Dabrowski ger kritik till SVT/Agneta Bolmefors Död

Slöseri med licenspengar säger dom båda, och visar på tio punkter vad som skulle kunna vara till förbättring för SVT. Nu får dom även medhåll, av Elisabet Höglund, Janne Josefsson och Carin Hjulström. Som även dom är krisiska till ledningen på vår reklamfria kanal. Ingen rök utan eld heter det, jag tror det stämmer i det här fallet. Om man inte ser upp, så kommer människor vara ännu mer ovilliga att betala licenspengar. Varför inte göra som Dabrowski föreslår, lägg den avgiften på vår skattsedel så är verkligen alla med och betalar. Jag själv ser faktiskt en del på dom icke reklamfinansierade kanalerna. Jag tycker väldigt bra om t.ex. Janne Josefsson undersökande journalistik. Men frågan är egentligen inte vad jag tittar på, våra ungdomar vilka kanaler vill dom ha? Jag tror inte att dom så gärna väljer SVT. Ja förutom kanske när det då gäller, om SVT får något stort sportevenemang. Så varför inte öppna en reklamfinansierad sportkanal som paret Dabrowski föreslår. Kanske kan det göra, att ungdomarna hittar tillbaks. Eller att vi andra, kan få fortsätta titta på program som det inte blir en paus mitt i.

"Stina Lundberg Dabrowski: Public service-tv har blivit en sluten bunker utan proffsig kreativitet och utan mod att satsa på tv-stjärnor. Tandlöst ledarskap på SVT får effektiva tv-chefer att ge upp. Slöseriet med tv-tittarnas licenspengar är enormt"
DN, Svd, Svd

"SVT-profilen Agneta Bolme Börjefors har avlidit efter en tids sjukdom, uppger SVT.

Hon blev 67 år. "

Min genration, minns väl att det var hon som gjorde rösten till Drutten, i Drutten och Jena. Tror programmet hette så i alla fall. Jag tyckte mycket om hennes person, lugn och väldigt ödmjuk uppfattade jag henne i alla fall. Alltid tråkigt när någon som är så ung går bort.
Ab, DN, Svd


Kommentarer
Postat av: Maud-GiN

Sänder varma tankar till Agneta Bolme Börjefors nära. Så orättvist att hon inte fick uppleva pensionen med allt vad det innebär. Tack Agneta för alla fina reportage!

Maud

2008-08-11 @ 16:05:12
Postat av: Jocke

Om du inte tror att ungdomar ser på Svt förutom när det är något stort sportevenemang, hur kan du då tro att de skulle hitta tillbaka till Svt om man öppnar en reklamfinansierad sportkanal?



Jag får inte ihop den ekvationen.



Hälsningar

Jocke

2008-08-11 @ 16:37:00
Postat av: Maria

Svar Jocke: Jag tror att idrott drar alla olika åldersgrupper. Om man nu ser att SVT kan få dessa, finns en möjlighet, att dom unga faktiskt kan hitta något annat program som kan verka intressant, i SVT:s andra kanalerna. Men om dom reklamfinansierade kanalerna tar dom stora evenemangen, ja då tror jag i alla fall det är svårt att motivera dom unga till att betala tv licens. Jag kan bara utgå utifrån det jag hört av min dotter och hennes vänner, jag vet att min artonåriga dotter, bara tittar på SVT när det som nu är OS, och något debattprogram då och då. Det vore en förlust om vi enbart har reklamkanaler, men samtidigt måste SVT hänga med i utveckling. Därav min kommentar om att SVT borde ha en reklamfinansierad sportkanal.

Denna kommentar är inte godkänd. IP: 213.112.108.53

2008-08-11 @ 17:35:01
Postat av: MC

Problemet med SvT och den kritik som medarbetare riktar mot ledningen är ju uppenbar. I en socialistiskt präglad organisation är ju makten absolut och inte ifrågasättbar. Varför skulle ledningen bry sig om vad underhuggarna tycker. Arrogans är det ideologiskt riktiga ledordet här.

2008-08-11 @ 21:54:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0