingen under hela denna tid har reagerat.
Jag har sagt det innan, Fritzl är djävulen i mänsklig skepnad.


Körslaget

Cans, vad jag gillar denna kille och den kören han representerar. Hårdrock är inte riktigt min melodi. Jag gillar rock, men den musik han spelar i vanliga fall är lite för mycket för mig.Här däremot är han den stora stjärnan, i alla fall för mig. Han har lyft in en musik i våra vardagsrum som vi inte är vana att höra i dessa samanhang. Han gör det helt suveränt dessutom. Ricky Martin, klart att Joacim och hans kör klarar den utmaning som Gry gett honom och hans formidabla kör.

Vi har tre stycken väldigt bra körledare, som kommer att kämpa om segern var så säker.

image30

Vill du bjuda på denna Kyckling?

Klodoppad kyckling, hör ni hur det låter. Inte speciellt aptitligt, jag skulle inte vilja bjuda på en maträtt med denna typ av kyckling i. Jag har ingen aning om det på någotvis är farligt, men för mig låter de som något som jag bör undvika. Jag har denna tanke, kommer man verkligen upplysa mig om huruvida kycklingen är badad i klorin eller inte. Sedan jag började blogga, har jag lärt mig otroligt mycket om hur mycket lurendrejeri det är med mat, vi tror att vi äter något men det visar sig vara något helt annat. Det är svårt att vara konsument.

"Sverige kan tvingas öppna gränserna för amerikansk lågpriskyckling som doppats i bakteriedödande klorbad. EU:s experter har kommit fram till att användningen inte hotar människor eller miljö, men svenska uppfödare tar avstånd från metoden. "
"Hon misstänker ändå att den klorerade kycklingen kan nå Sverige i form av lågprisimport till restauranger och storhushåll om EU öppnar sina gränser."

Vem ska vi bjuda denna kyckling på, kanske är det  våra gamla eller är det våra skolbarn som ska få denna delikata rätt serverad?

Sedan jag började blogga, har jag lärt mig otroligt mycket om hur mycket lurendrejeri det är med mat, vi tror att vi äter något men det visar sig vara något helt annat. Det är svårt att vara konsument.


Missnöjda pensionärer och EU-motståndare ska ta SD till riksdagen 2010?

Jag skriver vanligtvis inte om politik, men detta kan jag inte låta bli att blogga om

10% av männen väljer SD,. Om jag tycker det är skrämmande, jo då det gör jag. Ska dom lyckas med att ta sig till riksdagen 2010?  Vem vet, det är mycket som ligger och pyr runt om i landet.


"Enligt statsvetaren Anders Sannerstedt finns partiets största väljarpotential bland före detta socialdemokrater.

- Det är ett parti för en missnöjd arbetarklass som längtar tillbaka till den gamla fina "

Jag är i mot allt som är främlingsfientligt, för mig har alla människor lika stort värde oavsett vilken hudfärg personen har. Jag tror egentligen inte det är många som vill ha ett samhälle där vi inte accepterar människor ifrån andra kulturer.


Kvinnor ignorerar oftare symtomen

Kvinnor är mindre benägna att söka vård  mot om man jämför med männen. 
Vad beror det på att kvinnor har ett tankesätt att det går över.  "En av fem undviker att söka hjälp trots att de borde"

Thomas Ramsten jobbar som allmänläkare och driver kliniken Söderakuten i Stockholm. Här är hans lista över symtom som du bör söka hjälp för så snart som möjligt.



1 Hastig viktminskning
2 Blodblandade upphostningar
3 Kraftiga bröstsmärtor
4 Svår diarré
5 Ledskador

6 Smärtsam, intensiv huvudvärk
7 Slag mot huvudet
8 Knöl i bröstet
9 Lågt sittande buksmärtor... eller oväntade blödningar från underlivet.

