Terrier ihjälbiten på tåg

Varför skaffar vissa människor hund? En pitbull är ingen lätt hundras att ha, den hundrasen kräver verkligen en fast hand. "En mindre hund blev på tisdagen ihjälbiten av en pitbull på ett X2000-tåg till Skåne. Den chockade hundägaren tvingades sitta med sin döda terrier invirad i en filt. "

"- De tog hand om den förkrossade kvinnan som ägde hunden och tog med henne till tjänstekupén. Hon satt där med den döda hunden i famnen tills hon klev av i Hässleholm, säger Katarina Nyman, presskommunikatör på SJ. "


Jag kan inte tänka mig in i hur den personen ifråga kände sig, att sitta med sin lilla hund invirad i en filt på ett tåg. Vilken chock det måste var för denna kvinna och även för dom andra medresenärerna

"Personalen larmade polisen och tåget stannade i Nässjö i väntan på dem. Men de dök aldrig upp och mannen med pitbullen steg av i Nässjö. ."
En undran varför dök polisen inte upp?
"En anmälan om brott mot tillsyn av hund och katt är upprättad, säger Eskil Jemn. "
Bra att detta anmäldes, för så här får det absolut inte gå till. En hundägare måste ha ordning på sin hund, i annat fall måste det i alla fall finnas en munkorg så den inte kan gå till angrepp.
Jag har sagt detta tidigare, ibland önskar man att det vore obligatoriskt med kurs till hundägare.

Kommentarer
Postat av: APBT ägare

Och som vanligt har media ingen aning om vad de pratar om. Så fort det händer något med en hund så är det en "pitbull" enligt media.. det kan lika gärna vara en tax. Dessutom borde media vid det här laget veta att det finns ingen hundras som heter "pitbull" och att de ytterst få renrasiga American Pitbull terriers som finns i Sverige inte innehas av personer som låter sådant här hända. För att få köpa en renrasig APBT så krävs flera rekommendationer från seriösa APBT ägare och det är inte lätt att få kan jag säga. Synd att media inte vet vad de pratar om och bara spär på fördomarna ännu mer.

2008-05-21 @ 09:38:57
Postat av: KurdistanPKK

Hundkurs vore inte skadligt. Men hundkurs biter inte på alla människor. Kan jämföras med förtryckarstater som vet ALLT om mänskliga rättigheter, alltså gått kursen, men de skiter i människorna. Fast hundkurs är nog bra för många, och framförallt för hundarna. Intressant egentligen att man förespråkar hundkurs, men inte barnkurs för dåliga föräldrar. Kommer det var så i framtiden kanske? Det tippar jag på. Alla som vill skaffa barn måste gå en kurs i hur man ska ta hand om sitt barn så att de inte blir konstiga när de växer upp.



Bye

2008-05-21 @ 10:15:31
Postat av: Henning

Tax och pitbull? Skitsamma om det är en renrasig pitbull eller inte, om den inte är renrasig är jycken förmodligen än mer vrickad. Blanda aptb med amstaff, boxer, rottweiler eller liknande och du har en riktigt trevlig liten rackare. Nej, man kan inte ta hundar som biter i försvar, aldrig. Att hävda att det bara är ägarens fel att en hund biter och skylla på ägarens sociala miljö är inte rätt. En tax, chihuahua eller jack russell kan också få spel, visst, men om en sådan börja knapra på dig eller mig eller någon hund så går det att hantera problemet något enklare än vi talar om en jycke avlad för vakt/attack/fight. Storlek och muskelmassa spelar också in, en tax eller ettrig liten jr är bara att fota iväg åt helvete, det går inte med en aptb eller liknande. Inte heller finns det så mycket jag kan göra om en sådan skulle attackera min hund. Samma resonemang går givet att applicera på "snälla" stora hundar som labbar eller golden r. Men dessa hundar uppbringar inte samma (lika många) problem som aptb eller blandningar av den typen. bannlys!

2008-05-21 @ 11:26:21
Postat av: Pelle

Otroligt att man ens försöker försvara dom där vidriga kamphundarna eller snarare deras odugliga ägare. I förra veckan blev min koppplade hund attackerad och biten av två lösa hundar en amstaff och en rottweiler. Ägarna hade noll koll och det hela resulterade i långa timmmar hos veterinären, ihopsydd hund med dräneringsslangar etc. Nu stod en av ägarna upp och betalade men det är hög tid för ett "körkort" för hundägare generellt och förbud mot hundar av kamptyp speciellt. Att som ngn ovan påstår att det skall finnas seriositet i avel/ägande av kamphundar faller på sin egen orimlighet. Försäkringsbolagens ovilja att försäkra denna typ av hundar säger väl något. Dessutom är hundägarna påfallande ofta unga och oerfarna och köper sig ett attribut. "Media vet inte vad de pratar om", nej uppenbarligen inte du heller APBT ägare, eller är du insatt i ärendet?

2008-05-21 @ 12:05:10
Postat av: Fredrik

Äntligen två som har förstått.. Glädjer mig.



Men Henning va &%"#!¤% snackar du om.. vad gör en blandras mer vrickad.. Lite mer kött på benen innan du spottar ur dig nåt sånt.. Klart det inte är hunden som biter som är boven i dramat, är ju såklart ägaren. Visst är det trist att ett visst klientel ska ha amstaffblandningar bara för att det är coolt men det ska inte gå ut över alla andra..



Tycker också isåfall att en ha barn kurs skuklle vara obligatorisk, för det finns så sjukt mycke vidrigt ouppfostrade barn så man blir mörkrädd..men det är liksom acceptabelt..

2008-05-21 @ 12:17:51
Postat av: Maria

Svar: Ser att det är mycket irritation, ledarskap är vad som behövs. Oavsett om hunden är renrasig eller blandras,det jag kan hålla med om är att många unga människor skaffar en hund dom inte är kapabel att ta hand om. Att blanda in barn i detta, barn kan väl i alla fall inte bita ihjäl ett annat barn? För övrigt en hel annan diskussion

2008-05-21 @ 13:16:49
URL: http://frokenprym.blogg.se/
Postat av: Josephine

Nej, barn kanske inte biter ihjäl varann, men när de blir tonåringar kan de SLÅ ihjäl varann istället, se bara på de sista årens händelser. Eller varför inte KÖRA ihjäl varann eller sig själva för den delen?

Men, som sagt, det är verkligen en annan diskussion.

Har man koll på vapeninnehav borde man också ha koll på kamphundinnehav... Att sedan alla hundar mer eller mindre kan bli farliga beroende på ägaren, säger sig självt. Liksom en kökskniv (eller en vas) kan användas till ett mord . Man kan inte förbjuda o kontrollera allt här i vrälden, men dem saker/djur som innebär ett större hot (eller risk) skulle man kunna ha bättre koll på!

2008-05-21 @ 13:32:03
Postat av: Smurfen

Tycker denna händelse är jättetragisk.. MEN jag måste även påpeka att det inte är hundens fel, det är ägarens fel.. En hund blir vad man gör den till.. Största felet är att folk köper hund efter hur den ser ut och efter "status" och inte efter vad dom ska använda hunden till.. Min hund som är en "kamphund" har blivit attackerad flera gånger, blandannat av en dalmatiner och hon gjorde ingenting tillbaka, så man kan inte döma hunden efter ras, döm istället ägare för deras beteende och uppfostran av sin hund

2008-05-26 @ 14:24:04
URL: http://www.metrobloggen.se/LillaSmurfen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0