Människans bästa vän

Hunden, för mig är det i alla fall hund. Men vet att många kanske skulle säga katt.
.
Läser en artikel på DN, den handlar om att allt fler skaffar sällskapsdjur, trots att vi idag lever i en värld med ont om just tid. Hundens behov tillgodoses inte, utan i många fall blir den till en belastning. Detta stämmer även in på katt, för även dom behöver uppmärksamhet. Nu har det kommit nya regler,

Nya regler för hund och katt

Hundar och katter ska få tillsyn minst två gånger om dagen. Unga, sjuka eller skadade hundar och katter ska ses till oftare.
Hundar och katter ska få sitt behov av social kontakt tillgodosett.

Hundar som hålls inomhus ska regelbundet rastas utomhus och hänsyn ska tas till hundens ålder och hälsotillstånd. Hundar som permanent hålls i rastgårdar ska dagligen rastas på annan plats.

Hundar får inte hållas bundna inomhus. Utomhus får hundar inte hållas i löplina permanent.
Hundar och katter får inte förvaras i bur utom vid vissa specifika tillfällen (på utställningar, tävlingar och prov, träning inför tävling, i samband med jakt och i samband med transport).

Boxar, rastgårdar och andra förvaringsutrymmen för katter ska ha miljöberikning såsom hyllor, klösanordningar och gömställen.


Artikeln är väldigt intressant,
"Nu för tiden har vi sällskapsdjur av känslomässiga skäl. Samtidigt som den psykiska ohälsan ökar bland människor växer antalet hundar, katter och exotiska djur"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0