Trippelmördaren på rymmen

Juha Valjakkala på rymmen igen "Polisen i Finland verkar ha tappat bort trippelmördaren Juha Valjakkala, som numera heter Nikita Fouganthine. Han benådades 2007 och frigavs på prov med mycket stränga villkor i februari 2008." 
Juha (Nikita) dömdes 1989 i Sverige för trippelmordet i Åmsele, men avtjänade sedan straffet i Finland. Han har tidigare varit rymningbenägen, senast 2006, och då fångades han efter några dagar.
Inte hade dom väl trott, att Fouganthines som han idag heter efter ett namnbyte. Skull sitta hemma någon längre tid,
- Han har betett sig exemplariskt under hela försöksperioden. Han har gått till jobbet varje dag och varit anträffbar. Allt gick lysande ända till lördagen, säger Marjatta Kaijalainen, chef för södra Finlands fängelsedistrikt.
Ett tag kan han säkert hålla sig lugn, men nu hoppas jag i alla fall att han fåt stanna i fängelset. Jag tycker att efter det trippelmordet han utsatte en familj för 1988, räcker eller ska vi vänta på att han ska slå till igen mot någon stackars oskyldig person.

Kommentarer
Postat av: Kjell G. Holmsten

Människan blir det man gör henne till. Ett fängelse skapar mördare, ett fängelse kan aldrig befria mänskligheten. Oskyldiga sätts i fängelse överallt, utan rättvis rättegång. Här vet vi att mannen var skyldig till flerfalldigt mord. Borde inte det vara avgörande för att hans plats i samhället är förverkat!

2008-05-11 @ 20:13:37
URL: http://kgholmstens.blogg.se/?c=12088918

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0