En kvinnofråga

Är det så, det står att kvinnor oftast arbetar 75 %, är det verkligen p.g.a. att dom tar ett större ansvar för hemmet. Beror inte detta mer på, att barnen ska få mer tid med åtminstone en av föräldrarna? Att det är kvinnan som oftast är den som går ner i tid, är inte alls konstigt kvinnor är i regel den med lägst lön. Som vi vet är lönen viktig i en familj, kanske vore det bättre att göra något åt pensionspoängen under småbarnsåren. För jag tycker personligen det är bra, för barnens skull om någon kan arbeta lite mindre under den tiden barnen är små. Städning, det har väl i alla fall med att ställa krav på pappan. Att dela upp sysslorna måste familjen kunna klara själva, så rättvist det nu går. Idag har vi redan en subvention på hushålls nära tjänster, jag tycker nog att den måste kunna räcka.
Nu vet jag att alla inte kan gå ner i tid, om du är ensamstående mamma, så är det ekonomiskt tufft. Men hon skulle ändå inte kunna utnyttja en tjänst även om den var subventionerad med 90 %. Det är onekligen en svår fråga, för visst man underlätta för föräldrar med små barn. Många har inte nära och kära boende i samma stad, vilket gör att man bär ett stort ansvar själv i dag som föräldrar än man gjorde på t.ex. min tid, eller om man tänker på mina föräldrars tid. Då bodde oftast någon av föräldrarna i samma stad, vilket inte alls är så självklart idag i och med att dom unga rör på sig på ett helt annat vis.
Men kvinnofråga, nej det handlar väl om en familjefråga.

DN

Nu har min yngsta dotter åkt tillbaks hem igen, det var mysigt att få ha henne hemma under helgen. Jag har en känsla av att när hon så småningom får ett större nätvärk där hon bor, så kommer vi att få se mycket mindre av henne.
Helgen har varit bra, vi bakade våra 120 bullar till Julians dop, min äldsta dotter och svärson var så tacksamma. Men det gick mycket bättre än jag hade trott, Leffe skötte det som var tungt och jag skar och penslade bullarna.


20.000 i stadsrådspension

Hur kan man som f.d. stadsråd ha rätten att få en pension, det är skattepengar som går till någon som inte alls behöver detta, en fullt frisk person. Vi har stora besparingar på sjuka, varför finns det ingen besparing inom regering och riksdag? Dom kan inte fortsätta att slösa med skattebetalarnas pengar. Vi måste kunna lita på att skattebetalarnas pengar läggs där dom verkligen behövs. Som till t.ex. gamla, sjuka/handikappade och barn. Att ge 20 000 till någon som redan har en årsinkomst på 431 000 per år!!
Det är lätt att spara på oss som är sjuka, likaså dom gamla och barn. Vi skriker inte så högt.
"Inkomst: 431 000 kronor i år, plus 20 000 kronor i månaden i statsrådspension. "
Ab


Skrämmande rapport

Ifrån folkhälsoinstitutet, en ökning av alkoholiseradekvinnor med 50 %. Visst är även jag lite chockad över att ökningen är så pass stor. Men titta på krogarna, fullt varje helg. Ungdomarnas dryckesvanor, är det stor skillnad på i alla fall om jag jämför med  hur min egen och mina vänners var i unga år. Om du festar flera dagar i veckan, så är det klart att många får alkoholproblem. Jag får en klump i magen, jag har sett detta problem på väldigt nära håll, det är ett inte bara den drabbade som drabbas utan även närstående och barn som det var i mitt fall. Att växa upp med en förälder med alkoholproblem var i mitt fall avskräckande.
"Ny rapport från Folkhälsoinstitutet: På fyra år har antalet kvinnliga alkoholister i Sverige ökat med 50 procent från 65 000 till 100 000. Åren 2003-2007 ökade alkoholismen kraftigt i Sverige. Bland kvinnor handlar det om en cirka 50-procentig ökning och bland män om cirka 25 procent. Det visar en omfattande studie från Folkhälsoinstitutet."
Vad man ska göra åt detta ökade problem, framförallt ni unga tänk er för!
Det är en lavin, så jag tror det är mycket svårt att i dagsläget få stopp på detta, ni vet väl hur det sägs ner till botten för att kunna vända.
DN


Debatten fortsätter Manligt/kvinnligt

Jag har fortsatt följa debatten kring Zandéns blogginlägg tidigare i veckan, som jag då även kommenterade. Nu svarar några Svenska män, "det är fult att vara manlig idag". Är det verkligen så? I grunden är vi väl dom vi är, sedan att män idag hjälper till mer med hem och barn behöver väl för den skull inte betyda att man utplånar sin manlighet. Jag tycker det är så bra, att dagens män tar ett större ansvar. Det tjänar alla på, inte minst männen, att som förr knappt hade kontakt med sina barn var det bra nej jag anser inte det. Passionen som dessa kvinnor pratar om, handlar väl inte om hur jämställdman är, om båda hjälps åt i hemmet orkar väl båda bättre med förhållandet. Sen får vi äldre kvinnor och män, hjälpa till med våra barnbarn och ge ungdomarna egen tid tillsammans. För jag tror att det är tröttheten som är den största boven, men om vi hjälps åt med barnen så tror jag nog att dagens ungdomar kan behålla passionen till varandra.
Ab


Delad föräldraledighet

Visst skulle det vara det optimala, men hur fungerar detta i praktiken. Oftast jag säger oftast, så är det mannen som har det högre inkomsten, vilket gör att familjen troligtvis är beronde av att det är mannen är den som är hemma kortast tid. Vi vet alla, att man rättar in sig efter den ekonomi familjen har, om då den med högre inkomst under en längre tid får 80% av denna kan detta har stor betydelse för ekonomin. Jag tycker det är bra med "pappa månaden", för visst är det viktigt att även pappan får ta del av den nya lilla familjemedlemen. Jag och min f.d man, delade på föräldraledigheten med vår yngsta dotter. Men vi hade inte kunnat göra det med vår äldsta dotter, då hade jag jobbat för kort tid. Min f.d mans inkomst var då mycket högre än min.
Sammanfattningsvis, låt familjen bestämma.
Svd


Vart ni klokare

Av Jessica Zandén svar på tal? Inte vart jag det i alla fall, att ett slag lika gärna kan vara till en man va.... Skulle det på något sätt rättfärdiga det. "Att fråga oss vad det är som gör att en del dras till att bli dominerade och väljer att bejaka sin sexualitet." Så att domineras handlar om att bejaka sin sexualitet, vi andra som inte låter oss domineras av vår partner bejakar inte vår sexualitet eller?
Jag får samma känsla som jag fick igår, bitterhet.


