Är detta lärarens vardag?

Då förstår jag att många lärare vantrivs på sina arbetsplatser.  "Mer än var tionde lärare trakasseras i skolan och var tjugonde har utsatts för våld". Skulle någon vilja ha ett arbete där man kanske är rädd för att bli utsatt för våld under dagen. Vart gick det fel, för något är riktigt fel. Finns det ingen respekt kvar lärare/elev?
Jag har en nära släkting, som arbetar som lärare, som ofta påpekar att våldet hela tiden ökar. Att han är glad att inte ha alltför lång tid kvar till pension. Något måste göras, den "gamla" skolan var inte alls bra, men är den "nya" skolan så mycket bättre?


"Vår undersökning visar att nästan en av tjugo lärare, 4,8 procent, utsätts för fysiskt våld kopplat till tjänsteutövningen, 6 procent för hot om fysiskt våld och 12,7 procent för andra trakasserier. Av dem som utsatts för fysiskt våld uppger nästan hälften, 43,2 procent, att det skett vid upprepade tillfällen. Det inträffade polisanmäldes dock i mindre än vart tionde fall. Och inte i något fall känner läraren till att anmälan gjordes till Arbetsmiljöverket, vilket är anmärkningsvärt. "

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0