10 Nedstämdhet och/eller sömnproblem... som pågått längre än två månader
11 Plötsliga hudförändringar

12 Andfåddhet

Du tappar andan bara av att gå en kort sträcka

Listan ligger mer utrförlig på AF, men du måste vara PLUS medlem för att kunna läsa denna


Familjen erbjuds nya identiteter

Tänk vilken omställning det blir för dessa barn, som levt så pass länge i en källare. Alla nya intryck måste kännas jobbiga. Nu ha dom säkert all tänkbar hjälp för detta, men det lär ändå ta tid innan det som i dag känns onormalt blir det normala. Bra att dom alla erbjuds ny identitet, för hur ska dom annars kunna leva ett normalt liv i framtiden.
Fritzl är bland det grymmaste jag någonsin läst om. "Josef Fritzl hotade att döda sin dotter och barnen i källaren med gas ifall något skulle hända honom, har han sagt i polisförhör. " Kan ni tänka er dotterns rädsla, för sig men i första hand för dom barnen som levde med henne i källaren. Han är en djävul i mänsklig skepnad.

Idag förhörs den 31-åriga kvinna, som misstänks ha mördat dom stackars barnen i Arboga. Vi får verkligen hoppas på att detta får ett avslut, jag bor i grannstaden då blir det att vi pratar extra mycket om detta. Så vi hoppas på att det finns teknisk bevisning, som binder denna kvinna till detta hemska dåd.


Att värna om de svaga


Marcus Birro: För vilka är vårat trygghetssystem egentligen till för?

Vi är många som tagit striden. Vi är många som faktiskt försökt göra våra röster hörda, som tagit vår medborgerliga plikt och rättighet på allvar och faktiskt försökt protestera mot en ny obarmhärtig tids skoningslösa människosyn.

Han säger de många tänker, Marcus Birro. Men inte säger, vi måste värna om dom svaga i samhället. Vi vet aldrig hur livet ter sig, det händer mycket under en livstid. Alla kan vi bli sjuka eller arbetslösa, då ska vi väl i alla fall ha rätt att leva ett människovärdigt liv. Jag gör det, jag hade turen att ha en relativt  bra lön, så jämförelsevis har jag det bra mot många av mina medsystrar som haft ett lågavlönat arbete. Jag har väninnor som inte har en bra levnadsstandard, dom lever ur hand i mun.  Så jag har på nära håll sett, hur besvärligt livet kan bli vid en sjukdom. 
Marcus artikel är läsvärd.


Tv Licens betala eller inte bet.

 Dom är en hel del kändisar som inte vill betala. Dom har olika förklaringar på varför dom inte har betalt, Gry Forsell har denna förklaring: -Är det sant? Det hade jag ingen aning om, jag trodde att min man hade fixat det. Jag har alltid betalat tidigare, så det här är verkligen ingenting medvetet från min sida.

Anna Pettersson, vd för Radiotjänst, säger att det är viktigt att betala avgiften.

- Jag tror att det är oerhört viktigt att alla som har tv betalar tv-avgift säger hon.
Ofta när denna fråga kommer upp till diskussion, så tycker många att varför ska man betala när man ändå inte tittar på SVT, ja nu är det så att vi alla måste göra det vare sig vi tycker att det är ett rätt eller fel beslut. För denna kostnad är lagstadgad. Om jag tycker om tv-avgift nej det gör jag inte, men jag betalar den. Vi är väl inte så många som gillar avgifter överhuvudtaget.

TV är det enda sömnpiller som man tar genom ögonen.


Lär dig tänka konstruktivt

Att leva med smärta är jobbigt, är lätt att hamna i en neråtgående spiral. Jag läste detta på AF för många år sedan. Det hjälpte mig otroligt mycket, det var i en fas när smärtan var som mest påtalig. Läkarna hade kommit fram till att ingen egentlig hjälp fanns.
Kanske kan den hjälpa någon annan på samma vi som den hjälpte mig
Att leva med smärta är svårt, det är lätt att tänka negativa tankar. Men jag vet att smärtan kan lindras något om man har ett positivt tankesätt. Att på alla sätt försöka motarbeta det onda, det kostar inget att prova. På sätt och vis kan det inte bli värre än det är eller hur?
Det jag har haft hjälp med detta sätt, är i familjesituationen för de är lätt att bli arg otålig mm. Mitt sätt är att bli rätt tyst, då vet alla runtomkring mig, att min smärta är så svår att jag inte orkar prata så mycket. Var och en måste hitta sitt eget sätt, vilket är ditt?

