Polisen maktlös mot mördarhundarna

"Isa bet ihjäl Dixie - nu ligger ägarna i strid.

Men det är inget brott när hundar går till attack och polisen står handfallna.

Ägarna kan inte fällas eller få böter. "
Ägaren måste ta ansvar för sin hund, många gånge när jag ä ute och går med min hund. Ser jag hur hundar är Okopplade, och ägaren kan inte kalla in sin hund. Nu har jag inte råkat ut för att någon hund kommit fram till min Nova, men jag tänker alltid på detta när jag läser en sådan artikel. Kanske vore det på sin plats med en böteslapp? För något måste hända, det kan inte vara rätt att hundar ska bita ihjäl andra hundar eller ge sig på människor.

Jeppe Stridh, hundexpert och ägarkursledare, ger sina bästa tips:

1 Tänk igenom ett eventuellt hundköp i förväg. Vad vill du ha för hund och vad klarar du av.

2 Ha respekt och var inte nonchalant - både mot omgivningen och hunden. Ta uppgiften som hundägare på allvar.

3 Det första året i hundens liv är viktigt. Man måste ta tag i hund-ens uppfostran redan när den är en liten och söt valp.

4 Lär hunden socialisera. Valpar kommer oftast bra överens men när de blir äldre kommer konfrontationer in i bilden. Det måste hundarna lära sig och tränas i.

5 Ägarna måste lära sig hantera hundarnas mentalitet och aggressioner.

6 Om du tycker att vissa situationer är obehagliga, känner din hund det. Du smittar av dig på hunden som tar ett större ansvar att hjälpa dig.

7 Gå en utbildning för att få det rätta arbetsverktygen. Som ägare måste man lära sig hundens beteende och veta hur man ska göra. Hitta en hund som beter sig bra - och gå samma kurs.

8 Det är vanligt att man är mindre noga med fostran av små hundar, just på grund av storleken. Men när små hundar visar sig aggressiva och skälliga i koppel, kan det utlösa att andra hundar visar aggression. Ibland slutar det med slagsmål.

9 Om en liten och en stor hund ryker ihop har oftast båda hundförarna gjort fel med sina hundar.

10 Låt hunden jobba. Vill du ha en lugn hund låt den använda huvudet och bli mentalt trött, till exempel spåra eller vara med och få nya synintryck. Att jaga boll eller hämta pinnar stressar bara upp hunden.

Jag kan bara instämma, Nova har varit gått i flera lydnadskurser hon har även varit med och tävlat. Om människor bara förstod hur viktigt det är att välja hund efter vad man ska ha den till. Stor hund, kräver mycket motion och sysselsättning får den inte det, blir den totalt omöjlig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0