Svd
Trams, Unni

Avhopp av nämndeman

Jag läste om detta igår, men orkade inte skriva ett inlägg. Jag lider så med denna familj som utsatts för detta hemska dåd. Ska familjen nu pga. att en nämndeman inte kunde vara tyst till pressen, få gå igenom detta en gång till? Som kan man även ifrågasätta pressen, finns det inget som heter humanitet eller går allt ut på att få sälja så mycket tidningar som möjligt. För trots att jag inte har någon kunskap om rättens förfarande, så förstår jag med mitt sunda förnuft att man inte kan uttala sig innan dom fallit. Nu anmäler försvaret de två återstående nämndemännen för jäv, det var väl rätt självklart att försvaret skulle ta den chansen. Det återstår att se hur det utfaller

DN, Ab, Svd, Svd


Jag satt igår och läste en intervju med Emma J, där säger hon bl.a hur jobbig denna rättegång varit. Därefter fick jag se att en nämdeman klantat till det. Om du vill läsa den så lägger jag en länk till tidningen
Magazin


Dagens bästa/Hösttankar

Jag läste en artikel i DN om en kvinna som tog fel väg när hon skulle resa till Tyskland, jag menar inte detta som något elakt men jag skrattade gott åt situationen. Hon hann som tur är med planet, och kanske även hon kan skratta åt denna incident när den värsta känslan lagt sig. Det känns lite som  Pippi långstrump bus eller hur?



Det kännas höstlikt ute, solen sken när jag och Nova var ute men trots det var det kyligt i luften. Tur att jag tog på mig min tröja, jag känner även i min kropp att höst/vintern är i antågande. Jag är både stel och trött, nu har det inte varit mycket till sommar i år så smärtmässigt har det varit rätt tungt. Jag brukar tänka på detta med att leva med relativ svår smärta att man orkar med, jag vet alternativet känns inte speciellt lockande. Men ändå, jag har hittat ett sätt som gör det lite lättare att orka med, jag tänker på allt positivt som finns i mitt liv. För mig fungerar det, det känns som att det är ett bra sätt annars skulle livet vara så svart runtomkring mig.
Nu har jag turen att få åka till värmen i nästan tre veckor, tanken på detta har så klart gjort det lättare att uthärda mina smärtperioder.
Jag saknar mitt lilla barnbarn Elias, jag hade egentligen tänkt låta honom sova över något denna vecka men han har varit sjuk och haft feber. Jag får vänta till nästa gång min sambo jobbar eftermiddag.
Vi ska baka 100 bullar, mitt yngsta barnbarn ska döpas i slutet på september. Jag har aldrig tidigare bakat så många bullar, ja min sambo lär få göra det mesta jobbet. Men lite ska jag väl kunna bidra med.
Det är lite tyst härhemma, min yngsta dotter flyttade hemifrån i söndags och det märks så klart. Tidigare var det mobiler och en hel massa babbel och skratt härhemma.
Men min hund är alltid sällskapssjuk så det går trots allt rätt bra


Unni Drougge

Reagerar också starkt på denna artikel skriven av Zandén/Gyllenhammar, jag skrev inlägg om detta igår.
Det som jag tycker är bra med dagens artikel är att Unni mött så pass många kvinnor som utsatts för partnervåld. Trots att jag som haft turen att klara mig ifrån sådant reagerar jag starkt, hur ska det då kännas för dessa kvinnor som varit utsatta.
Unni D kallar detta ett klavertramp, "-man kan inte bagatellisera. Och det får man ändå säga att de gör. För hade de varit riktigt ärliga i sin aviskt hade de slipat sina argument." Jag tycker att artikeln är väldigt bra, den belyser t.ex. vad som händer om man skrotar äktenskapet som norm nämligen fler ensamstående med barn, och jag vet hur det är att leva så väldigt tufft på fler än ett sätt.
Hon skriver även något som är tänkvärt

"- Det hela är så gammalmodigt att det är svårt att förstå. Och vad hade hänt om skribenten varit en 50-årig man?"
  Det är en fråga värd att tänka på, det hade blivit ramaskri tro mig.

Ska bli ett nöje och se hur dessa båda kvinnor bemöter den kritik dom fått för sitt inlägg.
Svd, Svd


Tufft ekonomiskt för studerande ungdomar

Läser i DN idag, att studenterna blir allt fattigare. Jämfört med 89 så har de 300 kronor mindre kvar räknat i fast penningvärde. Man tycker att studenterna åtminstone skulle ha samma levnadsnivå som för 20 år sedan. Många skulle inte klara av sin ekonomi om dom inte hade extra jobb. "Den som valt att arbeta har istället sett en helt annan utveckling. Enligt Swedbanks beräkningar har ett ungt enpersonshushåll med arbete utan högre utbildning under samma period istället fått en real förbättring med 4100 kronor per månad." Vi måste ge dom studerande ungdomarna en dräglig tillvaro, som jag skrev så borde dom åtminstone ha samma levnadsstandard som för 20 år sedan. Det är inte alla som har föräldrar som kan ställa upp med pengar. Det får inte vara så att ungdomar tvekar när det gäller studier pga. av allt extra arbete vilket i slutänden även kan påverka studiekvalitén.


