Tre borgerliga tänker rösta nej

"Reinfeldträknar med en återremittering av lagförslaget till försvarsutskottet, men tror att tilläggen ska kunna tillfogas snabbt. Hur snabbt vill han inte precisera med hänvisning till att det är upp till riksdagen själv att sköta sin arbetsordning.
Centerpartisten Fredrick Federley yrkar på återremiss av FRA-frågan. Det sade han i riksdagsdebatten strax efter klockan 19. Därmed är läget fortsatt det att tre borgerliga ledamöter avser att rösta nej.
  

Samtidigt var det en påtalat plågad Fredrick Federley (c) som ställde sig i talarstolen. Han har tidigare ställt sig negativ till lagen. Han inledde sitt anförande med att tala om vilka våndor en riksdagsman kan möta.

- Man kan göra rätt och göra fel, man måste göra svåra avväganden för att fatta detta mycket, mycket svåra beslut

- Det är ganska skönt att ha fattat det här oerhört svåra beslutet, sa Federley till aftonbladet.se, efter att han krävt att förslaget återremitteras. "
Jag tycker det är bra, att en ung politiker "vågar" ställa sig i talarstolen och med känsla tal om varför han inte känner sig bekväm med förslaget.


Det var i stort sett dom unga riksdagsmännen och kvinnorna, som var tveksamma till beslutet, precis som jag trodde.

Kommentarer
Postat av: Gester

Jo han fick fram en bra kompromiss. Alliansen hade valet att förslaget skulle falla i en omröstning, en återremiss är ett sätt att rädda ansiktet på alla och sedan klubba igenom ett i stort likadant förslag snabbt före folk hinner reagera.

Att med känsla tala, tja inte vet jag om det var äkta han presterade Fredrik eller inte. Men att göra ett sådant där framförande är inte svårt oavsett hur ens riktiga känslor är.

2008-06-17 @ 22:00:08
URL: http://www.gester.se
Postat av: Maria

Ja du kan ha rätt, i så fall var det ett smart drag av Fredrick. Säkerligen vann han mycket förtroende ifrån sina väljare.

2008-06-17 @ 22:50:20
Postat av: Peter Ingestad

Låt oss basera vårt ställningstagande på ett klart och tydligt resonemang.



Staten är inte enbart ond. Den skyddar oss mot externa hot.



Staten är inte enbart god. En utgör i sig ett internt hot.



I ett samhälle där det interna statshotet väger tyngre än det externa hotet, mot vilket staten skyddar oss, tillfrågas inte folket överhuvud taget. De kontrolleras och berövas sin integritet under alla omständigheter.



Så är inte fallet i Sverige. Därför bör vi säga ja till den här lagen.



En mycket signifikativ sammanfattning av pro ett contra hittar vi här:



http://initierat.blogspot.com/2008/06/vilket-material-r-fra-ute-efter.html



Regeringens dilemma är att man av utrikespolitiska skäl inte kan tala klartext om det egentliga syftet, nämligen att att övervaka dataflödet från Ryssland, vilket är av vitalt intresse för Sverige,



Låt oss nu hoppas att demokratin besinnar sig och antar lagen i vederbörlig ordning. Annars har en ansvarsfull och upplyst statsledning inget annat val än att ändå genomdriva detta, men nu helt mörkt. Då har vi en obehaglig situation, emedan en ogenomskinlighetskultur grundläggs.



Det är alltså inte FRA-lagen som hotar demokratin, utan folkets dumhet.





M v h,

Peter Ingestad, Solna

2008-06-18 @ 14:22:07
URL: http://screenfonds.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0