Kolla upp vad din arbetsgivare har för it-policy.

Annars kan det gå som för två anställda på Structured Consulting Sweden, som installerade spionprogram för att övervaka vad  de anställda pysslade med på arbetstid. Nu är det naturligtvis inte tillåtet att installera spionprogram utan information till dom anställda.
Men att sitta och chatta på arbetstid kostar företagen stora summor, visst ska dom som arbetar ta rast, men då ska man gå ifrån sin arbetsplats. men för övrigt, så ska man inte använda jobb datorn till annat än arbete. Om det inte är ett arbete, där arbetsgivaren gett tillåtelse till privat mail chatt spel mm.
Att avskeda för en sådan förseelse, låter vansinnigt. En tillsägning hade varit på sin plats, men detta är verkligen att överreagera.

"- Det var en mycket konstig uppsägning, det fanns helt enkelt ingen laglig grund, inga sakliga skäl. Företaget hade inte ens informerat sina anställda om den nya övervakningen och så får det inte gå till. Min bild är att de insåg att de skulle förlorat i arbetsdomstolen och därför gick med på en förlikning, säger Håkan Persson, ombudsman på Kommunal till SVD. "
vilken tur att personen ifråga, var fackansluten så att han fick hjälp i denna tvist.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0