Åsa Mattson

Tycker ungefär detsamma som jag, att Zandén och Gyllenhammars debattartikel är pinsam, jag använde ordet tramsig när jag tidigare ikväll skrev ett inlägg om artikeln. Jag ser att Åsa M reagerat på samma mening som mig nämligen "När vågar vi erkänna att det kan finnas ömhet i ett slag över munnen"? "  "- Om man känner de här sakerna spontant borde man tänka ett par varv till, därför att det är jävligt allvarligt att skriva det där. "
För hur känner personen som blivit utsatt för en misshandel. Nu ska jag inte göra någon ny utveckling på denna artikel i och med att jag redan skrivit om detta, men var ändå tvungen att skriva någon rad.
Ab


Vilket trams

Dessa två kvinnor skriver, människor får väl leva som dom vill. Om nu dessa kvinnor längtar efter en mer eller mindre kaosartad relation, så visst de står var och en fritt. Att män och kvinnor idag försöker ta ett gemensamt ansvar för barn tycker jag är utomordentligt bra. Barn behöver alla dessa 30 åriga pappor, tro mig. Vilka är det som uppfostrat dessa s.k. mjukispappor mig veterligen är det väl ja just det Zandens generation.
Nu är detta två som jag ser det konstnärssjälar kanske spelar det stor roll i det dom skriver.
Att slå ett slag för otrohet, jag kan av egen erfarenhet säga att det är ett dåligt val. Att utsättas för den typen av svek, kan på inget sätt som jag ser det gynna ett par eller om man så vill en familj.
Varför ska det äktenskapliga samlivet vara trist, dom måste ha väldigt dåliga erfarenheter. Varför ska lågan slockna bara för att man lever tillsammans under många år, varför skulle man inte våga berätta om sina fantasier i en stadig relation?  
"När vågar vi erkänna att det kan finnas ömhet i ett slag över munnen? Och hur kan vi hjälpa misshandlade kvinnor, om vi hymlar med den magnifika kraften i ett försoningsknull?"
I min värld finns det ingen ömhet i att få en smäll, kanske vill dom uppnå något som jag inte förstår men denna mening.
Jag tycker artikeln andas bitterhet, kanske har jag fel. Men det är känslan jag får när jag läser.
Zanden, Expressen


Glamour retusch!

Är tydligen en ny tjänst som erbjuds när barn tar skolfoto, man fixar till s.k. skavanker genom en "Glamour retusch". Vad är det frågan om, varför går vi mer och mer emot att barn/ungdomar inte duger som dom är? Jag har skolkort kvar, visst skrattar jag när jag tittar men är inte det lite charmigt att allt inte är perfekt. Jag är glad att mina flickor är vuxna, så jag slipper detta problem. För jag är inte dummare än att jag förstår, att detta kan komma på tapeten, nu i höst när det är dags för skolkort. Speciellt där det finns ungdomar, för alla kommer väl ihåg osäkerheten som mer eller mindre fanns där. Då är det väl inte rätt, att vi vuxna talar om att "du duger inte" utan vi skaffar en tjänst där vi fixar till kortet! Snälla jag har sagt det så många gånger, låt barn vara barn.
Ab


Fällande dom i Arboga målet


Tingsrätten fäller den Tyska kvinnan, som varit misstänkt i morden på Max och Saga som tragiskt dog den 17 mars.

"För att kunna bestämma straff förordnar tingsrätten en rättspsykiatrisk undersökning. Undersökningen ska genomföras för att utreda om kvinnan led av en allvarlig psykisk störning när hon begick morden i mars och för att se om det finns förutsättningar för att lämna över kvinnan till rättspsykiatrisk vård. "
Kvinnans försvarare kommer att överklaga domen till hovrätten, precis som jag hade trott. Men ändå, kvinnan vart dömd vilket inte alls var helt självklart i och med att de inte fanns någon teknisk bevisning.
I och med att detta hänt i vår grannstad så känns det just nu bra, for jag tror helt och hållet på att  de är den Tyska kvinnan är den som utförde detta hemska dåd.
"Emma Jangestig och hennes familj var på väg att lämna landet när de nåddes av beskedet att den åtalade 32-åriga tyska kvinnan enligt Västmanlands tingsrätt är skyldig till dåden i Arboga.
- Det ska bli jätteskönt att komma bort, nu kan vi slappna av. Det har varit jättejobbigt och nervöst att vänta, säger Emma Jangestig"

Svd, DN, Ab Ab


Oempatisk

Är min första tanke när jag läser artikeln på  DN debatt idag, visst finns det en hel del som även jag kan skriva under på. Att Svenska lagar och regler måste följas, visst är det även viktigt att man snabbt hittar ett sätt att försörja sig på. En sak som jag tror kan stämma, är att människor skräms av det okända. Att man känner en rädsla inför någon som kanske inte kan det Svenska språket helt och hållet. Vi måste våga släppa in våra flyktingar på arbetsplatserna.
Att vi på alla sätt måste motarbeta s.k. herdesmord.
Men var finns empatin i denna artikel, jag vet inte alls hur det är att komma ifrån ett krigshärjat land. Att människor omkring mig skjuts till döds. Men alla har vi varit med om något som varit svårt, och då är de oftast inte i närheten av att kanske se t.ex. ett barn skjutas till döds. Skulle jag då orka med att arbeta, naturligtvis inte. Det man i detta läge har behov av är som jag ser det professionell hjälp av en krishanterare. Men i artikeln hittar jag inget om detta.
Jag tror att alla mår bra i att kunna klara sin egen försörjning, det är något vi måste sträva efter. Men vi får heller inte glömma empatin till människor som har haft det betydligt svårare än vi.


Skolmatspengen visar på stora skillnader

Borde inte det vara ungefär samma kostnad för skolmaten, oberoende vart i landet du bor? Det verkar konstigt att de är så stor skillnad mellan vissa kommuner. Jag kan förstå att det kan skilja något kanske pga. t.ex. transportkostnad men jag tycker skillnaden är så väldigt stor i mellan den kommunen som är dyrast och billigast.
Jag tror det är oerhört viktigt, att skolmaten ger bra näring till våra barn. Så att dom orkar med sin skoldag, för vissa kanske det är de enda lagade mål mat dom äter. "Det skiljer nästan 7 000 kronor per elev mellan den kommun som lägger mest pengar på skolmaten och den som sparar in. I Vara kommun i Västra Götaland kostar varje elevs skolmat 2 870 kronor per år medan den i Dorotea kostar hela 9 790 kronor" Jag ser själv, hur mycket våra matkostnader ökat under detta år, och jag kan förstå att man som matpersonal inte kan trolla hur mycket som helst. Det är viktigt att man använder bra råvaror, halvfabrikat borde dom överhuvudtaget inte köpa. Det är alltid billigare att laga mat ifrån grunden. Så självklart blir det ökade kostnader, när matpriserna ökar.
 Det man till slut måste säga, är att vi har tur att barnen får ett gratis mål mat i skolan.
Svd


Vad är det frågan om!

