Sjuksköterskorna besvikna över det nya avtalet

Södersjukhusets akutmottagning är besvikelsen stor, det nya avtalet gav inte speciellt mycket mer i lönekuvertet. Däremot var "Vårdförbundets förhandlingschef Margareta Öhberg var nöjd när hon mötte medierna efter Vårdförbundets kongress

Avtalet skiljde sig inte särskilt mycket från det som Vårdförbundet sade nej till förra gången. Den förlängda strejken gav en halv procent mer i löneökning"
Margareta Öhberg , ser otroliga möjligheter med det nya avtalet. Sex veckors strejk och 10 000 inställda operationer för en halv procent mer i löneökning, jag vet inte kan de verkligen vara värt sex veckors strejk?
Enligt Ab, så tycker sjuksköterskorna att avtalet är en flopp

"- Det här är ett skämt. Det är århundradets flopp, säger Fatma Aslan till TT. "

"- Jag tjänar sämre än en undersköterska men har tre års mer studier och studielån. Jag förstår inte riktigt varför jag är med i facket med tanke på den här utvecklingen. "
En sjuksköterskas kommentar ifrån Södersjukhusets akutmottagning.

Min yngsta dotter, har sökt in för att läsa till sjuksköterska och ev. fortsätta för att så småningom arbeta som barnmorska. Jag hade önskat att dom fått ett bättre avtal, det har på många håll ifrågasatts om denna strejk är ok. Jag har inget svar på detta, men frågan är hur man idag ska kunna höja sin lön? 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0