Sjukt ideal

Inte alls konstigt att så många tjejer lider av ätstörningar, både modeller men även dom flickor/kvinnor som följer detta sätt att leva. storlek 0 brukar det heta, det är storlek motsvarande en 10 åring! Det är den som ska vara lagom för dessa modeller.
Jag blir glad när jag ser denna unga kvinna Brittiska Leah Green, 22, hon ser smal ut men inte utmärglad, en vacker kvinna som vill vinna "I kamp mot 200 andra skönheter valdes hon till Miss London, och kommer nästa månad att delta i finalen i tävlingen om den åtråvärda titeln Miss England.

Leah Green är 178 lång och har storlek 12 - ungefär motsvarande storlek 38 i Sverige. Allt för stort för de ledande modellagenturerna. På en agentur fick hon veta att hon var tvungen att gå ner en storlek minst - och skulle få jobba hårt för att få den "utmärglade looken".
Inte konstigt att unga får ätstörningar, många har en osäkerhet inom sig. Vilket kan göra att dom går på detta med att svälta sig, och sedan är karusellen i full gång.
Jag hoppas att denna tjej vinner, att dom unga kan få någon "normal" att se upp till. Istället för dessa sjukt smala modeller.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0