Skolmaten


Måste få kosta, vad får man för 6:- som är kostnaden per portion idag.

"En skollunch kostade sex kronor i genomsnitt 2006. Nu ökar priset på livsmedel. För många skolor är lösningen att spara in på kött och mjölk, med sämre intag av vitaminer, järn och kalcium som följd. "
Barn har rätt att få näringsriktig mat i sin skola, den ska inte behövas sparas eller drygas ut. För vissa barn, är det kanske det enda lagade mål mat dom äter på en dag.

"Den senaste tidens intensiva debatt om stökiga, okoncentrerade och lågpresterande elever har helt saknat skolmatsperspektiv. Vi glömmer effekterna av att barn inte får tillräcklig näring och energi under skoldagen. Hungriga elever är trötta och okoncentrerade, presterar sämre och är mindre kreativa. De får magont och huvudvärk. "
Våra barn behöver vällagad mat för att orka prestera under skoldagen, då måste pengarna till mat styras av den faktiska kostnaden. Som jag förstår är detta inte fallet idag.

"Unga går till kiosken eller pizzerian när maten på skolrestaurangen inte håller måttet. Det är olyckligt då redan en femtedel av barnen i dag är överviktiga. "
Att vara överviktig redan i unga år, är förödande för ens hälsa. Att bli det pga. att skolmaten inte smakar bra, rimmar illa i mina öron.
"Vi anser att det är dags att säga stopp. Skolmåltiderna borde självklart bli bättre, inte sämre! Skolmaten är viktig för att eleverna ska ha en god hälsa, kunna prestera bra och känna trivsel under alla sina skolår. "
Nog ska vi väl kunna ge våra barn som är vår framtid, den bästa starten det är dom väl värda i alla fall tycker jag det. Säkert många med mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0