Barnmorskorna

Vilket underbart program, känner att jag bara måste blogga om detta. Jag älskar att se dessa lyckliga föräldrar och deras lilla baby. Det är många år sedan jag själv fick mitt yngsta barn nämligen lite drygt 18 år, men jag får lite av den känslan i mig, när jag ser programmet. Det är så speciellt att föda barn. Nu är det bara två program kvar, och jag ser framemot dom båda, jag tycker det är intressant att få se hur arbetet fungerar. För det har man ingen aning om, det är inget man funderar på när man ligger där med värkar.
Jag känner även igen den känsla man får till "sin" barnmorska, när jag fick mitt äldsta barn för 29 år sedan. Hade jag oturen att hamna i ett skift byte. Så sista timmen fick jag en annan barnmorska. Det gick naturligtvis bra ändå men är inte det optimala.
Med min yngsta dotter, hade jag istället turen att få ha samma barnmorska under hela min förlossning, och det gjorde att jag kände samma känsla som jag ser kvinnorna och även vissa av männen känner till "sin barnmorska.
Om ni har missat, detta underbara program så passa på att se dom som är kvar.

image29


Vilken värld

Vi lever i en kvinna knuffas framför en buss, om det var en olyckshändelse eller inte återstår att se.
Jag förstår att det är en busschaufförs skräck att råka ut för något liknande, så det är inte alls förvånande att dom fick byta till en annan chaufför. Ungdomar som skulle på
Så har vi då detta hemska med kvinnan och barnen som fick leva i en källare, där skräckpappan var som en diktator. Jag läser i dagens AF att han gick ner i sin källare varje kväll runt 21.00, förklaringen "Han sa att han skulle jobba med sina ritningar." Våld på olik sätt, jag frågar mig varför det finns så mycket hat inom människor. Vad får man ut av att plåga barn mm, det sägs att man bara gör saker som ger en någon form av tillfredsställelse. Vad rör sig i dessa personers hjärnor undrar i alla fall jag?


Herr eller fru Gårman

Vad spelar det för roll, jag har alltid sett det som en könsneutral skylt. Alla kommer vi väl ihåg ramsan vi lärde oss som små Här går man på dom vita strecken får man, så vem av oss har någonsin tänkt oss att det är en man.

"Här kommer Fru Gårman. Vägverket har fått i uppdrag att ta fram en kvinnlig skylt till övergångsställena.

- Vi har många skyltar med karlar på, men i trafiken finns det också kvinnor, sa statssekreteraren Leif Zetterberg till SVT:s Aktuellt på måndagskvällen. "

Vilket trams, lägg krutet där de behövs i stället för på en skylt som ändå inte har någon som helst betydelse!


Stökig Valborg

Så är det varje år ungdomarna hamnar i bråk och det är mycket fylla. Det är fruktansvärt med dessa langare. Jag såg uppdrag granskning i går på Svt, väldigt intressant program. Jag visst i och för sig att det är lätt för ungdomar att få tag i öl eller sprit den vägen, för vi har haft samma problematik i vår stad. Det vi såg på Svt, var att langningen pågår helt öppet på gatan, ingen reagerar. För mig är detta helt ofattbart.
Då är inte steget långt till Valborgs fyllan, och fylleceller för ungdomar. Det verkar vara ungefär lika i alla städer, förutom i

"I Kronobergs län har det varit lugnt, väldigt städat. Ungefär som en vanlig helg. Nästan inga högstadieelever ute. Den yngsta som tagits för fylla var nästan 20 år.

- Kronobergsmodellen har givit resultat, säger Robert Mattebo, nöjt vakthavande befäl på polishuset i Växjö.

Modellen som använts i tre år går ut på stenhård kontroll av minderåriga med sprit på stan, omedelbara beslag, uppföljningar med föräldrar och en intensiv jakt på langare. "

Det verkar gett resultat, jag tror också på stenhård koll, för vi kan inte ha minderåriga som dricker alkohol, dom har inte spärren utan dricker till flaskan är tom. Vilket i sin tur leder till magpumpning eller fylleceller.
På svt igår, så uppmanade man föräldrar att hålla sig nyktra, ja det är ett måste. För genom att hålla koll på sitt barn någon gång under kvällen, så vet vi vad som pågår.


RSS 2.0