Jag har sagt det innan, men det tål att upprepas. Låt våra barn vara barn, att låta en tolvåring flicka vaxa sin bikinilinje. Hur kan man tillåta detta, dels är det smärtsamt. Ska vi börja en flickas tidiga tonår, och inte ens det om man är tolvåring. Med att säga "du duger inte", du måste fixa både de ena och det andra för att passa in. Ungdomar kommer dit så småningom, det är inget en förälder måste visa på. För jag kan inte tro, att det är flickans egen idé. Läser även att det var någon förälder som låter vaxa sin åttaåring, det var bland det sjukaste jag läst. Vilken förälder utsätter sitt barn för något sådant? Tidningen "Metro rapporterade i förra veckan att det finns hudkliniker i USA som vaxar bikinilinjen på åttaåringar." Jag säger bara sjukt helt sjukt!

Vi har inte ett sunt ideal, det skrämmer mig att samhället är så sexualiserat  att du ska ha krav på dig redan som tolvåring. För tro mig, sådant sprider som en löpeld, om en vaxar ja snart gör alla det. Vi som har barn, måste motarbeta detta. Det vi ska ge våra barn och ungdomar, är ett bra självförtoende och en bra självkänsla.

Dom hinner med allt så småningom, för ungdomar påverkar varandra. Detta kan vi som föräldrar inte göra speciellt mycket åt, men vi kan åtminstone försöka låta dom vara barn. Inte vara vuxna vid en ålder dom borde få vara barn. Eller hur?
Ab


Håller Sd 4 % fram till valet?

Vi får verkligen hoppas att det inte gör det. Återigen hamnar SD över fyraprocentspärren. Dessutom finns deras väljare i åldersgrupperna. Nu är det ett tag kvar till valet, och man vet inte riktigt om detta är förankrat i människor. Eller om detta är att man visar sitt missnöje gentemot andra partier. Det är ett tag kvar, så vi får se hur detta avlöper.
"- Det innebär att partiet nu nått en nivå där det är möjligt för dem att komma in i riksdagen. Men rörligheten för ett nytt parti är betydligt större än för ett etablerat parti. Man måste hålla hela vägen till nästa val."
"Alliansregeringen ligger fortfarande efter oppositionen. "
Fredrik Reinfeld får det säkerligen svårt fram till nästa val, vi vet hur FRA upprört människor. Vi har även läst om alla dessa problem med den nya sjukförsäkringslagen.
Svd, DN

Slutplädering

Kommer den Tyska kvinnan att dömas i tingsrätten, jag har ingen aning jag hoppas det. Men det känns högst osäkert, att så är fallet. Om hon nu skulle dömas i tingsrätten så lär det överklagas. Jag har svårt att se, en fällande dom där i och med att det inte finns någon teknisk bevisning. Stackars Max och Sagas anhöriga, som var tvungna att genomlida först dådet och nu rättegången. Jag tror den Tyska kvinnan är skyldig, det är så många lögner mm. Varför ljuga om man är oskyldig?
Svd, Ab Svd DN

Jag har inte haft tid att blogga, det har varit fullt upp. Men nu bor Linnéa i sin nya lägenhet, och är första dagen på högskolan. Hon kommer säkert att ringa mig i kväll, så jag får veta hur dagen varit. Känns lite tomt här hemma, men så är det när ett barn lämnar boet.


Identitetsskydd finns det?

Med vårt datoriserade samhälle verkar det svårt. Vi sköter det mesta över nätet, bankaffärer köper varor mm. Nu är det några som kallar sig "vännerna" och utger sig att vara it-studenter. Dom riktar sig till två e-företag och femtio privatpersoner, vad dom vill uppnå är tydligen oklart för polisen i Helsingborg. Det som verkar vara syftet är att visa på hur enkelt det är att stjäla någon annans identitet.
Idag är det väl mycket som känns osäkert bl.a. med tanke på FRA. Jag har ingen aning om hur lätt det är att hacka sig in på en dator men jag hoppas att det inte är så lätt. "Gruppen som kallar sig "Vännerna" säger sig ha hackat in i flera personers datorer i Helsingborgsområdet "tagit reda på allt om dem, allt ifrån vad de hette och var de bodde, släktskap, till vad för räkningar och bankkonton de hade"
Polisen i Helsingborg anser att:

- Det är inga större genier det här, språket är ganska dåligt och resonemangen röriga. Men att försöka lura folk på pengar är ju inget nytt.
Det måste kännas otäckt för personer som är utsatta för detta bedrägeri.


Vem vill vara en kopia?

Så dom som modebloggar är bara kopior av varandra? Det är säkert bra för alla dessa butiker som säljer T.ex. Acne, men det som är värst är att man låter sig påverkas att tappa vikt. Det är många ungdomar som redan har ätstörningar, och om jag förstår denna artikel rätt så lär det inte minska.
Sorligt är det, att läsa om att detta med outfits...Jag har inget emot detta med att modeblogga, jag har och är själv intresserad av mode. Men aldrig att jag skulle ha påverkats till att köpa kläder bara för att Elle-redaktionen tycker att de är  man ska ha för att vara inne. Jag tycker dom som är roligast att möta , är dessa unga som vågar sticka ut ifrån mängden. Att man skapar sig en "egen" stil. Det tycker i alla fall jag handlar om att använda sitt eget tänkande på bra sätt. För mode är kul, men när man slaviskt följer det, ja då är det inte för att man har ett intresse av mode då ser jag de mer som att det är för att ligga först på modebloggen. Jag kan ha fel, men det är så jag tolkar artikeln.
Expressen


Icke godkänt

Åtta fel av elva det är knappast godkänt. Är verkligen lärarutbildningen så dålig att 7 av 10 lärare misslyckas med provet? det är beklämmande. Tanken är väl att som lärare ska man ha högre kunskaper än t.ex. eleverna. Jag var själv tvungen att göra testet, Visst var det svårt, men jag hade i alla fall mer rätt en det stora flertalet lärare. Som lärare måste du ha kunskapen hur ska annars våra barn och ungdomar kunna få fatt i den.
Jag har faktiskt varit till Dachau, det är ett par år sedan. Alla borde åka och se hur dessa människor fick leva, jag hoppas så klart att jag även någon gång får komma och se Auswitch. Det är ännu viktigare idag, att ha bra kunskaper i detta ämne. När främlingsfientligheten breder ut sig på skolor.
DN, Svd, Frågor

Det är svårt att hinna med att blogga just nu, min yngsta dotter flyttar i helgen. Men tittar in så fort tid finns


Hur kan någon kasta syra?

