Rysk roulett

Ungdomar köper droger över Internet. "Att prova droger man beställt på Internet är lika farligt som att spela rysk roulett. I år har minst fyra ungdomar dött i Sverige efter att ha tagit preparatet DXM. Trenden bland vissa ungdomar är att man ska prova så många droger som möjligt." 

Detta är ruskigt, varför vill ungdomarna köpa dessa droger? Dom kan ge svåra men för resten av deras liv, vissa kan till och med leda till döden. En undersökning visar, att dom ofta innehöll andra substanser än vad som förespeglats.
Vad vill man uppnå, om man läser, kramper kräkningar hallucinationer. finns inget av detta som på något vis kan ge välbefinnande så för mig är detta osannolikt

Många droger kan leda till döden

DXM ger hallucinationer, men kan också ge upphov till kramper, kräkningar, klåda och andningsstillestånd. Intag tillsammans med alkohol ökar risken för dödsfall.

Bromo-Dragonfly tas i form av indränkta paperslappar (blotters). Ruset varar uppåt ett dygn. Användning kan leda till sammandragning av pulsådror som kan leda till plötslig död. Överlevande kan behöva amputera fingrar och tår.

GHB är ett narkosmedel som narkotikaklassades år 2000. GBL är ett lösningsmedel som omvandlas till GHB i kroppen. GHB-missbrukare i Göteborg har 10 års kortare livslängd än heroinisterna.

Fenazepam är ett lugnande läkemedel som inte är godkänt i Sverige. Ett gram fenazepam räcker till 2.000 "normaldoser". Överdosering kan leda till medvetslöshet och döden.

Tradolan/tramadol är ett smärtstillande medel som i kombination med alkohol är livsfarligt.

http://bloggkartan.se/registrera/12254/koeping/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0