Unga kvinnors ohälsa

Att unga kvinnor mår väldigt dåligt, tycker jag inte är speciellt konstigt. Kraven är alldeles för höga. Att känna ett krav på sig att prestera på alla områden, både när det gäller skola/jobb, utseende blir så klart till en stor belastning. Vi lever i en materialistisk värld, där utseende och status står högt i kurs.Det är då lätt att falla in i detta, och tro att det är den enda sanningen. Jag tror att det tjejer behöver är vuxna som bryr sig om. Vuxna som lyssnar, andra förebilder än tidningarnas retuscherade bilder.

"De senaste tio åren har kvinnorna i åldersgruppen 15-24 år ökat i slutenvården med mer än 50 procent. En fjärdedel vårdas för ätstörningar. Unga kvinnor är nu den enda åldersgruppen där psykisk ohälsa fortsätter att öka kraftigt. "
Dagens unga har högre krav på sig, än vad te.x min genration hade. Idag är du piskad att studera, du har ett helt annat tryck på dig vad gäller utseende.

"- Det finns hur mycket starka och coola tjejer som helst, men det man har gemensamt är att man grubblar över sin sexualitet, identitet och självbild. Man ska bli vuxen tidigare, man ska vara erfaren och samtidigt inte ta för stor plats och vara för kaxig. Det är väldigt snäva ramar att hålla sig inom. Samtidigt är kraven jättehöga, säger hon. "


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0