Vilket lidande det måste vara för dessa kvinnor, som misshandlas på detta sätt. För att det finns män, som känner sig försmådda på ena eller andra visset! Detta är något som jag läst en hel del om, bl.a. en bok, där en kvinna berättar om attacken men även om livet efter. Jag skrev som rubrik, hur kan någon kasta syra. För mig är det helt Oförståligt, hur någon ens kan komma på tanken, att ge någon oftast en som mannen ifråga är gift med, eller på något sett har ett intresse av ett sådant lidande. Jag kommer ihåg en annan artikel som jag läste i Ab, sökte och fann den. Det är också om en kvinna, som fick hela sin kropp sönderbränd.
Det finns tyvärr gott om kvinnor, som precis som dessa kvinnor i dagens Ab fått sina ansikten, kroppar förstörda och kanske även ett livslångt lidande.

"För mannen är attacken ett sätt att visa makt och återvinna sin heder.

Svavelsyran går att få tag på överallt. "
Som med dom flesta våldsbrott emot kvinnor, så är det en maktdemonstration. Jag får en känsla inom mig som jag egentligen inte alls gillar, straffet för dessa män borde vara desamma som för alla dessa kvinnor.


Madonna ett popfenomen, eller en smart kvinna av vår tid?

Jag tror på det senare, det är därför jag fastnar för Annina Rabe kolumn i Svd. Där skriver hon om Madonna, jag har själv funderat på varför hon är så hyllad, speciellt bra sångröst tycker i alla fall inte jag att hon har. Däremot är hon en smart affärskvinna, som lärt sig vad som går hem. Att hålla sig kvar, under så många år som hon trots allt gjort är nog inte alltför lätt.
Världens mest vältränade 50-åring, ja det får man nog säga. Sen om det är speciellt snyggt är en annan sak. Jag tycker att alltför mycket av hennes mjuka kvinnlighet har försvunnit, till förmån för hårda muskler. Men säkerligen, mår hennes kropp bra av all den träning hon lägger ner.
Jag tror Madonna kommer att bli långlivad på vår pophimmel, säkerligen finns hon kvar långt efter pensionsåldern.

"Madonna var själv inne på sin svaga talang i en tidig intervju, där hon sa: "Jag kanske inte är världens bästa sångerska, dansare eller låtskrivare. Men när jag gör allt det där tillsammans brukar det bli ganska bra"."



Ett dilemma

Jag förstår dom som inte har tv, vem vill vara med och betala på något som man inte utnyttjar? Men då kommer vi till detta fuskande med tv-avgifterna, om nu en halv miljon smiter undan avgiften så måste man hitta på något. Då är det en bra idé att lägga denna på skatten, visst blir det några som drabbas men tyvärr så blir det när människor inte betalar in sin avgift. Det är besvärligt när de är fusk för det drabbar dels dom som betalar, men även för dessa som inte har vare sig tv eller dator.
Svd

Jag skrev om detta problem tidigare ihttp://frokenprym.blogg.se/2008/august/dabrowski-ger-kritik-till-svtagneta-bolmefor.html


En robot som partner?

Är det verkligen någon som har en önskan att ha en robot som partner, även om det enbart är en sexpartner? Min första tanke går till dom som har ett svårt handikapp, men min andra tanke är att dom säkerligen kan träffa en mänsklig partner. Jag vet inte, jag kan inte se någon som helst mening med dessa robotar. Det som fastnar på min näthinna, är bilden på hur en robot ser ut under ytan. Så tack men nej tack.
Ab



I morgon kommer mitt älskade lilla barnbarn Elias, han ska sova över hos mormor. Så få se om jag hinner med något bloggade i morgon. Om inte så är jag säkerligen tillbaks igen någon gång under fredagen.

Försenad Utbetalning

Tänk om det skulle stå så, istället för att mina pengar skulle komma direkt in på mitt bankkonto. Tro mig det skulle inte vara roligt, så är det för dom flesta. Oavsett om du är sjuk har föräldrapenning eller om din arbetsgivare helt plötsligt skulle lägga om systemet i datorn så din lön inte kom in i tid. Jag tror inte man här rätt, att vara föresenad med en utbetalning, när det finns ett beslut på vilken summa man har rätt till varje månad.
Jag förstår alla dessa människor, som väntar på sina pengar ifrån FK. Att behöva ta lån som Terese Larsson, är inte ok. Hon gör en stor förlust, i och med att till banken måste hon betala en ränta på dessa pengar. Jag kan inte förstå hur man kan lägga om ett system i semestertider? När det är många som inte arbetar, varför kör man inte systemen parallellt tills det nya, fungerar? Jag skulle inte vilja jobba på FK kundtjänst förstå hur mycket ilska man skulle få en sådan här gång. Det här är inte den första gången denna sommar som vi får läsa om att pengar inte kommer fram i tid.
Ab


Är det bara utseendet som räknas?

Att inte vara tillräckligt fin Vid 7-års ålder. En liten flicka som har en ovanligt vacker sångröst. Men tydligen inte ett utseende som duger att visa upp. Vilket budskap ger man dom två barnen, jo det som räknas är hur man ser ut. Jag såg OS invigningen, hörde den vackra sången ifrån den söta lilla flickan i röd klänning. Jag ser bilden på den lilla 7-åringen, även hon är söt. Jag kan inte förstå varför dom inte kunde låta flickan med den vackra rösten få stå där, och ta emot folkets jubel.
Jag blir ledsen när jag läser denna artikel.

Ab


Solens ljus viktig

För vårt välbefinnande, det tror jag vi alla är överens om. Nu har det tydligen kommit en studie, som visar på att vi lever längre om vi vistas ute i solen i 30 min. Detta förutsatt att solen lyser, annars kan även fet fisk och mejeriprodukter ge dom viktiga D-vitaminerna. D-vitaminbrist kan bland annat  öka risken för hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och cancer. Det är inte lätt, för mycket sol kan ge melanom och för lite brist på D-vitamin. Ja man får göra så gott man kan, visst ska vi lyssna till vis del på dom studier som görs. Samtidigt så tror jag inte att man ska oroa sig allt för mycket, en sund kost och lagom i solen. Man vet så lite trots allt, det är så mycket som kan hända. Har man tur, så får man kanske ett långt och friskt liv.
Jag ska åka till Egypten i höst, så jag kommer få D-vitamin så det räcker, i alla fall detta år.
Af, Svd

Föräldrars hämtande och lämnande en trafikfara

I alla fall enligt flera rektorer, problemet med att så pass många föräldrar lämnar och hämtar sina låg och mellanstadiebarn är att det blir trafikkaos utanför skolan. Detta kan leda till olyckor, helt i onödan. Nu kan jag förstå stressade föräldrar, det är inte lätt att kanske ha tiden att gå eller cykla med sitt barn. På många håll kanske skolvägen är lång. Men visst barn behöver röra på sig, och det bästa är om det finns naturligt i vardagen. Otäckt är att 28 procent uppger att det redan har inträffat en incident eller olycka.

