Kvinnor som våldtar

"Kvinnor som våldtar - vilka är de?

En ny svensk studie ger en del av svaret.

Var tredje har vårdats på psyket och många är missbrukare. " Dom är få endast 93 st. om man jämför med män där siffran är betydligt högre nämligen 8500. Det är detta antalet kvinnor och män som vart dömda mellan 1988-2000.

"Nu har en forskargrupp vid Karolinska Institutet undersökt de 93 kvinnorna för att se vilka riskfaktorer som utmärker dem.

Forskarna fann att:

* 37 procent vårdats på psykiatrisk klinik.

* 8 procent diagnostiserats med psykos.

* Missbruk var 23 gånger vanligare än i kontrollgruppen, som bestod av 20 000 personer i den allmänna befolkningen"

Tydligen så är det lika, oavsett om du som kvinna dömts för någon annan typ av brott. Även dom som vart dömda för andra våldsbrott  hade psykiska sjukdomar och använde droger.


"Män som begår sexualbrott är oftast mindre psykiatriskt belastade än män som begår andra våldsbrott."
Så det finns en tydlig skillnad mellan kvinnor och män som våldtar. 

Intressant läsning, om än inte speciellt trevlig. Men det som slår mig, är att män som våldtar verkar mindre psykiskt sjuka än dom kvinnor som gör samma våldshandlig. För jag har nog alltid trott, att dom människorna oavsett kön hade svåra psykiska sjukdomar. Jag har som jag förstår helt fel.


Kommentarer
Postat av: NiM

Det är inte 8500 våldtäktsmän, utan sexualbrottsdömda. Eftersom det är en rätt stor skillnad på vad som krävs för att en kvinna ska dömas och vad som krävs för att en man ska dömas, så uppstår också klara statistiska skillnader.

2008-05-15 @ 09:09:26
URL: http://www.randi.org
Postat av: Kristian

Måste börja med att hålla med "NiM" Kvinnor kan göra så pass mycket mer utan att vara "äckliga svin" än vad män kan, därefter har oxå domstolarna och folk i allmänhet valt sin linje för vad som är "ok".

Exempelvis så kan en kvinna ta en man på baken och det är bara ett skämt, men om en man tar en kvinna på baken så är han en sexgalning mm.. kanske borde män bli lika "pryda" som kvinnor? då hade det funnits många fler kvinnliga sexförbrytare... För övrigt anser jag att alla som våldtar borde bli kastrerade...

2008-06-21 @ 17:45:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0