Samkönade äktenskap

Borde vara en självklarhet även i Sverige, men nu är det Norge som vart först.. "Det var hög stämning i det norska stortinget på onsdagskvällen sedan en ny lag som tillåter äktenskap mellan personer av samma kön klubbats igenom. "
Jag kan personligen inte förstå varför denna lag inte redan finns i Sverige, vad är det som tar sådan tid. Det borde väl vara den naturligaste sak i världen att låta människor av samma kön gifta sig? Klart man vill ha samma trygghet som den man har mellan man och kvinna.
Heja Norge,

"- Jag är jättenöjd över att vi har fått den här lagstiftningen på plats. Sedan får vi ta kampen om attityder och fördomar som vi vet finns där ute. Men vi har kommit ett väldigt långt stycke på väg, sade socialistledaren Kristin Halvorsen till NTB.

Lagen antogs med rösterna 84-41."
Problem finns det alltid med detta som är utanför det man är van vid, men nu är detta egentligen inte mitt ämne men som jag ser det är de väl ingen stor sak att två av samma kön lever ihop. Så då ska de väl inte behöva vara några problem att få gifta sig eller?

Fahlstedt tror att det kommer att ställa större krav på den svenska regeringen att snarast återkomma och presentera ett förslag.
Så nu borde inte ett förslag vara alltför långt bort.


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Har du hört talas om partnerskap? Den möjligheten har funnits sen ett bra tag. Men antal upplösta dito är visst högre än antal upplösta äktenskap (i jämförande tal). Så heteronormativiteten som HBT-människor klagar på verkar vara stabilare.

2008-06-12 @ 19:27:31
Postat av: Maria

Svar: Visst vet jag att det finns partnerskap, men jag kan inte förstå varför det inte kan få heta äktenskap. För övrigt har jag inte så mycket kunskap om detta, måste jag erkänna. Tyvärr har jag inte haft förmånen att lära känna någon HBT-person.

2008-06-12 @ 21:09:10
Postat av: Bengt

Fredrik



"Men antal upplösta dito är visst högre än antal upplösta äktenskap (i jämförande tal)."



De siffrorna har jag inte sett men du kanske kan hänvisa till någon länk. Men även om de vore sanna så vore kanske det ett argument för att tillåta även samkönade par att ingå äktenskap eftersom äktenskapet tycks stabilare då än partnerskapet.



Och det är väl av omsorg om HBT-personer du är för stabila relationer precis som för heterosexuella?



Bengt Held

2008-06-12 @ 22:01:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0