"-Barn behöver röra sig. Vill man verkligen investera i sina barn är det bättre att gå eller cykla med dem. Då får de också bättre förutsättningar att klara sig i skolan, säger Eva-Lis Sirén, ordförande i Lärarförbundet."

Svd

Lundell på krigstigen

Hotar att lämna Österlen, detta pga. att det tydligen byggts ett utkikstorn nära hans gård, Ulf Lundell agerar genom juridiskt ombud.

"Lundell som köpte sin gård för snart elva år sedan valde att flytta dit för att få leva i avskildhet, skriver Ystad Allehanda. Tornet betraktar han som något av ett hemfridsbrott. "
Vi får väl se hur detta avlöper, om han kan få Kivik Art Center tvingade att flytta det 16 meter höga tornet. Eller om Lundell kanske ännu en gång flyttar tillbaks till Stockholm.

Ab


Dabrowski ger kritik till SVT/Agneta Bolmefors Död

Slöseri med licenspengar säger dom båda, och visar på tio punkter vad som skulle kunna vara till förbättring för SVT. Nu får dom även medhåll, av Elisabet Höglund, Janne Josefsson och Carin Hjulström. Som även dom är krisiska till ledningen på vår reklamfria kanal. Ingen rök utan eld heter det, jag tror det stämmer i det här fallet. Om man inte ser upp, så kommer människor vara ännu mer ovilliga att betala licenspengar. Varför inte göra som Dabrowski föreslår, lägg den avgiften på vår skattsedel så är verkligen alla med och betalar. Jag själv ser faktiskt en del på dom icke reklamfinansierade kanalerna. Jag tycker väldigt bra om t.ex. Janne Josefsson undersökande journalistik. Men frågan är egentligen inte vad jag tittar på, våra ungdomar vilka kanaler vill dom ha? Jag tror inte att dom så gärna väljer SVT. Ja förutom kanske när det då gäller, om SVT får något stort sportevenemang. Så varför inte öppna en reklamfinansierad sportkanal som paret Dabrowski föreslår. Kanske kan det göra, att ungdomarna hittar tillbaks. Eller att vi andra, kan få fortsätta titta på program som det inte blir en paus mitt i.

"Stina Lundberg Dabrowski: Public service-tv har blivit en sluten bunker utan proffsig kreativitet och utan mod att satsa på tv-stjärnor. Tandlöst ledarskap på SVT får effektiva tv-chefer att ge upp. Slöseriet med tv-tittarnas licenspengar är enormt"
DN, Svd, Svd

"SVT-profilen Agneta Bolme Börjefors har avlidit efter en tids sjukdom, uppger SVT.

Hon blev 67 år. "

Min genration, minns väl att det var hon som gjorde rösten till Drutten, i Drutten och Jena. Tror programmet hette så i alla fall. Jag tyckte mycket om hennes person, lugn och väldigt ödmjuk uppfattade jag henne i alla fall. Alltid tråkigt när någon som är så ung går bort.
Ab, DN, Svd


Korståg

Tydligen så är det en anställd på FRA, som agerat lapplisa på felparkerad bil. Men inte genom att han sätter en böteslapp på bilen, utan att hälla sin avföring på personens bil. Vad är det för ett stolpskott som tillåts arbeta med detta, varför togs inget dna? Utan personen blir friad i hovrätten. Nu är det han, som ska sitta och kolla vår e-post mm. Det känns otroligt betryggande eller hur? Ser dom inte att detta förslag, är totalt förkastligt. Bra av Liza Marklund, att ta upp denna incident för allmänheten måste få veta sanningen.
Expressen

Jag såg ett Dr Phil program häromdagen, då tog han upp problemen som Internet skapar. Det var flickor som mobbade varandra på någon sida, där det lades ut bilder av alla de slag. Jag skulle önska att alla vore mer försiktiga med vad man delar med sig av på Internet. Det som lagts ut, finns alltid kvar på något sätt. Han diskuterade, om detta att i framtiden få ett arbete, att arbetsgivaren kunde kolla upp om det fanns bilder som var anstötande på personen ifråga. På så sätt, kunde detta sluta i att den sökande miste sin plats för bilder som denna lade ut i sin ungdom. Så lägg inte ut massa konstiga bilder,  Internet är bra på många sätt, men det som är mindre bra är just att inget försvinner. Jag kom bara på detta, när , när jag läste denna artikel om en anställd som lagt ut operationsbilder av kirugisk art på facebook.

Nog borde väl personen ifråga veta vad sekrets är för något? Det vet min dotter, som snart går på sin utbildning till sjuksköterska.

Expressen


Oj vad roligt, "vår" första medalj.

Visst känner man sig stolt, när Sverige tar medalj speciellt när det är OS , och dessutom den första. Jag kan inte säga att sport är mitt stora intresse. Men jag såg när dom visade ifrån loppet. Jag såg även lite på gymnastiktjejerna. Jag kommer även att se lite handboll. Jag hoppas så klart att Sverige kniper lite fler och då gärna den ädlaste valören.
Stort grattis till Emma Johansson, vi är så stolta över din kämpar insats.

"- Just nu är jag bara otroligt lycklig över ett silver i OS, säger Johansson som var ytterst nära att knipa den ädlaste valören. "

Ab, DN, Svd



Här har varit dåligt med bloggande, vi har haft fullt upp i helgen. Vi fick besök, av våra goda vänner igår. Det vart väldigt sent, så tur att vi kunde ta lite sovmorgon idag. Men nu har en ny dag tagit sin början. Ska titta runt lite om det finns något intressant innan kudden får besök av mig.

Det var inte Lisebergs fel/oväder

Att åkattraktionen Rainbow föll samman i juli. Den var helt enkelt utsliten, visar den tekniska utredningen, så Liseberg frias ifrån brott. Utredningen läggs ner. Oavsett, så har olyckan hänt förhoppningsvis så ökar säkerhetskontrollerna när det gäller åkattraktionerna på våra nöjesfält.
Svd,

Ännu en gång skriver jag om ovädert som drabbar södra Sverige under natten.

"- Det blir mycket stora regnmängder, mer än 70 mm inom ett dygn över ett större område, säger Johan Lundgren, meteorolog, till SvD.se. "
Då är risken stor för översvämningar, och risk även för vattenplaning på dom ställen där vattnet inte hinner med att rinna undan.
"De län som nu ligger i farozonen är Västra Götaland, Värmland och Dalarna.
- På vissa platser i de här länen räknar vi med 100 millimeter regn och där gäller klass två-varning, men även Östra Svealand och Örebro kommer att få mycket regn. Mellan 30 och 50 millimeter, säger Johan Lundgren, meteorolog på SMHI."

Jag trodde vi skulle klara oss ifrån det värsta, men tydligen så är det inte riktigt så. Det får bli en helg inomhus.



Svd, DN, Ab


Det var bättre förr

Säger man inte alltid så, det gjorde mina föräldrar och stundtals även jag. Var barnprogrammen bättre för? Jag tror i och för sig det, det massproducerades inte på samma vis. Idag finns det barn tv nästan dygnet runt. Vi hade kanske högst en kvart, och ibland inget alls. Min yngsta dotter brukar skämta med mig, att vårt barnprogram var bilden som visades solens uppgång och nedgång. Det ligger lite i detta, jag tror att det var mer kvalité en kvantitet det är de som är skillnaden emot dagens tv.
Var kul att se "boktipsmannen", nu var det mer när min äldsta dotter tittade på barn tv. Men visst såg även jag dessa program. Jag snappade upp lite tips på böcker, i och med att jag läste en hel del för min dotter. Jag tror verkligen att ett sådant program behövs även idag, det är bra om barn/ungdomar får lite tips på böcker. Att läsa en bra bok, är bra både för fantasin men även språket.
Jag läser för mitt lilla barnbarn varje gång han hälsar på, favoriten nu är Madicken.
Mählqvist, är lika sympatisk i sin framtoning idag som han var på boktips tiden.
DN

Lundell kommer med ny skiva/Fortsatt ostadigt väder/Madicken

Vi ska se hans konsert den 30/10, nu ser jag även att Ulf L släpper en platta i samband med turnén. Få se vad han bjuder på där. Jag hoppas så klart att vi kommer att få höra mycket ifrån hans gamla skivor, Men man vet inte så mycket, vad Lundell kommer att spela, jag får vänta in premiären den 25/9.


Svd

Ingen förhoppning om sol, i södra Sverige är det utfärdat klass 2 varning, bäst att människor håller sig hemma. Där jag bor, så får vi fortsatt regn men som det ser ut klarar vi oss ifrån det värsta ovädret.
Trist tycker jag, visst känns det som om sommaren är över?

Svd

Roligt att få läsa en artikel om "Madicken" eller Jonna Liljendahl som hon egentligen heter, spännande också för mitt lilla barnbarn Elias har nyligen upptäckt filmerna. Jag kan tycka det är lite spännande att få veta vad det hänt med Astrids barnskådespelare. Nu arbetar inte Joanna som skådis, utan idag är hon produktionsledare på en reklambyrå.

DN
   


Barn så unga som ett år får sömnmedel

Vad ska man säga om detta, jag har otaliga gånger skrivit om människors stress. Varför behöver små barn sömnmedel? Är det pga. att föräldrar inte har orken att natta dom små? Vi har en väldigt bra föräldraförsäkring, som mamma eller pappa får du vara hemma tills ditt barn är runt 1,5 år, och i vissa fall ännu längre om du har möjlighet att snåla med dagarna. Jag tycker att den tiden ska vara lugn, en tid för föräldrar att ta hand om sina små. Men ofta hör man, att då ska man hinna allt möjligt. Min fråga är varför? Den tiden är så kort, varför då stressa bort den också?
Nu vet jag så klart att det finns undantag, min väninnas son fick sömnmedel. Nu var det under en väldigt kort tid, men han hade väldigt svår kolik. Min väninna fick knappt någon sömn, men han är idag 31 år och har inte påverkats av detta. Men som sagt, det ska vara en nödlösning och då under en kortare tid.
Det är olyckligt att så pass många väljer denna lösning till sina barn. Jag vet att det finns föräldragrupper, kan man inte den vägen försöka fånga upp dessa föräldrar som tycker att föräldrarollen är tung. Jag tror att vi, mormor/morfar farmor/farfar behövs. Det finns ett uttryck vet inte om jag minns det ordagrant men något liknade "för att fostra ett barn behövs en hel indianby" Jag tror det ligger något i detta, den äldre genrationen behövs som stöd men även som avlastning. Då kanske det skulle kännas lite tryggare?

Ab 
Barnen kan inte själva välja, vi måste vara otroligt försiktiga med dom val vi gör åt våra barn


USA står inför en fetmaepidemi

Som vi vet, brukar Sverige ligga i släptåget strax efter. Nu tror jag som vanligt inte att alla, kommer att vara svårt överviktiga om 40 år. Jag kan däremot förstå allvaret, när många av våra unga får diabetes  i unga år då är de något som inte stämmer. Vi måste försöka lära dom unga att laga mat, idag köper många halv eller helfabrikat. Eller ännu värre, stannar till och köper någon form av snabbmat. Att det är så, tror i alla fall jag beror på vårt stressade samhälle. Vem har tid att laga mat, när det finns tusen andra saker som måste göras. Jag tror att det vore bra, om man som familj lagade mat tillsammans. Då skulle det på ett naturligt sätt skapas en samvaro runt denna uppgift. Detta måste man så klart helst börja med i väldigt unga år, innan allt börjar dra. Vi har en psykisk ohälsa, och det har dom även i USA. Vi måste på alla sätt, försöka skapa lugn. Vi har även tusen krav, ifrån skola sedan arbete, föräldraskap ja listan kan skrivas nästan hur lång som helst. Jag hoppas att någonstans på vägen, så bryts detta mönster. För i annat fall, kommer en stor grupp av människor att ha en ohälsa och det helt i onödan.
Ab, Expressen

"Under de senaste 20 åren har diabetes typ 1 hos barn ökat med 50 procent. Det verkar som om sjukdomen debuterar i yngre ålder. Typ 2-diabetes är ännu ovanligt hos barn i Sverige, men ökar hos unga i många andra länder."
Vårdguiden


Att våga skiljas

Jag har en hund, min älskade Nova. Hon är åtta år, hon är väldigt speciell. Men jag skulle aldrig överväga att klona henne, varje djur måste få vara sin egen. Varför har inte personen ifråga skaffat valpar på denna älskade hund? Hade inte det varit ett mycket bättre alternativ? Vi har svårt att inse att allt inte varar för evigt, vad den än må vara. Men att sörja är en del av livet. Jag har haft flera hundar, alla speciella på sitt sätt. Jag är inte för denna form av avel, jag hoppas att valparna är sunda och friska, att betala 300000 för dessa valpar låter helt galet. Men nu är vi  människor olika, och som sagt hoppas allt går bra med kvinnans valpar
Ab, Expressen

Ominstallation av vår dator, därför har jag inte haft möjlighet att sitta vid datorn

Ett nytt huvud kommer att rulla

Eller vad tror ni? Kvinnor som sticker fram hakan, brukar för eller senare ertappas med något. Det verkar som om tidningarna söker med ljus och lykta efter något som inte är ok. Som sagt, nu är det Camilla Lindberg, fp, som tidigare i år gick emot den borgerliga allianslinjen i riksdagens FRA-omröstning. Jag tycker allt låter väldigt konstigt, om hon nu skämtade och sa det som står i tidningen så är de otroligt klumpigt gjort. Det är mycket möjligt att detta är rykt ur sitt samanhang. Oavsett, så måste man nog passa sig för vad man säger, ja det blir intressant att se om även denna kvinna får gå ifrån sin post? Vilket vore väldigt tråkigt, vi behöver människor med civilkurage.
Ab

Säljer bilderna för 90 miljoner kronor

Brad Pitt och Angelina Jolies tvillingar, har trissat upp de exklusiva rättigheterna. Egentligen tycker jag detta är vansinne att sälja bilder på sina små barn. Men ändå, så denna gång dämpas denna känsla i och med att Brad och Angela, "skänker hela summan - rekordhöga 90 miljoner kronor - som de fått för fotograferingen till välgörande ändamål."
Det står i artikeln att det är kaos hemma hos familjen Jolie/Pitt, ja det kan jag mycket väl tänka mig.
Ab


Som hängiven förespråkare för flyktingar, har Angelina donerat generöst med pengar. Hon har donerat pengar till många fältoperationer i Afrika, Asien, Mellanöstern, med mera. Hon är ofta den första privata donatorn att reagera på UNHCR:s vädjan om hjälp till glömda flyktingkriser världen över. Hon täcker själv alla sina utgifter när hon är ute på uppdrag för UNHCR, så väl som alla kostnader i samband med internationella flyktingdagen. Dessa utgifter uppgår hittills till 3 miljoner dollar.
Unhcr

Det är få människor som är så hängivna.


Inlåst i sitt hem

Utan möjlighet att själv ta sig ut. Vilka människor kan med gott samvete låta någon leva på detta vis. Det var t.o.m. lås på garderoberna, så att kvinnan inte skulle plocka fram sina egna kläder. Under fyra års tid pågick detta missförhållande. "I oktober 2007 anmälde en vikarierande assistent missförhållanden hos den funktionshindrade kvinnan." Tack och lov att någon till slut, reagerade och gjorde något åt kvinnans situation.

"Under fyra år var den psykiskt funktionshindrade kvinnan inlåst i sin lägenhet.

Ett kraftigt sjutillhållarlås - som bara personalen hade nyckeln till - hindrade henne från att gå ut.

Nu riktar länsstyrelsen i Uppsala län hård kritik mot sociala nämnden i kommunen. "
Ab


Solzjenitsyn sörjs av sina svenska vänner

Det kan jag förstå, för att vara en man med sådant mod som Solzjenitsyn. Han var nog en väldigt speciell vän, för att våga skriva dessa samhällskritiska böcker var nog inte helt lätt. Att leva i kylan är aldrig lätt, du måste verkligen tro och brinna för din sak för att klara av detta. "Stig Fredrikson, då TT:s Rysslandskorrespondent, fungerade som kurir åt Solzjenitsyn under två år på 1970-talet och smugglade ut manuskript och brev." Även detta visar på ett visst mod, för jag skulle inte vilja vara den som fastnade i en tull med manuskript av en person, som inte alls var omtyckt.

Solzjenitsyn erhöll Nobelpriset i litteratur 1970, han var före detta fånge i Gulag. Hans böcker kommer att leva vidare, även om han själv inte finns kvar. Solzjenitsyn, var en modig man som ville ge tillbaks något till sitt land. För att han trots allt överlevde Gulag. Läs någon av hans böcker, jag tror även att någon bok finns filmad men är inte helt säker.
En politisk kämpe har gått ur tiden,

"- Det är ett av de verkligt stora författarskapen i modern tid i världen. Och ett av de mest betydelsefulla. Det fick enorma politiska konsekvenser, jag tror inte att någon enskild författare har haft så stor betydelse för Sovjetunionens sammanbrott. Hans böcker avslöjade hela Sovjetsystemets omänsklighet, säger Hans Björkegren. "
Svd, Svd, Dn, Ab


Stormvarning i Södra Sverige

Det ska tydligen kunna falla en månads regnmängd på en dag! Det kommer verkligen att ge problem. Nu bor ja i Mellansverige så förhoppningsvis behöver inte vi få dessa regnmängder, men helt säker kan man inte vara i och med att detta skulle sträcka sig upp över Upplandskusten. Skrämmande, när det blir det blir sådant extrem väder.
"Det ihärdiga regnovädret som i helgen drog in över sydvästra Sverige fortsätter upp över landet.
- Det ser så illa ut att vi nu går ut med en stormvarning, säger Håkan Hultberg, på SMHI till SvD.se."

Svd  Ab

Jag har inte bloggat under flera dagar, jag har varit sjuk och inte haft möjlighet att sitta vid min dator. Nu är jag tillbaks, men jag är fortfarande väldigt trött jag har inte så mycket ork.


RSS 2.0